Skocz do zawartości
parcu

[NOWOŚĆ] AOC Agon AG275QXN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
5 minut temu, ac3 napisał:

"Mój jest chyba OK" ;) W każdym razie nie widzę u siebie nic takiego.

To chyba nazywa się color banding, np na tej stronce, gdzie można sobie wybrać kolory https://www.css-gradient.com/  jest do widoczne. Na 165Hz kratki jak cholera na niektórych kolorach, na 120Hz idealnie jednolity kolor. Może to też zależy jaką się sztukę trafi.

Edytowane przez CheeseBeluga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Sidr napisał:

Testuję właśnie wersję 32" 240Hz (w/g mnie fenomenalny monitor - parę dni temu wziąłem w sumie do testów, tak z ciekawości, ale już wiem, że go zostawiam) , która ma też 1440p

Mam AG325QZN/EU,

A jak z kątami widzenia? Miałem wersję 27'' i poza bad pixelami to była największa wada tego monitora, ciężko mi sobie wyobrazić płaskie 32'' VA :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, parcu napisał:

A jak z kątami widzenia? Miałem wersję 27'' i poza bad pixelami to była największa wada tego monitora, ciężko mi sobie wyobrazić płaskie 32'' VA :P

Tego, to byłem najbardziej ciekawy. Co do bad pixeli, to nie miałem żadnych ani w 27, a ni w 32 (AG325QZN/EU). Podświetlenie idealne, ale to chyba każdy VA tak ma. Kąty w 27 nie były złe, o ile się siedzi na wprost monitora. Oddałem go tylko dlatego, że za bardzo przyzwyczaiłem się do 32 cali – obecnie to jest dla mnie optymalna wielkość jeżeli chodzi o wysokość monitora. Kiedyś może się przesiądę na format 21:9 o wysokości ekranu 32 16:9 . To będzie 40 cali? Jeszcze jedna uwaga, co do kątów. Ja mam bardzo duże wymagania względem monitora. Przetestowałem dogłębnie z 6 modeli, a chyba większość pozostałych z tych popularnych, to sobie obejrzałem w taki, czy inny sposób. Gdzieś w tym wątku chyba pisałem o słabych kątach i z tej perspektywy ciemno widziałem płaską 32 na tej matrycy, ale to nie jest tak, że złe kąty w tym Fast VA = złym kątom w TN. Tutaj to się przejawia tylko w postaci utraty nasycenia kolorów, a nie całkowitej masakracji obrazu. Nie ma sensu tergo opisywać. Nagram filmik, to sami ocenicie, o co mi chodzi.

Filmy nagrany telefonem, więc jakość raczej słaba. Ten z twarzą nagrany w dzień, a ten w klimatach SW w nocy. W dziennym aparat bardzo przekłamuje kolorystykę i nasyca jeszcze bardziej już te bardzo soczyste kolory, ale przez to pokazuje lepiej jak działają na tym VA te złe kąty. :) Jeżeli ktoś nie siedzi na wprost ekranu, to mimo wszystko te "kąty" będą największym minusem tego monitora.

F1: https://streamable.com/v7p4c3

F2: https://streamable.com/mbc1c0

Powyższe filmy po 2 dniach wygasną. To poniżej będzie trochę dłużej.

https://megawrzuta.pl/download/cba55fb303f87135981c19286209089b.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pozwolę sobie odkopać wątek bo nabyłem niedawno owe cudo. Piszę "cudo" bo w tej cenie ten monitor jest absolutnie rewelacyjny. Szybszej matrycy VA to ja poza Samsungiem G6 i G7 nie widziałem, to jest niemal tak szybkie jak mój poprzedni AOC 27G2U na matrycy IPS Pandy. No normalnie czarny kolor praktycznie nie zostawia żadnych smug, jestem w szoku. Nie ma nawet tego efektu podczas przewijania czarnego tekstu na białym czy nawet szarym tle, kosmos. Kontrast to kolejny wielki atut tego ekranu a jak dodać do tego jasność +- 530 nitów (zmierzone) to nawet HDR potrafi zrobić wrażenie a do tego działa bezproblemowo razem z gsync compatible/freesync. Na dodatek jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ekran migotał jak to lubią robić panele VA przy niskim klatkarzu z VRR. Wiadomo - nie jest to fald z 1000nit ale za te pieniądze nie można narzekać i ten HDR już w wielu sytuacjach warto włączyć bo po prostu robi różnicę. Kolory oczywiście konkretne bo to panel szeroko gamutowy. Fabryczna kalibracja jest więcej niż dobra. Tak mi się ten sprzęt spodobał, że postanowiłem wymieniać kolejne sztuki do skutku i za trzecim razem trafiłem na naprawdę idealną sztukę. Pierwsza miała jakąś wadę i cały ekran był poprzeplatany szarymi, równomiernymi poziomymi paskami. Druga sztuka miała prawie na samym środku paproch za matrycą ale trzecia to ideał - praktycznie zero dse, wycieków podświetlenia, zero bad/stuck pikseli, no czad. Wrzucam video z testu ufo jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości. Wiem, że jakość słaba ale ewidentnie widać, że czarnych smug po prostu brak. Overdrive domyślne czyli medium bo high ma już widoczny overshoot. Mam ustawione 120hz zamiast 165 bo przy 120 monitor działa w 10bit. Jakby się ktoś chciał czegoś więcej dowiedzieć to śmiało - proszę pisać.

https://www.veed.io/view/5092be46-e529-4152-867b-64a5d904a140?sharingWidget=true&panel=

Edytowane przez MisterMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A udało się może komuś ustalić, czym różni się AG275QXN od AG275QZN, oczywiście poza odświeżaniem (165/240 Hz)?

