Skocz do zawartości
azgan

Star Wars Jedi: Survivor PC, XSX, PS5

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, tgolik napisał:

@slafecMoże konsolę masz w nieprzewiewnym miejscu? Przegrzewanie się to częsta przyczyna awarii.

Nic z tych rzeczy. Konsola stoi na szafce i nic jej nie blokuje. System zaktualizowany. I dziwnym trafem tylko z tą grą jest problem. M.in. wczoraj miałem ten błąd > https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/Error-code-CE-108255-1-on-PlayStation/td-p/12536838 22 strony na forum EA i nadal brak jednoznacznej odpowiedzi co jest nie tak :D 

Specjalnie gram na konsoli, żeby nie mieć problemów i nie grzebać po forach w celu ich rozwiązywania, no ale magicy z EA nawet to potrafili zepsuć (już pomijam okropny sposób instalacji na PS5)..

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale oni przecież napisali, że gra ma i będzie mieć problemy, ale będą ją naprawiać :E więc jak możesz mieć jakiekolwiek pretensje 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
42 minuty temu, slafec napisał:

Nic z tych rzeczy. Konsola stoi na szafce i nic jej nie blokuje. System zaktualizowany. I dziwnym trafem tylko z tą grą jest problem. M.in. wczoraj miałem ten błąd > https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/Error-code-CE-108255-1-on-PlayStation/td-p/12536838 22 strony na forum EA i nadal brak jednoznacznej odpowiedzi co jest nie tak :D 

Specjalnie gram na konsoli, żeby nie mieć problemów i nie grzebać po forach w celu ich rozwiązywania, no ale magicy z EA nawet to potrafili zepsuć (już pomijam okropny sposób instalacji na PS5)..

Ale wiesz, że ten "brak problemów na konsoli" to w większości przypadków FULL HD (ze spadkami jeszcze niżej) + wszystko na low + 30 fps ze spadkami? Na PC też możesz sobie ustawić takie parametry, zresztą pewnie gra domyślnie uruchomi się na PC z niskimi ustawieniami.

Inna sprawa, że po patchu sprzed miesiąca, po którym gra zaczęła mi w końcu chodzić gładko bez stuttera, gra zaczęła się wysypywać. Widzę, że dotyczy to także konsoli. Ja przestałem grać, po tym, jak kilka razy pod rząd musiałem pokonywać ten sam kilkuminutowy odcinek.

Edytowane przez tgolik
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał:

Ale oni przecież napisali, że gra ma i będzie mieć problemy, ale będą ją naprawiać :E więc jak możesz mieć jakiekolwiek pretensje 😉

Kurde nie śledziłem ich kampanii marketingowej na portalach społecznościowych. Moja wina, następnym razem się poprawię :P 

Godzinę temu, tgolik napisał:

Ale wiesz, że ten "brak problemów na konsoli" to w większości przypadków FULL HD (ze spadkami jeszcze niżej) + wszystko na low + 30 fps ze spadkami? Na PC też możesz sobie ustawić takie parametry, zresztą pewnie gra domyślnie uruchomi się na PC z niskimi ustawieniami.

Bez przesady. 30 fps zazwyczaj jest w trybie Quality, który oferuje znacznie więcej niż wszystko na low w full hd. Zatrzymałeś się w czasach PS4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@slafecChodzi mi o ten konkretnie tytuł (Jedi Survivor). W trybie performance na PS5 masz słabe tekstury i Full HD a mimo to spadki do 40fps.

Na PC tego typu problemy mają tylko posiadacze słabszych RTXów.

Edytowane przez tgolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb Performance skopany, na szczęście 30 fps mi nie przeszkadza i gra w trybie Quality prezentuje się bardzo ładnie na oledzie. Dzisiaj grałem bez żadnych problemów - może tylko pierwsze wrażenie było słabe, a im dalej w las tym lepiej :)  

Za wcześnie wydali tę grę. Ale z drugiej strony ten rok jest taki obłożony premierami (zwłaszcza końcówka), że trochę się im nie dziwię, że mimo wszystko zdecydowali się na kwiecień. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobrałem grę, i szczerze to ta gra jest z 2023 a wygląda jak z 2017. Po godzinie grania jakoś nie porywa, może kolejny patch poprawi wydajność bo gra jest z kwietnia, tu mamy lipiec i szału nie ma. Przytnie od czasu do czasu.

• Haha 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma prawo do opinii ale pisanie, że gra wygląda jak z 2017 to przegięcie. Może grasz na 640x480?

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, poza zamkniętymi obszarami (na pierwszej plancie głównie) to też graficznie imo nie zachwyca. Może mi się tylko zdaje, ale nie podoba mi się paleta kolorów jakiej użyli. Prawie wszystko wygląda na "wyprane"

W 2017 na PS4 wyszedł Uncharted: Zaginione dziedzictwo i IMHO lepsze wrażenie na mnie zrobił.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na czym ogrywałeś bo jeśli na konsoli w tym rekonstruowanym 900p i latających 40 fps to może wrażenie nie było pozytywne. Imo to jedna z lepiej wyglądających gier, zwłaszcza jak staniesz na jakiejś wyżej położonej skale np. na kaboh i po horyzont widzisz scenę pełną detali. 

Chociaż dalej uważam, że działa jak gówno z tymi spadkami i wywalaniem do pulpitu. 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PC. Na konsoli niema EA Pro. :P :E Ja nie popadłem w zachwyt, zazwyczaj robię SS jak grafa mi się podoba. 

Wrzucam nie mój zrzut z kilku stron wstecz:

Zx9ZwLQ.jpg
CM4oai1.jpg

OP grał na 4090.:E

Może się nie znam, ale moim zdaniem to słabo wygląda.

• Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lpcl napisał:

Każdy ma prawo do opinii ale pisanie, że gra wygląda jak z 2017 to przegięcie. Może grasz na 640x480?

Bardzo śmieszne😎  gram na 2560x1440

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, eciepecie napisał:

Spoko, ale odpal sobie poorzednią część i porównaj jak biednie tam wyglądają levele.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, eciepecie napisał:

Wszystkie detale na max, DLSS/FSR OFF, karta z minimum 12GB VRAM?

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@eciepecieMoże grasz z tym błędem fsr, opisywanym już tutaj kilkakrotnie, co obniża rozdzielczość?

Edytowane przez tgolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, lpcl napisał:

Spoko, ale odpal sobie poorzednią część i porównaj jak biednie tam wyglądają levele.

Możliwe, nie będę się sprzeczał. Później i może to będzie lepiej wyglądać, ale jak na razie grałem godzinę i pierwszy etap gry z tą optymalizacją lekko zniechęca. Szczególnie przycinana gdy jest nagły zwrot akcji itp

2 minuty temu, Kyle_PL napisał:

Wszystkie detale na max, DLSS/FSR OFF, karta z minimum 12GB VRAM?

Niestety tylko 8gb Vram z dlss na jakość i wszystko na wysokie. Chcąc zachować koło 70 FPS jestem zmuszony zastosować się do tych ustawień😉

4 minuty temu, tgolik napisał:

@eciepecieMoże grasz z tym błędem fsr, opisywanym już tutaj kilkakrotnie, co obniża rozdzielczość?

Dzięki, nie zagłębiałem się i nic o tym nie wiem. Będę musiał poczytać😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
25 minut temu, Jaycob napisał:

Może się nie znam (...)

Masz rację... ;)

Edytowane przez *** ChOpLaCz ***
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z czym? Że się nie znam czy słabo wygląda? :E

edit: ok, edytowałeś. :P  No dobra to się nie znam. :E  

Ale podtrzymuje zdanie, mi się ta gra w otwartych lokacjach niezbyt podobała. Może do 2017 to przegięcie, ale na pewno nie powiedział bym, że to jeden z najładniejszych tytułów.

Edytowane przez Jaycob
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jaycob napisał:

Z czym? Że się nie znam czy słabo wygląda? :E

Sarkazm wyłapany! Brawo!
ŻE SIĘ NIE ZNASZ! ;)

A tak serio. Kwestia gustu. Jak każda gra - podoba się lub nie, aczkolwiek DLA MNIE (abstrahując od wszystkiego) wygląda świetnie.
Oczywiście ja gram na niegłupim fps w 4K i full prawo, więc... niemniej jest dużo ładniejsza od poprzedniczki IMO. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja grałem z FSR i mixie epic/high 1440p.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jaycobale te zrzuty co wrzuciłeś to takie zupełnie nie wiadomo co. Równie dobrze mogłeś stać przy ścianie i robić zrzut tekstury. Weź wrzuć jakiś pejzaż. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To wrzuć. SS nie są moje, tylko z kilku stron.

Edit: środowisko epic/wysokie:

Zrzut-ekranu-81.png

Jak to jest ładne to ja lecę do okulisty chyba. :E

Sam nie robiłem SS (a zazwyczaj robię), bo grafa:

200.gif

No mam mieszane uczucia do niej. W zamkniętych super, na otwartych już tak średnio. Gry z poprzednich lat bardziej mi się podobały.   I tak kolorystka też jakaś dziwna "sprana" (w nie odpowiednim proszku :E)  nie wiem jak to nazwać :E  dla mnie.

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Jaycob napisał:

No mam mieszane uczucia do niej. W zamkniętych super, na otwartych już tak średnio. Gry z poprzednich lat bardziej mi się podobały.   I tak kolorystka też jakaś dziwna "sprana" (w nie odpowiednim proszku :E)  nie wiem jak to nazwać :E  dla mnie.

To mogę zrozumieć, bo ja zwykle udziwniam RShade ;), tyle, że robię to zwykle z oczojebnymi i przerysowanymi kolorkami (W3! DG! itd.) i je właśnie "gaszę", żeby było realniej.

Edytowane przez *** ChOpLaCz ***

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A teraz obrazek z drzewem, faktycznie grafa lipa. Proszę już nie wrzucaj tych screenów. Eot xd

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
23 minuty temu, Jaycob napisał:

To wrzuć. SS nie są moje, tylko z kilku stron.

Edit: środowisko epic/wysokie:

Podłoże faktycznie bez detalu, ciosane z brył, brak HBAO/lepszego cieniowania na tym podłożu  ... podejrzanie źle to wygląda, ale nie mam, nie grałem, to tylko mogę ocenić Twój screen (bo mi to bardziej wygląda na kiepskie ustawienia detali).

ps. dziwnie to sobie wyświetlasz, jeśli grasz na takich ustawieniach, bo widzę filtr wyostrzający (inna sprawa, że są gry, gdzie nie da się takiego g. filtra wyłączyć - np. Breathedge)

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi