„I najważniejsze, co by było, gdyby cała demokratyczna opozycja zagłosowała w piątek 13 stycznia przeciw nowelizacji?”
Nic. Głosowanie w sejmie nie ma znaczenia. Projekt trafia do senatu do poprawek, później trafia do dupy, dupa podpisuje z poprawkami czy bez nich, opóźnienie na poziomie dwóch tygodni, koniec końców PiS osiąga to co chce osiągnąć, a ze tematy sejmowe są bardzo medialne to spija śmietankę, bo wiedza ze mają długopisa jako drugi filar bezpieczeństwa, a później TK jako trzeci
PiS mając cały trójpodział władzy, opozycja nie ma znaczenia przy głosowaniu.
Ile przypadków w ciągu 10 lat tych 8 pin? Ile przypadków w ciągu 3 msc tych 12 pin?
Ja wiem że są osoby które naleją płynu hamulcowego do chłodnicy, ale nie ma co ukrywać że nowy standard wybacza mniej błędów.
Pierwsza opcja jest podana wyżej.
Druga opcja to karta SIM od operatora, który ma dobre stawki w tym kraju.
Trzecia opcja zależy od zaawansowania technologicznego telefonu: turystyczna e-sim. Te najczęściej (?) zorientowane są na przesył danych, czyli nie mają własnego numeru lokalnego. Może, ale nie musi to być problemem. Zaleta to łatwość kupna online przed wyruszeniem w podróż.
Edit: kurde, nie zobaczyłem że esim też wyżej wymieniono, więc w sumie nic nowego do tematu nie włożyłem