Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

fojut

Elden Ring

Rekomendowane odpowiedzi

Dark Souls 3 ponoć ma ten sam problem i sypie się przy wychodzeniu na pulpit a na 100000000000000000% tego nie było bo ogrywałem Dark Souls 3 od dnia premiery w 2016 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wtedy miałeś innego windowsa, inne stery i inny pulpit :E itd. Co się pozmieniało w międzyczasie, masa rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież bekę mam :E Nie mam pojęcia. Sam nie grałem w DS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mnie to poraża co te gnidy z From Software robią, na 99% jest to wina antycheata - tak samo jak te dziwne czarne ekrany kiedy wyłącza się grę.

Tam są jeszcze inne, poważniejsze odpały jak np. włączenie RT powoduje stuttering i częste 100% zużycia GPU jakbyś pałował kartę Furmarkiem. :E

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.07.2024 o 19:04, caleb59 napisał:

Wy tu figo fago o ostatnim bossie a mnie tymczasem leje dowódca Gajusz i kompletnie nie mam na niego pomysłu, utknąłem. :E 

Był chyba jeszcze bardziej upierdliwy niż Hipopotam, ale dałem radę.
Przynajmniej arena miała właściwy rozmiar.
Light-rolle plus Windy Crystal Tear to podstawa żeby w miarę regularnie unikać szarży,  choć nawet przy wyuczeniu wszystkich jego ataków potrafił mieć zagrania z tyłka.

I0Oi4c4.jpeg

RL1, ostrodrzewo +15, wiara 18 z talizmanów i ubrań, Black Knife +9.
Przy takim setupie trzeba mu zaaplikować "przeznaczoną śmierć" ok. 15-16 razy żeby padł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Radahn małżonek pokonany.

Lvl 250. Grałem dwoma katanami na magię. 19/20 wzmocnienie, 9/10 mimic.

Ogólnie grałem z mimikiem i przywoływałem NPCów jak się dało. Np. Gajusza pojechałem za pierwszym razem.

Radahn poszedł gdzieś za 15 razem.

Na początku próbowałem za pomocą czarów trzymając się na odległość. Jednak druga faza zostawało 5 buteleczek i ataki obszarowe oraz doskakiwanie z końca planszy szybko mnie rozwalały.

W końcu zmieniłem na dwie katany zrobione na zimno (mniejsze obrażenia niż magia bo skaluje się lepiej ze zręcznością a tą miałem tylko na 50).

Jednak dawało to 110 zamrażania na katane. Do tego mimic drugie tyle. Dzięki temu dość szybko łapał obrażenia od zimna. Gra agresywna z rolami w stronę przeciwnika. Pierwsza faza kończyła się bardzo szybko. Atakowanie na generała dawało to że nie rzucał tego świętego obszarowego czaru. padł za 3 razem w takiej konfiguracji.

Po którejś próbie zamiast 2 NPCów przywoływałem tylko 1. Dzięki temu mniejsze skalowanie zdrowia.

Edytowane przez Kabor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://en.bandainamcoent.eu/elden-ring/news/elden-ring-patch-notes-version-114

M.in nerf ostatniego bossa w dodatku.

Cytat

Final Boss balance adjustments

The following adjustments have been made to the final boss of “SHADOW OF THE ERDTREE

• Changed the action pattern when the battle starts.
  • Adjusted some attack moves.
  • Decreased the damage of some attacks.
  • Decreased stamina damage of some attacks.
  • Decreased the attack range of some non-weapon-based attacks.
  • Improved the visibility of some attack effects.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już nabite prawie 50h w ER i trochę się dziwię, że ten tytuł dostawał 10/10. Otwarty świat ma swoje plusy, jak i minusy. Ja jednak wolę bardziej zamkniętą wizję świata ze skrótami i bardziej mrocznym klimatem Bloodborne. I nawet ten tytuł nie zasługuje na 10/10 (powiedzmy 9,5/10 😀). W ER trochę rozczarowuje mnie projekt bossów. No i nie mogę zrozumieć, że FS jeszcze nie uporało się z zadawaniem ciosów przez ściany. Jak walczyłem z tym grubasem z namiarem skóry to mnie strasznie denerwowało, że zadawał ciosy mieczem przez kolumny. Oczywiście mój miecz się blokował na przeszkodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ to nie tak, że nie mogą się uporać z zadawaniem ciosów przez ścianę. Oni tego celowo nie zmieniają. 😏 Maksymalnym notom nie ma się co dziwić, rzadko która gra na to zasługuje, a i tak serwisy rzucają nimi na prawo i lewo. W przypadku ER było z górki, bo to ten fajowy FromSoft co nie prowadzi graczy za rączkę, do tego otwarty świat, GRR Martin pracujący przy grze nad cholera wie czym i jakoś tak głupio dać mniej, jeszcze ktoś pomyśli, żeś lamus i nie dajesz rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tych pytań. Masz stronę łowców gier i ich ggdeals i tam jest odpowiedź. Chyba że szukasz konta steam itp ale tam tego nie ma :szczerbaty:

Na serio warto korzystać z ggdeals. Dać sobie alert na daną gierkę i czekać na lepszą cenę.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że zapytałem, przez ostatnie lata jak kupiłem grę JEDNĄ w ciągu roku to było dobrze, także nie siedzę w takich tematach, temu z grzeczności zapytałem... Łowców to tylko kojarze z ofertami premierowymi, nawet nie miałem pojęcia że ggdeals to jest od nich, no ale mniejsza z tym, już sobie poradzę.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawdę warto mieć to gdzieś w zakładce, gdy jak przyjdzie ochota na jakąś grę to pozwoli nam to wybrać najlepszą ofertę.

Nie musisz przepraszać, myślałem że mogłeś już widzieć wiele razy coś podobnego szczególnie w temacie z tanimi grami, gdzie nie raz to już było podawane.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy się nie zagłębiałem aż tak, sam nawet czasem daję linki w temacie z tanim graniem, ale to głównie okazje z pierwszej strony :) Ale już ggdeals dodane, ale widzę że czy się kupi osobno podstawkę i dlc, wychodzi mniej więcej to samo jak zestaw. Nic, jeszcze dokładniej przeglądnę i będzie trzeba kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie nie ma żadnych promocji na Eldena, i nie kupuj w byle jakim pierwszym lepszym sklepie tylko dlatego że jest tanio, bo się można nieźle naciąć, wiele z tych sklepów to zwykli pośrednicy, klucz dostajesz od jakiejś random osoby, może się zdarzyć że dostaniesz klucz który już był przez kogoś aktywowany, nie działa itp, co prawda zwrócą ci pieniądze, ale trochę jest zabawy w wymianę emaili i screeny, ja np kupuje tylko w CDKeys, jeśli nie ma dobrej oferty w jakimś oficjalnym sklepie, żadne Kinguiny, Eneby jeśli chodzi o większe zakupy niż 50 zł.

• Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy się nie kieruję zasadą gdzie taniej, bo się przewijały kwiatki o takich jakich napisałeś. W sumie w tym roku zakupiłem dwie części Dark Soulsów i szczerze nawet nie zwróciłem uwagi z czego :/ ale teraz patrzę i to były klucze z cdkeys, także będę na to uwagę większą zwracał. Dzięki 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo tam też kont z już zainstalowanymi grami i na to tez trzeba uważać.Elden z dodatkiem to ogromna gra i spędzisz w niej wiele godzin.Lepiej wziąć w normalnym sklepie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że konta też sprzedają to wiem, i kiedyś dawno coś takiego kupiłem i nie powiem że nie działało... działało miesiąc :E. Zerknę na steamie jak to wygląda cenowo, ale co miałem z cdkeys śmiga do tej pory, także się nie martwię. A to że jest to długa gra to jestem tego w pełni świadomy, uważam że śmiało mam pół roku grania, i to takie minimum myślę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, w tej grze dużo jest podwójnych czy potrójnych bossów? NIe chodzi mi o fazy, ale o walkę na raz z kilkoma? Smoki są? Bo to są moje dwie największe zmory z soulsów, i jak starałem się grać bez summonów, to przy dwóch lub trzech przeciwnikach musiałem przyzywać do pomocy, niby mało co pomagają ale jednak odwracają uwagę a to już jest bardzo pomocne. Tutaj to, z tego co czytałem summony są jedną z mechanik, więc będzie się używać, ale zapytam jeszcze jest to konieczne? Czy można bez tego grać? Oczywiście rozumiem że będzie ciężko, ale wuj ciężko czy po prostu ciężko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 się trafi.Smoki też są.I to jeszcze jakie 😉 możesz grać bez summonow.Ale z nimi,szczególnie z jednym jest znacznie łatwiej

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smoki są, ale większość z nich to niestety re-skiny. Różnią się kolorkiem i czym zieją. :E  Jak już jednego pokonasz, to z resztą także dasz radę. Poza bodajże 2 wyjątkami. 

Z summonami jest łatwiej, ale nadal bywa ciężko. :E Oczywiście można grać bez nich, tylko po co. Jak już grać to korzystać ze wszystkich narzędzi, jakie gra oferuje. :) Szczególnie jak grasz pierwszy raz.  Jest też kilka walk gdzie bije się z dwoma naraz, więc czemu by nie skorzystać z pomocy summona, aby walka była wyrównana...

Graj jak chcesz i nie bierz pod uwagę opinii innych graczy.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Jaycob napisał:

Smoki są, ale większość z nich to niestety re-skiny. Różnią się kolorkiem i czym zieją. :E  Jak już jednego pokonasz, to z resztą także dasz radę. Poza bodajże 2 wyjątkami. 

Z summonami jest łatwiej, ale nadal bywa ciężko. :E Oczywiście można grać bez nich, tylko po co. Jak już grać to korzystać ze wszystkich narzędzi, jakie gra oferuje. :) Szczególnie jak grasz pierwszy raz.  Jest też kilka walk gdzie bije się z dwoma naraz, więc czemu by nie skorzystać z pomocy summona, aby walka była wyrównana...

Graj jak chcesz i nie bierz pod uwagę opinii innych graczy.

Po to żeby mieć jakieś wyzwanie i jakieś emocje z gry, o to w tych grach chodzi a nie o klikanie dla klikania. Skoro to nie jego pierwszy Soulslike to niech gra bez nich bo to typowy easy mode który dość mocno trywalizuję grę która i tak tylko kilka trudnych bossów.

Edytowane przez Little Sun
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi