Drodzy,
Dzisiaj przyszedł technik z Play i podłączył mi internet od Play'a - światłowód do skrzynki w budynku (Fttx).
Router jest postawiony w IPv6 i DHCPv6.
Występują następujące problemy (niektóre zarówno przy połączeniu kablem, jak i przez WiFi).
- Utraty internetu przy dobrym połączeniu wifi z routerem (Połączono, brak internetu)
- Przy łączeniu się z siecią przez dłuższą chwilę urządzenie jest połączone ale nie ma internetu. Po tej dłuższej chwili pojawia się internet.
- Czasami strony się nie ładują, czasami nie za pierwszym razie, czasami bardzo wolno, a czasami ładują się ale bez obrazków.
- Nie przechodzą tokeny i google pay.
Problemy występują na różych urządzeniach - na smartfonach, telewizorze, PLAY TV BOX-ie i laptopach.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Po oddaniu swojego AW3423DWF nadal chciałbym wybrać jakiegoś OLEDa ale nie widzę nic ciekawego narazie IPS po posiedzeniu na OLED to już nie to samo
Gdyby tylko AW3423DWF nie migotał na poziomie swojego odświeżania czyli 165hz to byłaby perełka. Dziwne, że w żadnych recenzjach o tym nie wspominają. Lata temu jak się zaczął cały szał z flicker free i ciężko znaleźć teraz migotający LCD to przecież z jakiegoś powodu się to zaczęło, ludzi oczy bolały od tych monitorów.
A tu na tym Alienware migotanie 165hz to jedne z najniższych wartości jakie widziałem czy to w monitorach czy ekranach w telefonach a w ogóle zero o tym mowy w reckach na YT.
RTINGS dające temu 10tkę w tej kategorii to jakaś kpina. PWM które jest w starych LCDkach jest z reguły na dużo wyższej wartości niż 165hz więc oczy tak nie bolą.
Odosobniony z bólem oczu na DWF nie jestem z tego co widzę na reddicie.
Benchmarki z wersji 1.04 z uplay plus:
1440p@ultra TAA native
1440p@ultra DLSS native czyli DLAA
1440p@ultra DLSS Quality
Preset ultra zmienia nazwę na własne po wyłączeniu jakości adaptatywnej (domyślnie jest na 60fps), skala rozdzielczości w opcjach ekranu na 100% domyślnie czyli 2560x1440 (x1.00)
To tyle, miłej gry