Skocz do zawartości
azgan

PSVR2 - PS5 wątek zbiorczy o grach i akcesoriach

Rekomendowane odpowiedzi

Kablowe nawet na fotkach wyżej jest widać. Kable kablami to da się ogarnąć.

Tyle, że to dalej zabawka, PS5 nie ma wystarczającej mocy dla VR w naprawdę wysokiej rozdzielczości bez której obraz na googlach to kupa :E.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowane przez azgan
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyy... ten kabel - który jest jeszcze na stałe do gogli przymocowany.
Kurde no... 2023r. Tak jakby nie można tego bezprzewodowo zrobić. Połączenie ad-hoc z konsolą, która ma WiFi AX. Po takim WiFi prześlesz i 8K w 120fpsach, bez opóźnień.

Na 3 letnim Queście 2 nie widzę różnicy 'w jakości obrazu' czy to kabel czy AirLink. 

Edytowane przez Tomz
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiły się dziś pierwsze recenzje. Wszystko świetne, ale gier brakuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem sobie tutaj poczytać wrażenia po premierze a tu cisza ? Nikt nie kupił czy może wszyscy grają i nie mają czasu coś napisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VR na forum niestety nie cieszy się zbyt dużą popularnością.

Gdybym 2 lata temu nie kupił Questa 2 to teraz PS VR2 wziąłbym na premierę. A tak to nie wydam 3k dla 2 gier (Horizon i RE8). Lineup jest spoko dla świeżaków. Sporo świetnych gier z Questa wrzucili, ale te najbardziej popularne nadal są niedostępne (Beat Saber, Eleven Table Tennis itp.). Liczyłem, że podczas wczorajszego State of Play dadzą coś przełomowego, ale niestety się przeliczyłem (gry w porządku, ale zadebiutują też na PC i mobilne headsety). 

Co do samych gogli - zbierają pozytywne opinie, ale nie są idealne. Dużo osób skarży się na ziarnistość (Mura) i kurde na początku nawet nie brałem tego pod uwagę, ale OLED nie jest taki idealny dla VR. Tryb reprojekcji również do poprawy. https://uploadvr.com/psvr2-technical-analysis/ - konkretna analiza od profesjonalisty, który na co dzień zajmuje się VR, a nie od pseudo dziennikarzy ppe i innych, którzy dostali sprzęt od Sony i nagle stali się ekspertami ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Quest 2 jeszcze kilka dni temu i mam teraz VR2. Na pierwszy rut oka VR2 ma czarną czerń, a Quest szarą, ale to było wiadome. Rzeczywiście widać takie kolorowe kropeczki w VR2, ale po chwili o nich zapominamy i tak. Więcej testów potem, bo musiałem pady naładować, a nie wiem czemu, ale ładowarką od telefonu się nie ładowały o_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa reklama PSVR2.

"Not actual gameplay" i zero konkretów. Druga gra to na pewno RE4, Trzecia to Horizon. Ta pierwsza to na razie wielka niewiadoma.

Chciałbym Returnal w VR :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda genialnie. Premiera już w przyszłym tygodniu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metro ma być dostępne na wszystkich platformach, ale wersja na PSVR2 będzie pewnie najlepsza (OLED w takich grach to jedyny słuszny wybór).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PSVR 2 sales surge over 2,000% after Sony's huge price drop

Cena czyni cuda. Szkoda, że Polska nie jest objęta promocją.

Niestety "drogie" gogle vr (za więcej niż 400 dolarów, pomijam sprzęt dla przedsiębiorstw i odklejonych entuzjastów) nie mają szans przebić się do mainstreamu. Nawet Quest 3 sprzedaje się słabo w porównaniu do Questa 2, a Meta żeby temu jakoś zaradzić na jesień ma wydać taniego Questa 3S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi