Skocz do zawartości
Jaycob

The Last Of Us Part I Remake PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj skończyłem , gra mi się spodobała , bardzo , niby syn mnie ostrzegał , że jak oglądałem serial to nie mam po co grać bo to praktycznie 1:1 , różnice jednak minimalne ale są , no i inaczej jak się ogląda a jak się gra , problemów technicznych praktycznie żadnych nie zauważyłem , na początku co jakieś 2-3h grania wywalało grę do pulpitu , okazało się że przez pamięci ( timingi 2 i 3 rzędu , niby sprawdzone w programach testujących , gdzie wszystko wydawało się rock stable) , aż chciało by się pyknąć w 2 część , ale to pewnie na PS , bo na pc nawet jak wyjdzie , to za kilka lat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, SylwesterI. napisał:

różnice jednak minimalne ale są , no i inaczej jak się ogląda a jak się gra ,

Ja to pisalem kazdeu kto mial dylemat czy serial czy gra najpierw, tak naprawde bez znaczenia. Calkiem inne doswiadczenia. Part II wyjdzie nie pozniej niz 2 sezon serialu. Dzis glosno sie mowi o The Last of Us 2 Director's Cut, ktore ponoc wydadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, SylwesterI. napisał:

wczoraj skończyłem , gra mi się spodobała , bardzo , niby syn mnie ostrzegał , że jak oglądałem serial to nie mam po co grać bo to praktycznie 1:1 , różnice jednak minimalne ale są , no i inaczej jak się ogląda a jak się gra , problemów technicznych praktycznie żadnych nie zauważyłem , na początku co jakieś 2-3h grania wywalało grę do pulpitu , okazało się że przez pamięci ( timingi 2 i 3 rzędu , niby sprawdzone w programach testujących , gdzie wszystko wydawało się rock stable) , aż chciało by się pyknąć w 2 część , ale to pewnie na PS , bo na pc nawet jak wyjdzie , to za kilka lat 

Dokup sobie PS5 do tego kompa. Ile - 2,5 k zł? To chyba nie problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy G-Sync działa w grze w trybie okna bez ramek? Ustawiłem sobie w panelu NV, żeby mi wyświetlało wskaźnik w grze zarówno na pełnym ekranie jak i w oknie. W trybie okienkowym normalnie jest, ale po przełączeniu na tryb bez ramek wskaźnik od razu znika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii TLOU2 DC obstawiam, że będzie tak jak z rimejkiem jedynki czyli:

"Najbardziej prawdopodobny scenariusz to taki, gdzie potencjalne TLOU 2 w edycji rozszerzonej trafi najpierw na PS5 (z ulepszeniami wizualnymi, paroma funkcjami - w tym z wykorzystaniem kontrolera DualSense), aby potem deweloperzy mogli przerzucić kontynuację historii Ellie i Joela na PC"

The Last of Us 2 Director's Cut prawdopodobnie powstaje. Sony usunęło kluczowy materiał dot. gry (ppe.pl)

Tylko niech tym razem się tak nie spieszą z wersją PC :P  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Director's Cut, może wszystko zmienią :E

...Na jeszcze gorsze 🤣

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da radę gdzieś wyrwać tlou part 1 po taniości?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, w internecie. Wysil się choć trochę. Masz ten sam internet co wszyscy. Grę też przejść za Ciebie ?!

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, jerryyy_ASD napisał:

Da radę gdzieś wyrwać tlou part 1 po taniości?

Na steamie jeszcze nie było obniżki, 107zł Argentyna, niedługo pewnie wleci taniej

Edytowane przez Wu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, bbodex napisał:

Tak, w internecie. Wysil się choć trochę. Masz ten sam internet co wszyscy. Grę też przejść za Ciebie ?!

Internet mam niestety na korbkę bo mieszkam w malutkiej wsi (20 osób) więc ciężko :(

Grę raczej będę sam przechodzić (ponownie) lub z całą wsią także będzie szampańska impreza!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrz a ja kupiłem sobie na premierę Forbidden West na PS5 i nawet nie rozpakowałem, bo myślę sobie, że na pewno za rok wyjdzie na PC i wtedy sobie ogram w super-duper jakości 4k@Hi-Fi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tgolik napisał:

Patrz a ja kupiłem sobie na premierę Forbidden West na PS5 i nawet nie rozpakowałem, bo myślę sobie, że na pewno za rok wyjdzie na PC i wtedy sobie ogram w super-duper jakości 4k@Hi-Fi.

No widzisz a ja dostałem wraz z konsolą i poszło do sprzedaży bo to nie moje klimaty :D

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra dobra lecz bez przesady A Plague of tale  zrobiła na mnie lepsze wrażenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZA klika lat ? WTF :E
Pedro Pascal przeczytał scenariusz drugiej części gry czy jak :E

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3060Ti 8GB już daje jako tako radę w tej grze, czy nadal są jakieś ścinki i spadki fpsów na takiej karcie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, kadajo napisał:

ZA klika lat ? WTF :E
Pedro Pascal przeczytał scenariusz drugiej części gry czy jak :E

Pewnie kazali mu zagrać geja albo przebrać sie za babe

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Camaz napisał:

3060Ti 8GB już daje jako tako radę w tej grze, czy nadal są jakieś ścinki i spadki fpsów na takiej karcie? 

Powinno być sporo lepiej niż na premierę ;) W filmiku poniżej (kliknij na strzałkę) jest więcej konkretów jak teraz działa gra na 3060Ti:

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lamparcicho napisał:

Powinno być sporo lepiej niż na premierę ;) W filmiku poniżej (kliknij na strzałkę) jest więcej konkretów jak teraz działa gra na 3060Ti

Faktycznie jest poprawa. Ale widzę, że nadal procesor 6c/12t jest masakrowany w tej grze. Aż się zastanawiam czy nie sprzedać 10400F i kupić używkę i7 11700 dopłacając do interesu te 350-400zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W tej grze teraz to nie 3060ti jest problemem bo w 1440 na high i 2/3 opcje na medium+ dlss quality  trzyma te 80/60 fps w zaleznosci od miejscowki i u mnie vram na 6,5gb. Natomiast procek sie poci na 80-90% momentami i ram prawie pod korek. Zdarzaja sie dropy i lekkie przyciecia ale to juz imo wina mocnego uzycia procka i ramu wlasnie. Da sie grac ale nadal nie rozumiem co w tej grze tak wcina ram i masakruje procka...

Edytowane przez naczelnik5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Streaming textur odbywa się na cpu ;) Po ost łatce i tak mniej zjada niż wcześniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi