Dalej nie można wycofać punktów - tzn. poboczne owszem ale te główne do samych cech można cofnąć 1x i koniec co uważam za jakieś nieporozumienie skoro pozwalają cofać drobnicę to dlaczego nie pozwalają cofać punktów z cech głównych więcej niż 1x - przecież to przeczy całej idei różnych buildów.
Czołem.
Oczywiście, że można wymienić wyświetlacz i używać dalej, szczególnie, że jak rozumiem z opisu, masz do tego smartfona sentyment.
Rzuciłem okiem na używki M51 i bym powiedział, że 550 zł za uszkodzony telefon to nie najgorsza cena, choć też nie widziałem, jakie jest to pęknięcie.
Jeśli już chcesz zmieniać, to M34 za 959 zł to nie jest najlepsza opcja ogólnie, ale "samsungowo" powinno być w miarę ok. M34 ma baterię o mniejszej pojemności, nie ma Snapdragona tylko Exynos 1280, większe odświeżanie ekranu i nowszy OS, ale reszta jest porównywalna (ogólnie rzecz biorąc). Raczej nie będzie dwóch dni na jednym ładowaniu, choć też nie będzie to jakoś bardzo krócej.
A i jeszcze M34 kupisz bez ładowarki. Co jest, by nie używać mocnych słów, zabawne. 😑
Musisz się teraz zastanowić, naprawa na pewno wyjdzie taniej i pewnie jeszcze będziesz kilka lat używać (no chyba, że coś innego padnie). Nowy to niby nowy, ale wielkiego przeskoku nie będzie.
Jeśli chcesz koniecznie zmieniać, to rzuć jakąś maksymalną kwotę do wydania i może coś się znajdzie z Samsungów, choć do 1k zł nic lepszego niż M34 nie ma.
Oczywiście dałoby radę znaleźć wydajniejsze (ale nie baterią 😉) urządzenia w tej cenie, ale z innych marek, ale jako, że masz swoje zdanie w tej kwestii, to nie będę się rozpisywać.