Tak ale znów nie porównuj technologicznie 4060TI do 2080 bo to przepaść 2080 wcale nie były wydajne miałem tą kartę w momencie premiery one na swój czas niewiele lepsze były od GTX 1080 a w RT to już wogule klapa. W seri 4xxx nvidia za dużo kombinuje z szynami pamięci jak by chociaz 4060TI miała 192 bit było by ok, 4070/4070S/4070TI powinny miec 256 bit 4080 320bit/ no i 4090 ma pełnoprawne 384 bit więc moim zdaniem najbardziej skrzywdzona w tej generacji jest 4070 i 4080 gdzie zabrakło 320 bitowej szyny w kolekcji dla 4080 jest przeskok odrazu z 256 bit na 384 bit. Ciekawi mnie jak będzie wyglądało 5xxx z tego co wiem 5080 ma miec szynę 448 bit. a 5090 512 bit ostatnia taka szyna była w GTX 280.
Juz się pewnie powtórzę ale w soulsach desing lokacji to mistrzostwo świata, w szczególności w DS1, jak to wszystko jest połączone to naprawdę jest coś niesamowitego. Jak zazwyczaj skipowałem cutscenki w AC to tu oglądam z zapartym tchem🙂
Mimo że w tą gierkę raczej nie zagram, też mi klimat chiński nie podchodzi, to kibicuję im, i jak poprawią w drugiej części to co najbardziej kulało w jedynce to będzie GOTY.
W sensie z tej wiadomości zrozumiałeś że kierunkiem w jakim zmierza branża są stacje bazowe?
Nic nie oszukują, są najlepsi w jednym i to wymagalo kompromisów na tamten czas. Bigscreen beyond nie osiagnie zadnego sukcesu, to sprzęt na wąski rynek i tylko przykład z obecnych urządzeń co dało się zrobić. Wszyscy szukający mas idą w małe urządzenia.
Deckard musi trafić do mas, nie ma teraz na to taniego sprzętu. Skoro Questy nie robią furory to Valve wie czego nie robić
Ciekawe jak soft sobie radzi z tymi 1200strefami, ale podejrzewam że i tak blooming będzie mocno widoczny.
@użydkownik do przeglądania internetu absolutnie nie pakowałbym się w monitor OLED za 3600zł. Wybrałbym jakiś fajny IPS za tysiaka i tyle.
Ja zadałem konkretne pytanie a taka odpowiedź to świadczy tylko o tym, że masz 0 argumentów.
@PiPoLiNiO, zmieniłbym chłodzenie na AiO, gdybym rzeczywiście takiego potrzebował, natomiast do procka Intel, czyli z normalną czapką i przy poborze mocy około 150 W to jest po prostu bez sensu.
Poza tym zwracasz uwagę innym a sam tak robisz. Ty nie wiesz lepiej ode mnie, jakiej wydajności chłodzenia ja potrzebuję na CPU.