Osobiście w każdej części bawiłem się świetnie kiedy w nią grałem i tutaj jest tak samo. Ostatni grałem w Diablo1 z modami i też było ok. Pewnie nie jestem obiektywny bo po prostu lubię tę serię.
Porównywałem fastsync (takie ustawienia, że karta spokojnie mogła robić ponad 100fps) i jest to zdecydowanie mniej płynne na ekranie 60Hz niż limit fps na 60 przy ekranie 60Hz. Tak jest w praktyce i zgadza się z teorią (wystarczy przeanalizować jak to działa, jeśli ktoś nie widzi gołym okiem). FastSync obniża input lag, ale pogarsza płynność.
W kartach AMD (tak było jak miałem parę lat temu RX 460) jest takie zjawisko, że jak ustawiałem 6500K w sterownikach, to spadało nasycenie - no dziwne. Moze też miałeś to wybrane.
Nie bardzo
Wystarczy odpalić fastsync i będzie malina. Jak jest zapas mocy to top płynność oraz input będzie przy włączonym scaline sync z 120fps na 60hz.
Ale są wyświetlacze, które słabo śmigają bez włączonego synchro od strony wyświetlacza to wtedy rzeczywiście w/w metody nie będą sprawować się dobrze.