Mapa w rotacji, dodatkowo sam podjazd dość nużący, ale w takim terenie jest też największy odsiew, najwięcej emocji. Poprzedni etap pucharu Polski kończył się w połowie Aloe - okrutne waty tam szły.
Witam
Zakupiłem ostatnio z popularnego portalu aukcyjnego ASRock Radeon RX 6700 XT D OC 12 GB, podpiąłem wszystko, sterowniki zainstalowane, odpalam BF 2042, dałem nielimitowane klatki i słychać jakiś dziwny dźwięk z karty graficznej i to chyba cewki? Jak ustawie limt klatek to już tego nie słychać, dodam że wcześniej miałem GTX 950 i tam nic nie było słychać więc chyba zasilacz odpada? Ogólnie to zrobiłem sobie undervolting CPU i tam wszystko działa, robiłem dużo benchmarków i jestem zadowolony z kultury pracy i temperatur na CPU. Zrobiłem undervolting PBO ( all cores, -25). Zobaczyłem jakieś filmiki na YT odnośnie UV karty graficznej i postanowiłem że też zrobię. Więc ogólnie problem to mianowicie że zrobiłem to UV a mianowicie( screen poniżej). Robiłem benchmark Valley Benchmark 1.0 nie wiem czy to jest najlepsza opcja ale zawsze coś. W tym benchmarku przez 30 minut nic nie się nie wywala. Ale właśnie kiedy odpaliłem BF 2042 to po 2-3 minutach raz mi się system zawiesił i potem działał a drugi raz czarny ekran i artefakty i musiałem zrobić reset systemu, potem odpaliłem PUBG na Steam i tam po 10 minutach gra się wyłączyła ale system działa. I teraz nie wiem czy to po prostu wina gier że czasem się wywalają czy przesadziłem z tym UV karty graficznej.
Cała specyfikacja:
Ryzne 5 5600 Gigabyte B550 GAMING X V2
GOODRAM 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 IRDM X Black
ASRock Radeon RX 6700 XT D OC 12 GB
Seasonic CORE GC-650 Gold 650W
Lexar SSD NM620 1TB M.2 PCIe NVMe
Obudowa: SilentiumPC Astrum AT6V TG Pure Black.
(Ten drugi screen to po jakiś 30 minutach tego benchmarku, jeżeli chodzi o temp okej ?)
Screeny: https://postimg.cc/dkTC04pX https://postimg.cc/mhBM4NVd
Jak masz tylko jeden dysk pod M2 podłączony to nie powinno dysków odłączyć, przy dwóch na b450 raczej by ci 2 sloty ostatnie sata odłączyło, sam to przechodziłem na b550, dopiero x570 ma więcej linii. Z tego co widzę to masz pcie gen 3 czyli kingston będzie obsłuzony pcie 3, a nie 4, on i tak nie przekracza prędkości gen 3 także różnicy to nie robi.