Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zepsuł mi się zasilacz w komputerze i mam na celowniku nowy ale nie wiem czy będzie on dobry.  Proszę o szybką reakcję ponieważ potrzebuję komputera do pracy.

Oto mój zestaw:

MOBO: Asus P7-H55M

RAM: Patriot singature line ( 3 kości po 2GB) i Elpida modelu nie pamiętam (1 kość 4GB) (razem 10GB)

DYSK: Patriot BURST 480GB

CHŁODZENIE CPU: SilentiumPC spartan 4

CPU: Intel xeon x3430 2.40 GH (chcę podkręcić na 3.00 GH)

GPU: Amd radeon r7 200 series 1GB GDDR 5

ZASILACZ: Gembird KRIOS 300 W 

SYSTEM: Windows 7 enterprise x64

Dodam również, że mój syn lubi zagrać w Fortnite i Gta V. Czy ten zasilacz się nada?

Z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej masz link do polecanych zasilaczy. Generalnie do tego zestawu odpowiedni byłby zasilacz ~400W, ale na wypadek wymiany karty graficznej lepiej brać 500W.

https://www.purepc.pl/jaki-zasilacz-do-komputera-poradnik-zakupowy-i-polecane-zasilacze-komputerowe-2021-w-cenach-od-200-do-2000-zlotych?page=0,1

Ten Cooler Master, jak na ten budżet, wygląda całkiem ok:

https://www.x-kom.pl/p/575677-zasilacz-do-komputera-cooler-master-mwe-v2-500w-80-plus.html

Ewentualnie opcja z długą gwarancją, lepszą efektywnością i lepszymi zabezpieczeniami:

https://www.x-kom.pl/p/514798-zasilacz-do-komputera-seasonic-core-gc-500w-80-plus-gold.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Ty może chłopie dowiedz się najpierw czym jest UE i jak tam decyzje zapadają. To nie jest jakiś tam byt, a byt tworzony przez państwa, które podejmują razem decyzje... O powiązaniu praworządności z funduszami zadecydowały PAŃSTWA członkowskie(w tym Polska, niejaki Morawiecki). Podobnie ma się sprawa z silnikami spalinowymi(zakazem), gdzie za tym były np. państwa gorzej rozwinięte od Polski :D(masz Ci babo placek, jak tak można?). UE i jej źli urzędnicy... matko... My ją kształtujemy, podobnie jak i inni. Nie jakieś tam urzędasy, które zesłane zostały nam z kosmosu.
    • To nawet nie o zaawansowanie chodzi, ale żeby to zrobić trzeba złamać znane nam prawa fizyki. Nie ma żadnej możliwości pokonania takich dystansów bez poruszania się z odpowiednią prędkością(z czego musiałyby być takie "statki"? chodzi mi tutaj o wytrzymałość) lub poprzez tworzenie czarnych dziur. Pomijam już upływ czasu, czyli ktoś na ich planecie wysyłając taką misję musi zakładać, że następne pokolenia o tej misji zapomną(bo minie tyle lat... oczywiście nie dla członków załogi). Tych problemów nie przeskoczy najbardziej zaawansowana cywilizacja. Mamy też różne inne wyzwania, typu brak grawitacji, promieniowanie, zmiany w organizmie żywym. Dlatego pozostanie obserwacja. Ziemianie przecież porzucili eksplorację kosmosu z tych powodów. Aaa, zostaje jeszcze najważniejsza kwestia... czyli materiały, ale przede wszystkim koszty. Wysłanie misji na Marsa to jakiś kosmos finansowy, a ile Ci obcy musieliby wydać na wizytę u nas ;)? Kto za to zapłaci? U nich też stwierdzą, że to jednak za drogie i mamy ważniejsze sprawy na głowie ;).
    • Laptop za 20k z matrycą FullHD ? W tym budżecie to będzie o wiele lepsze rozwiązanie : Dell XPS 17 9730 i9-13900H/32GB/1TB/Win11 RTX4070 - 19 999 zł -- Ekran 3840 x 2400 (4K UHD+) ze 100% pokryciem Adobe RGB ! - RTX 4070 + najnowsza i9-13900H O jakości wykonania XPSa z aluminium nie wspominając.  Żeby nie było - Precision to świetny wół roboczy, ale do twoich zastosowań to overkill natomiast potrzebna Ci jest jak najlepsza matryca a tą oferuje wspomniany wyżej XPS. I jeszcze jedna ważna sprawa - to jest laptop mega kompaktowy i fizycznie o wielkości innych 15,6 calowych lapków. A jak koniecznie musi być 15,6 to wtedy jest też taka wersja, również ekran o 100% odwzorowaniu 100% DCI-P3 ale tu już ekran OLED błyszczący co może przeszkadzać w pracy w pełnym słońcu, mimo to nadal to świetny wybór a i nieco tańszy: Dell XPS 15 9530 i9-13900H/32GB/1TB/Win11P RTX4060 OLED - 14 799 zł jeśli wrzucisz kod "laptopy-gsm" do koszyka.   PS. nie uważam żebyś potrzebowała 64 GB RAM a w razie czego bez problemu możesz to wymienić w serii XPS.
    • Dzięki, wymieniłem płytę i procesor i wszystko śmiga. Dziękuję wszystkim za pomoc.
    • Generalnie kupno monitora to jak spacer po polu minowym bez detektora metalu  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...