Według tego posta na Reddit'cie domyślnie kamera działa w paśmie Wi-Fi 5 GHz, którego Xiaomi Redmi 4X nie obsługuje. Niżej w dyskusji podano możliwy sposób na przestawienie podobnego modelu kamery na pasmo 2,4 GHz (link) i myślę, że warto byłoby go wypróbować z GO 2, bo zmiana tej opcji powinna umożliwić działanie kamerki z Xiaomi Redmi 4X.
No właśnie też tak myślę, a praktycznie w każdym polecanym zestawie jak się pyta jakiś amator na forum to poleca mu się właściwie do każdej karty graficznej - czy to 3060Ti czy nawet 1660Ti - i5-12400, a nie i3-12100.
Natomiast ważne pytanie, które ponawiam dotyczy nie przeciętnej ilości FPS bo tu nawet mając sparowane i3-9100 4/4 (Cache 6MB) było ok tylko było sporo raptownych freezów. Gram, gram, gram i raptem spada mi z 60fps do 30fps, albo na sekundę obraz się zatrzymuje. Czy to kwestia optymalizacji czy jednak wąskiego gardła ? Obecnie jest tego mniej, ale wciąż jest.
No nic, chyba dla dobra nauki po prostu kupię sobie i5-12600 i przekonam się w 4K jakie to ma przełożenie, z opcją zwrotu jak wydajność będzie żadna. Na przykładzie swoich gier będę mógł potwierdzić albo nie. No i nie jest kwestia 500zł tylko 700zł różnicy, ale oczywiście, teraz przy karcie za 6100 to wciąż mało. Ale i tak będę musiał sprzedać tamto i3-12100 więc stracę więcej Przekonuje mnie też do tej i5-12600, że nawet pojedynczy rdzeń rozpędza się do 4,8GHz, a ten i3-12100 do 4,3GHz co nawet w przypadku gier korzystających z 1 rdzenia może mieć znaczenie. Bardziej intuicyjnie czuję, że może jednak to CPU mieć znaczenie bo te freezy łapię nie zawsze tylko w lokacjach typu miasto, więcej budynków itd.
PS kupione na raty zerówki płatne od 2023 r w rtv -euro- agd Więc chyba jednak bez względu na wszystko go sobie zostawię Pewno inflacja do stycznia mi się zwróci
Witam posiadam kartę graficzną rx 6900 xt Gigabyte z 3 wentylatorami. Niedawno zakupiłem monitor 4k 32" 60hz. I jak gram np w Assassin Creed Origins w 4k to czasami wentylatory chodzą na 100%. A na pewno jak grę zminimalizuję i wejdę do google to kręcą się na maxa. Czy to normalne ?