No tak mi się wydawało, że jeżeli odsunie się od szyby kartę, to nie powinno być różnic w temperaturach. Rozumiem, ze ten riser od CM daje możliwość regulacji odsunięcia karty od szyby?
Galaxy to znam kiedyś miałem kartę tej firmy, po prostu nie wiedziałem, że teraz działają pod taką nazwą PS zapomniałem dodać właśnie, że cenię sobie ciszę w kompie, a skoro ten zotac jest głośny to sobie odpuszczę, potrzebuję cichy system chłodzenia
a te karty amd wydają mi się jakieś większe (dłużesze) niż te geforcy nie wiem czy ja to wcisnę w tą budę
tego hellhound od powercolora nie ma poniżej 2100 nigdzie nawet
Szczerze, to nie widze zbytnio roznicy, a moze nawet ciut lepiej, ale raczej placebo. Bude mam przewiewna i miejsca jest sporo, wiec karta nie "stoi na szkle" i ma czym oddychac. Dodatkowy plus to, ze przejsciowka PCIe stoi teraz prosto przy gniezdzie GPU jak palka z rana.
U mnie po włączeniu FG wywala po 2 minutach, więc z FG gra jest niegrywalna na tę chwilę.
Na moim sprzęcie w 3440x1440 z wszystkim na max, łącznie z HW na max oraz DLSS Quality, mam miedzy 70 a 90 klatek bez FG oraz około 120 z FG (ale wywala). Jedyne co wkurzają to czasami dziwne anomalie graficzne/bugi na drewnie (schody w drodze do tej pierwszej twierdzy gdzie stacjonuje Nilfgard) oraz pop in w oddali. Da się wyeliminować ten pop in grzebiąc w ini?