Skocz do zawartości
azgan

PSVR2 - PS5 wątek zbiorczy o grach i akcesoriach

Rekomendowane odpowiedzi

Horizon: Call of the Mountain zaliczył duży downgrade. Tytuł wygląda znacznie gorzej

Jak tak mają wyglądać nowe gry na PSVR2 to

Nie chce - Paczaizm.pl

Edytowane przez azgan
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, azgan napisał:

Jak tak mają wyglądać nowe gry na PSVR2 to

Bez przesady. Gra cały czas wygląda i zapowiada się bardzo dobrze :) 

Niech Sony wyda to PSVR2 jak najszybciej, bo na rynku VR straszna posucha. Każdy twórca ciśnie w indyczki z grafiką skrojoną pod Questa 2.

+Mam nadzieję, że tryb VR w RE nie będzie exem dla PS5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, slafec napisał:

Bez przesady. Gra cały czas wygląda i zapowiada się bardzo dobrze :) 

Niech Sony wyda to PSVR2 jak najszybciej, bo na rynku VR straszna posucha. Każdy twórca ciśnie w indyczki z grafiką skrojoną pod Questa 2.

+Mam nadzieję, że tryb VR w RE nie będzie exem dla PS5.

Graficznie większe wrażenie zrobił na mnie pokaz Robinson: The Journey 6 lat temu niż ten wykastrowany Horizon 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, azgan napisał:

Graficznie większe wrażenie zrobił na mnie pokaz Robinson: The Journey 6 lat temu niż ten wykastrowany Horizon

Pokaz, który z grą ma niewiele wspólnego. Na początku roku ogrywałem Robinson: The Journey na PC i choć gra cały czas ładnie wygląda (ale nie aż tak dobrze jak na tym zwiastunie) to jest ślamazarna i bardzo ograniczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny tytuł na PSVR2 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadałem długo questa 2, rok temu sprzedałem też PS4 pro bo ograłem to co chciałem, od tego czasu nic się nie dzieje sensownego z grami na plejkę.

ALE

wiem jedno, - jak wyjdzie parę dużych gier AAA VR - to kupię PS5 z goglami, ponieważ to co się dzieje w VR to jest magia. Czysta magia grania. Jak ogrywałem HalfLife Alyx - to po prostu byłem pod ciągłym wrażeniem nieprawdopodobnej wręcz immersji otaczającego świata. Momenty w których ze strachu i stresu wypadła mi amunicja do shotguna i musiałem klękać na podłodze salonu podnosząc naboje i RECZNIE władając je w broń dokonywać przeładowania jak już na mnie szarżował groźny przeciwnik którego pierwszy raz miałem okazję spotkać - no po prostu włosy na rękach stały mi dęba.

To są takie emocje, które są NIEOSIĄGALNE podczas grania na TV. Mało tego , nawet sobie nie wyobrażam grać w horror w goglach, tutaj już obsrane gacie gwarantowane.

I najważniejszy pro tip dla tych co uważają że co z tego jak grafika gorsza niż na TV bo większe wymagania sprzętowe stoją przed VR i nie będą się w to bawić.

NIC Z TYCH RZECZY. Gwarantuję ci że jak założysz gogle i poczujesz sprawczość swoich działań rękami, gestami nogami, - jak zobaczysz co to znaczy wychylać się zza ściany - być w tej rzeczywistości to minimalnie gorsza grafika jest NICZYM. Sugestywność kreowana przez system VR sprawia że twój mózg nawet się nad tym nie będzie zastanawiał. Ilość bodźców i radości będzie zagłuszać cokolwiek innego :-)

Niestety nie da się odczuć VR opisać słupkami tak jak wydajność karty graficznej - odpalasz youtube i już widzisz jakosćć detali, framerate - wszsytko jasne. VR to inna bajka. Jak nie sprawdzisz na własnej skórze to nie poczujesz. Moim zdaniem, każdy kto lubi granie - po prostu MUSI tego spróbować.

Edytowane przez Legoman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam z umiarkowanym optymizmem. Szkoda, że nie ogarneli wstecznej kompatybilności z PSVR, mam trochę gier do których bym wrócił. Obstawiam cenę w granicach 2500-3000pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie day 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

title

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nadzieję, że pozbędą się jednostki centralnej i PSVR2 będzie podłączane bezpośrednio do konsoli, niestety.

Zastanawiałem się nad zakupem na premierę, ale w chwili obecnej raczej odpuszczam. Pomijając brak czasu na gry, to brak wstecznej kompatybilności i brak interesujących mnie gier na premierę zadecydowało.
Ciekawe czy skalperzy rzucą się na towar i podobnie jak w przypadku PS5 nie będzie można kupić gogli przez pierwsze miesiące, czy będzie raczej spokój.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2022 o 19:44, Camil666 napisał:

Miałem nadzieję, że pozbędą się jednostki centralnej i PSVR2 będzie podłączane bezpośrednio do konsoli, niestety.

Zastanawiałem się nad zakupem na premierę, ale w chwili obecnej raczej odpuszczam. Pomijając brak czasu na gry, to brak wstecznej kompatybilności i brak interesujących mnie gier na premierę zadecydowało.
Ciekawe czy skalperzy rzucą się na towar i podobnie jak w przypadku PS5 nie będzie można kupić gogli przez pierwsze miesiące, czy będzie raczej spokój.

Znamy już ceny w Polskich sklepach:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak czekam na pojawienie się większej liczby gier i pierwsze promocje. Wtedy zdecyduję czy kupować czy nie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2022 o 19:44, Camil666 napisał:

Psvr2 jest podlaczane bezposrednio do konsoli jednym kablem ;) moze zmylilo Cie to ze pod spodem pokazane jest jak to wygladalo w przypdku psvr1

Zamowione w euro :d Z cena horizona pojechali bo to ok 7h grania ponac.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, SNC napisał:

Psvr2 jest podlaczane bezposrednio do konsoli jednym kablem ;) moze zmylilo Cie to ze pod spodem pokazane jest jak to wygladalo w przypdku psvr1

Dokładnie tak, dzięki za zwrócenie uwagi. Na widoku z góry oba headsety są dość podobne na pierwszy rzut oka.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, bo to z założenia jest zabawka do grania, tak jak RTX 4090 jest zabawką do grania w stosunku do RTX A6000 XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi