W sumie też spoko tylko czekania na przesyłkę trochę jest. Chyba zdecyduje się na Corsaira.
Temperaturowo jest jakaś znaczna różnica pomiędzy Corsairem (bez wentyla), a tymi OCZ?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001398701699.html - tutaj od chinola najtaniej jak się da. Cokolwiek innego tylko droższe za golasa
Ja mam Corsaira 4x z wentylem i te OCZ X 2x
Do DDR5 będę montował
Jak chcesz mogę Ci cyknąć jakieś foto jedne przy drugich. Ile gdzie miesjca jest.. itp.
Teoria spiskowa.
A nie zdarzyło się nigdy, że mając obecne GPU (30x0) gra zaczynała się walić po... aktualizacji sterownika na najnowszy?
To też celowy zabieg? Po prostu... to soft. Czasem coś się wali. Masz sterownik 512.95 - zaktualizujesz do 512.96 i... zonk.
Trzeba ponownie wrócić do starszego. Zdarza się?
KURDE! Gdzie prokuratura! UOKiK! Toż to wał na miarę FBI
Nawiasem. Ponowię pytanie.
Można jakiś link do tej głośniej afery?
Poczytałem trochę temat i zastanawiam się pomiędzy DDR3 Corsair Dominator, a DDR2 OCZ Reaper X (tylko w sumie nie wiem, z którym dokładnie radiatorem).
Wyżej zdjęcia dopasowane do szerokości złączy modułów.
Możliwe że DDR2 OCZ Reaper X podejdą nawet najlepiej, bo najniżej zachodzą radiatorem.
Sam kupiłem sobie taki zestaw na zapas pod DDR5 Nie sądzę aby coś lepszego z radiatorów dało się kupić pod pamięć ram w najbliższym czasie liczonym nawet w latach.. a nawet jeśli, to konstrukcja tego typu będzie niemiłosiernie droga. Radiatory bez grzebienia i rurek heatpipe kosztują minimum 100zl.
A tutaj różnice kolejnych generacji DDR. wcięcie na pinach i boczne otwory montażowe głównie się zmieniały.