Skocz do zawartości
sabaru

Wyciągniecie klucza z W10.

Rekomendowane odpowiedzi

Jakim programem można wyciągnąć klucz z systemu W10? Testowałem 2 programy ale przy instalacji systemu system twierdzi że nie jest to ten klucz. Do tego obydwa programy pokazuje różne klucze. Dodam że dostałem do zrobienia komputer. Między innymi żeby go wyczyścić z kurzu i zainstalować system od nowa. Ale właśnie z tym drugim mam problem bo nie mogę wyciągnąć poprawnego klucza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instaluj bez klucza, wskaż jedynie prawidłową edycję, Home/Pro.

Raz aktywowany prawidłowym kluczem system Win10 na danym sprzęcie, aktywuje się samoistnie po każdej czystej instalacji.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sabaru win10 jeżeli pochodził z uaktualnienia z win7/8 lub był zakupiony w wersji cyfrowej to przypisuje się do konfiguracji sprzętowej i nie trzeba podawać klucza jeżeli instalujesz na tym samym kompie. Ewentualnie wchodzi klucz od poprzedniego systemu z którego było uaktualnienie (przynajmniej powinien). To co wyciągasz to jeden z kluczy uniwersalnych, które są stosowane automatycznie.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W systemie pisze że jest aktywowany cyfrowo czy jakoś tak. Spróbuje tak zrobić może przejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System aktywował się bez problemu po instalacji systemu i podłączeniu komputera do internetu. Widać już musiał być wcześniej aktywowany klucz.

Edytowane przez sabaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi