Skocz do zawartości
Marcusfff

Robocop: Rogue City

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zakładam temat, bo chyba jeszcze nie ma.

Gra polskiego studia Teyon, które, między innymi, konsekwentnie przenosi na komputery i konsole klasyki kina lat 80-tych, jak np. Rambo czy ostatnio Terminator: Resistance. Z różnym skutkiem. Tym razem wzięli się za klasycznego Robocopa.

Wygląda, że zamierzają zachować klimat pierwszej i drugiej części filmu- jest sporo brudu i przemocy, co charakteryzuje filmowy oryginał. Wiele więcej na razie nie wiadomo, poza tym, że zatrudniono Petera Wellera, który wcielił się w Robocopa w filmach.

Gra zmierza na kompy i konsole obecnej i przeszłej generacji. Planowana premiera to czerwiec 2023. I'd buy that for a dollar.

Edytowane przez Marcusfff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na promce -50% będzie można brać :P. Klimacik starych filmowych robocopów jest genialny - zobaczymy na ile im się to uda oddać w gierce.

• Like 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze o takim Robocopie marzyłem, nie mówi się "kupię na przecenie 80%"

tylko 

I Buy that for a dollar ! 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rambo im nie wyszedł, Terminator był dobry grałem u kumpla który jest fanem Terminatora, a na Robocopa czekam, Robocop 1 i 2, trójka była o wiele słabsza niestety, Paula Verhovene'a to czasy mojego dzieciństwa, pamiętam wiele razy wypożyczane na kasetach VHS z lokalnej wypożyczalni na osiedlu. :E

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mnie na szczęście ten krindż ominął :E Jakiś czas temu obejrzałem jedynkę i ... ja nawet lubię retro klimat lat 80/90, bo to czasy gdy byłem młody i szczęśliwy, no ale nie, są granice, takich rzeczy jak "Robocop" albo inny "Grom w raju" nie da się obronić :E I kij mnie obchodzi, że się znęcali nad odtwórcą głównej roli, wciskając go sześć godzin w kretyński kostium... (chociaż mimo wszystko trochę szkoda chłopa).

Edytowane przez Zas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Porównywać grom w raju do robocopa:boink: z czym do ludzi...

Dla mnie film klasyczny, a nie to nowe nie wiadomo co. Dobrze, że gra będzie ze starym dobrym robocopem, a nie tym nowym gniotem.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 3
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byl Rambo, Terminator, teraz Robocop. Kurde, może za Predatora klasycznego w dzungli by się zabrali. Dwójka w mieście z Gloverem też była przyzwoita i chyba bardziej nadawałaby się na grę singleplayer. Ewentualnie z tych lat dobra strzelanka klimatyczna i na licencji, to Cobra z Sylwkiem moglaby być. Też klimacior tych czasów ma filmik solidny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna gra zapowiedziana o wiele za wcześnie, przez rok ludzie zdążą o niej zapomnieć. Chętnie zobaczę co z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.07.2022 o 22:30, Zas napisał:

Mnie na szczęście ten krindż ominął :E Jakiś czas temu obejrzałem jedynkę i ... ja nawet lubię retro klimat lat 80/90, bo to czasy gdy byłem młody i szczęśliwy, no ale nie, są granice, takich rzeczy jak "Robocop" albo inny "Grom w raju" nie da się obronić :E I kij mnie obchodzi, że się znęcali nad odtwórcą głównej roli, wciskając go sześć godzin w kretyński kostium... (chociaż mimo wszystko trochę szkoda chłopa).

Cooo??? Robocop jest świetny. Pierwsze 2 części oglądałem po 20 razy, ale bluźnisz

• Like 4
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początek ok, świat nawet fajnie wygląda, ale postacie i ich animacje słabo. Trochę drewna tutaj jest, sama walka jest dość wolna, ale może to pasować do Robocopa.  

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba.Nie jestem jakimś fanem RoboCopa,ale za gówniarza VHSy darłem.Chetnie zagram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam mieszanie odczucia co do systemu strzelania, nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się ze "strzelankami na szynach", jak to w ogóle będzie wyglądać? Auto aim no bo Robocop, manualnie? Nie wiem czy uda im się przebić Terminatora Resistance no ale zobaczymy, wizualnie co prawda nie jest źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na tym filmiku masz auto aim, strzelanie manualne, plus jakieś slow motion, pewnie to wszystko będzie opcjonalne, ale to prawda, gra przypomina mi strzelanki typu House of the Dead. Aż dziwne że nikt jeszcze do tej pory nie zrobił Robocopa, Judge Dreada w grze z otwartym światem w stylu GTA/CP2077, gdzie patrolujesz miasto i wykonujesz misje, a wszystko to z klimatem i brutalnością filmów

Edytowane przez ditmd
  • Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, ditmd napisał:

Aż dziwne że nikt jeszcze do tej pory nie zrobił Robocopa, Judge Dreada w grze z otwartym światem w stylu GTA, gdzie patrolujesz miasto i wykonujesz misje, a wszystko to z klimatem i brutalnością filmów

Może dlatego, że trudno zrobić drugie gta? Kiedyś było sporo gierek aspirujących do miana gta wannabe jak saints row, true crime, getaway i wszystkie poległy. A kto tam mógłby jakościowo dostarczyć coś dobrego? Chyba, że chcesz jakąś budżetówkę jak ten Robocop na 6/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strzelanie do  tarczy  ,tak to wygląda w tym   gamepleju ,tradedia

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No co wy, to czysty Robocop z filmów, powolny, nigdy nie uchylał się przed kulami ani też nie szukał osłony, brał wszystko na klatę. I to wolne obracanie się od celu do celu. VHS czystej wody. Nie widzę tego w grze.

Edytowane przez Ryszawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Strzelanie takie sobie, ale klimacik jest świetny. Brudny, filmowy. No i ori głos aktora filmowego. W przypadku tej gry będzie  jak z terminatorem - miód na serca fanów, dla reszty drewniany średniak. Jestem z czasów, gdy wypożyczało filmy się jeszcze na vhs (5-7zł per sztuka i brało się na weekend, bo dzień dużej wypadało za free, pamiętam jak dziś:szczerbaty:), także wszystkie te klasyki jak terminatory, robocopy, predatory dwa pierwsze, filmy z Seagal'em, Van Damme czy Lambertem = ?:szczerbaty:

Edytowane przez Kelam
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5-7 zł za kasetę? Chyba coś ci się pomerdało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - dokładnie tyle. Mówię o końcówce lat 90'. Potem jak już wprowadzili dvd, to brali najpierw 8zł per płyta, potem na 10zł i tak zostało dłuższy czas. Ofc większość tych dvd spod lady:szczerbaty:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gameplay może być dla twórców wyzwaniem i zobaczymy jak to ogarną. Robo jest wolny- wolniejszy od przeciwników, idzie jak czołg i ciekawe jak to wpłynie na dynamikę gry. W gameplayu widać też proste elementy "detektywistyczne", które na pewno urozmaicą roz(g)rywkę. Jeżeli chodzi o celowanie myślę, że pozostanie free aim, opcjonalnie autoaim. Animacje oznaczania celu, które znamy z filmów, są być może optymalną kolejnością eliminacji, lub elementem mechaniki np. kluczem do ograniczenia obrażeń.

Najbardziej brakuje mi jednak brutalności. Mimo fontann krwi brak jest kawałkowania, miażdżenia i dziurawienia wrogów. Uważam, że w duchu pierwowzoru filmowego solidne gore to mus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Marcusfff napisał:

Najbardziej brakuje mi jednak brutalności. Mimo fontann krwi brak jest kawałkowania, miażdżenia i dziurawienia wrogów. Uważam, że w duchu pierwowzoru filmowego solidne gore to mus.

Powinien być jeszcze strzał w:

LRP51CS.gif

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 13.03.2023 o 19:04, Marcusfff napisał:

Chu***y strzał :E

No fakt, bez jaj... :E 

Edytowane przez Zas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi