Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Jaycob

Silent Hill 2 Remake od Bloober Team

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy tu chyba dzieci nie maja i nie pracuja xD Ja pracuje zeby miec na PC a przez prace nie mam czasu grac na tym PC hahhahhah 

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawać jakieś aktualizacje na dropy fps i te crashe co ludzie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłośnicy wersji Otherworldu z 1 i 3 powinni być zadowoleni 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Mgła mistrzowska. Jakaś wielowarstwowa, gęsta jak śmietana.
Do tej pory czapkowałem RDR2 i volumetryce, ale (sama) mgła w tej grze imo znakomita!

Jeszcze nie grałem, ale widać po filmikach, że efekty wolumetryczne na UE5 robią robotę. Do tej pory również w pamięci zawsze miałem RDR2, dopóki nie zagrałem w Senua Hellblade 2 i było wow.

1 godzinę temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Dla mnie te całe HDR, to jakieś totalne popierd...eństwo.
Myślałem, ze to mam być wow! samograj, nowa technika / technologia - a nie wrzód na dupę wymagający od usera doktoratu z optyki i mechaniki obrazu.
Póki co nie mam - i jak czytam tego typu wpisy - to jeszcze długo się nie dam skusić na HDR.

Jak jest dobrze zaimplementowane w grze to na Oledzie, czy dobrym miniledzie robi duże wow, ale to trzeba zobaczyć na własne oczy na żywo. Tutaj akurat jest sporo suwaków, w większości gier tylu opcji nie ma. Jak widzisz wystarczy wklepać wszystko pod swój model TV i kilka dni po premierze jest fajny poradnik ;)

58 minut temu, HDR'o napisał:

Gralem w oryginal i znam go dosyc dobrze. Natomiast w tym remaku ciągle się gubie, ale poczucie zaszczucia i ta muzyka to cos przegenialnego. Graficznie HDR plus RT robią arcy robotę i tutaj te, jest to topka. Ogolnie - chyba z 10 lat nie gralem w tak dobry tytul jak ten remake.  Dla mnie GOTY, ale jeszcze Indy daje mi nadzieję na srugiego kandydata do GOTY

GOTY jest tyle warte co obecne Oscary w filmach, pewnie już zarezerwowane dla Dragon Age :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak gra wygląda lepiej na screenach niż w rzeczywistości :E

Ona nie robi żadnego wrażenia pod względem grafiki do tego te problemy z oświetleniem i cieniami. Pomijam optymalizacje, która wiadomo jaka jest 🤣

Edytowane przez sideband
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cienie wyglądają lepiej w wersji PS2 :E

Ale to na pewno błąd i to poprawia.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki UE5 mial byc ze hooo a odpalilem i ...remake RE 2,3,4 wyglada chyba lepiej niz to

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technologicznie może nie robi wrażenia(chociaż nie mi to oceniać, nie znam się). Za to artystycznie jak najbardziej robi już wrażenie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie znerfili trochę tych chorych tematów z oryginału ? Kto ogrywał to pewnie wie o co może chodzić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre tak, inne jak alternatywe apartamenty czego nie było w oryginale dodali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, sideband napisał:

Ona nie robi żadnego wrażenia pod względem grafiki do tego te problemy z oświetleniem i cieniami. Pomijam optymalizacje, która wiadomo jaka jest 🤣

Liczę, że nie spoczną na laurach i chociaż trochę to podłatają/poprawią w ciągu najbliższych miesięcy. Szczególnie oświetlenie/cienie i ogólnie optymalizację. Z chęcią to ogram i mam na liście, ale kasiory premierowo nie wyłożę za taki stan w jakim to wypuścili :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, sideband napisał:

Pozdrawiamy osoby które zapłaciły więcej za wcześniejszy dostęp bo "Bety" 😉

A Unreal Engine 5 to jednak dobry silnik ale do robienia na nim pokazów TechDemo bo co nowa gra to jest festiwal problemów :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cały czas mam taką myśl że biorąc pod uwage wielkość gry ( a nie jest to jakaś przepastna mapa) jakby zrobić to na silniku od Capcom to wygladało by to lepiej a optymalizacja to była by o kilka długości wyżej niż to co mamy obecne że o braku stuttera nie wspomne.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszecie jakby nie wiadomo jaki paździerz to był, a gra i tak o niebo lepiej działa na premierę niż Callisto albo to co się działo z TLoU :E Przez kilka godzin jedynie jeden crash i to przy zmianie opcji. Niech wydadzą coś na ten stutter i będzie git. A może do tego czasu społeczność znajdzie. I nie nie bronię, bo poprawka jest potrzebna. Tyle, że stan nie jest tragiczny jak to się tu zaczyna opisywać 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Callisto ograłem prawie 2 lata od premiery, ledwie kilka dni temu :E TLoU blisko rok od premiery :E

SH2 nie wiem dokładnie kiedy ogram, ale na pewno nie na premierę i poczekam spokojnie na łaty. Gra jest OK, ale nie na tyle dopracowana, aby ich premierowo wspierać.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten argument z recenzjami ma steam 96% tu już nie działa rozumiem? 😜 Może jak będzie 100 to warto wesprzeć. 

Edytowane przez userKAMIL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukadd Od piątku już 4 raz o tym wspominasz o tym, że kupisz jak połatają. Za każdym razem będziesz to pisał jak ktoś jakiegoś baboka znajdzie? ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ma rację. Im częściej o tym wspominać tym lepiej, za błędy tępić programistycznych gnojów bezwzględnie, tu nie ma taryfy ulgowej bo to nie early access.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, lukadd napisał:

Callisto ograłem prawie 2 lata od premiery, ledwie kilka dni temu :E TLoU blisko rok od premiery :E

SH2 nie wiem dokładnie kiedy ogram, ale na pewno nie na premierę i poczekam spokojnie na łaty. Gra jest OK, ale nie na tyle dopracowana, aby ich premierowo wspierać.

Może gra i droga ale przynajmniej optymalizacja skopana :szczerbaty:

Godzinę temu, frog67 napisał:

Ja cały czas mam taką myśl że biorąc pod uwage wielkość gry ( a nie jest to jakaś przepastna mapa) jakby zrobić to na silniku od Capcom to wygladało by to lepiej a optymalizacja to była by o kilka długości wyżej niż to co mamy obecne że o braku stuttera nie wspomne.

Resident Evil spoko pięknie to wygląda I działa ale Dragon's Dogma II to był też dramat jeśli chodzi o ReEngine :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@caleb59

Znowu się jaszczur w tobie budzi i nie, nie chodzi o Godzille. :E

jab%C5%82onowski.gif

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Eltik napisał:

taki UE5 mial byc ze hooo a odpalilem i ...remake RE 2,3,4 wyglada chyba lepiej niz to

Unreal Engine to od czasów Batman Arkham Knight w wersji 3.5 już "wymiatało" do tego stopnia że wycofali z sprzedaży i poprawiali rok jak nie lepiej optymalizacyjne badziewie i jeszcze NVIDIA pomagała 🤭😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@caleb59 Tyle, że wypadałoby odróżnić totalne niechlujstwo od niedoróbek. Niestety takie czasy, każda gra ma jakieś niedopracowania. Widzisz, ty już określiłeś jak określiłeś a nawet nie grałeś, bo sobie na reddicie znalazłeś kogoś komu się wysypuje. Ale znając twojego pecha to pewnie podczas instalacji ci się już wysypie :D Oprócz mnie grają w SH2 co najmniej cztery osoby. Jeżeli potwierdzą, że to gównianie chodzi, zamknę się i już więcej nie będę na ten temat nic pisać ;)

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja jest w tym, że to nie jest mocno skopana gra na premierę bo bywały znacznie gorsze premiery. :E Tutaj największa bolączka to przede wszystkim kisiel fps i spadki płynności, crashy nie wspominam bo jeden ma co 10 minut, drugi jak zmieni jakieś opcje graficzne a trzeci nie ma ich wcale więc sami wiecie jak to jest - temat rzeka.

Rozchodzi się o to, że gra oficjalnie kosztuje 300zł. Rozumiecie - 300zł a tu taka heca nawet na mocnych kompach. To wygląda tak jakby nikt tego nie testował przed wypuszczeniem w ludzi lub używał standardowych ustawień jakie gra sugeruje na starcie. Dla mnie to nie jest normalnie i nigdy nie będę przymykał oczu na takie numery dlatego to co napisał @lukadd ma jak najbardziej pokrycie.

Gry nie było w żadnym bundlu promocyjnym za psie pieniądze, nawet na kluczykowniach kosztuje około ~200zł a to nie jest mało. Do tego Bloober sami wiemy jaką ma opinie jeśli chodzi o technikalia - równie dobrze mogą to ogarnąć ale też nie muszą - nawet nie myślę, że traversal stuttering zniknie bo tu akurat moim zdaniem nie ich wina tylko silnika i jedyne co mogą to starać się to bardziej zamaskować ale znowu - nie ma na to żadnej gwarancji i trzeba czekać, czyli 300zł zamrożone lub udawać, że grasz dalej i licz się z tym, że mogą być jakieś problemy, czyli klasyka gier w 2024 roku póki co z moich spostrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ceny wzrosły i już takie pozostaną a bugi jak były tak będą. Trzeba się z tym pogodzić i albo nie grac na premiery jak cie to drażni albo poczekać chociaż na recenzje z tydzień, dwa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi