Masz sporo racji, pracuje w takiej fabryce która jest w zagłębiu biedy. Najniższa krajowa, czy 10 lat czy nowy pracownik, presja, stres, kiepskie warunki pracy. Jest sporo konkurencyjnych zakładów obok i wszędzie to samo. Ludzie przepracowani, bo po pracy zasuwają dalej gdzieś na lewo by dorobić, nie mają motywacji do pracy, donosicielstwo, wygryzanie. Nie ma szacunku do drugiego, nic dziwnego że gniew narasta, złośliwości są tu normalną sprawą, próbują odreagować to wszystko.
Co do przewrotu czy rewolucji bym się nie zapedzał, ale czasami wystarczy drobny impuls, wysokie ceny żywności i opału już są, wysokie niezadowolenie też, teraz wystarczy, że w zimie prąd zniknie...
Realne spadki w niższych półkach będą dopiero jak wyjdą odpowiadające im nowsze karty, ale rzeczywiście jakiekolwiek czekanie jest bez sensu, bo takie Ethereum stoi dosyć wysoko i wszystko niedługo może ulec zmianie.
Ale jaja! Co za manipulacja PiSu i TVP. Strona niemiecka nie wyklucza rtęci, a Vogel został zrobiony w wuja przez tandem dziennikarz - tłumacz. Tłumacz się po prostu pomylił czy pomylił się celowo? Stawiam na drugie, w końcu konferencja organizowana przez Wojewodę Zachodniopomorskiego, czyli PiSia morda.
Wielu Januszow stać na dobrych pracowników ale wolą zatrudniać po kosztach żeby przyznać sobie większe premię na koniec roku , polski Janusz biznesu to stan umysłu
Niestety nie mam wyboru części- w sensie w tych pieniądzach są tylko te wspomniane wyżej w ilości sztuk 1 po prostu klient zrezygnował z jednego zestawu więcej a że to chwilę leżało to nie było już jak zwrócić.
Obudowa to dokładnie Pure Base 500 BG036 (dopytał, jednak kolor Gray- dla mnie nawet lepiej) bez szklanego panela tylko z pełnym, ale to też nie jest jakiś problem. Żona nie lubi gamingowego stylu i lampek rgb
Dysk wezmę, zweryfikuje jak przyjdzie.
Co do procesora, to oglądałem testy i z dedykowanym GPU wypada tylko parę % słabiej niż wersja bez GPU, jednak mogę z miejsca korzystać z PC. No i w tym przypadku nie generuje większego wydatku (kolega ma tylko wersję G więcusialbym wydać już kolo 900zl za X plus jakaś karta graficzna).