Oba mają tę samą matrycę VA? Różnica w cenie wynosi ok 500 zł. Trudno mi uwierzyć, że aż tyle mielibyśmy dopłacać wyłącznie za różnicę w odświeżaniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kola01 napisał:

A udało się może komuś ustalić, czym różni się AG275QXN od AG275QZN, oczywiście poza odświeżaniem (165/240 Hz)?

Oba mają tę samą matrycę VA? Różnica w cenie wynosi ok 500 zł. Trudno mi uwierzyć, że aż tyle mielibyśmy dopłacać wyłącznie za różnicę w odświeżaniu. 

Panele raczej się różnią delikatnie.

Wersja 240Hz ma niższy kontrast ~3200:1 vs ~3800:1 i mniejsze pokrycie ~90% DCI P3 vs ~95%

Do tego wiemy z recenzji, że AG275QZN bardzo mocno smuży w 240Hz. Jak wygląda sytuacja w 165/120/60Hz niestety nie wiadomo.

Moim zdaniem nie ma sensu w ogóle rozważać modelu AG275QZN.

Lepiej zaoszczędzić siano i w ogóle ustawić 120Hz na AG275QXN. Przez to też unikniemy "scanlines" i ghosting będzie minimalny.

Jest jeszcze opcja AG325QZN

Tutaj panel jest na pewno szybszy od AG275QZN. Wyższy kontrast 4200:1, ale znowu nie wiadomo jak ze smużeniem i overshootem przy niższych częstotliwościach odświeżania.

Medium overdrive

Grayscale

DCI P3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za obszerne info. O to mi chodziło

Korci mnie, żeby zamówić właśnie AG275QXN choć rozważam też nowy model Lenovo Y27qf-30, po obejrzeniu tej recenzji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już zależy w jakie gry grasz i czy wolisz IPS, czy VA.

Ja sam się zastanawiam nad  AG275QXN.

Przez ostatnie 9 miesięcy siedziałem na LG 42C2, ale postanowiłem go przenieść do sypialni wraz z PS5.

Szkoda mi go było męczyć przeglądając strony internetowe itp.

Wróciłem do Philipsa 288E2A IPS 4k 60hz, który co prawda nie ma w ogóle backlight blead i IPS glow, to i tak kontrast 1100:1 tyłka nie urywa, a jako że głównie gram w gry single w stylu Resident Evil, Dead Space, itp, to właśnie się zastanawiam nad monitorem z matrycą VA i wysokim kontrastem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.05.2023 o 10:20, Sidr napisał:

Testuję właśnie wersję 32" 240Hz

Mógłbyś sprawdzić jak wypada u ciebie UFO test.

Znalazłem recenzję tego modelu i raczej bardziej smuży od 25G3ZM @240Hz ale oczywiście nie sprawdzili jak wygląda sytuacja przy niższym odświeżaniu.

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/monitore/61577-aoc-agon-ag325qzn-im-test-va-gamer-mit-32-zoll-und-240-hz.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mój AG275QXN lock/60fps na freesync migał.

Dlatego zostałem na 4k starym ale jarym LG (akceptowalny backlight bleed i kontrast) obok podłączony do telewizora VA, pad w rękę - komputer/konsola w jednym.

Edytowane przez Tiger159

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 24.09.2023 o 01:32, Tiger159 napisał:

Mój AG275QXN lock/60fps na freesync migał.

Dlatego zostałem na 4k starym ale jarym LG (akceptowalny backlight bleed i kontrast) obok podłączony do telewizora VA, pad w rękę - komputer/konsola w jednym.

Ja mam podobny setup, bo obok wisi stary, ale jary Sony 55XH9505 1200nit FALD. Z drugiej strony korci człowieka żeby coś zmienić 🤪

Jako ciekawostkę załączam filmiki jaką robotę w HDR potrafi zrobić śmieszne 48 stref wygaszania.

Edytowane przez Kris Dee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.10.2023 o 22:48, Kris Dee napisał:

Kupiłem i jestem mega zadowolony!

Following https://forum.pcmonitors.info/topic/looking-for-a-budget-165-hz-flat-va-27-1440p-panel/ podejrzewam, ze pozbyles sie jednak tego monitora. Co bylo bezposrednia przyczyna, smuzenie ?

Ja przez tydzien porownuje sobie della g2724d i tego aoc'a i ... zostawiam aoca. Nie zauwazam za bardzo tego smuzenia, jesli jest to nie jest dla mnie deal breakerem (gralem w cs2, bg3, witcher, cyberpunk) i kontrast, a przede wszystkim brak srebrnej czerni robia robote. Jedynym powazniejszym minusem jest dla mnie niska jasnosc minimalna, ale po zmniejszeniu kontrastu do 40 da sie z tym zyc. Dell z kolei niewiele rozni sie od lg 27GP850 w kontekscie czerni (moze trafila mi sie slabsza sztuka, bo jasnosc jest rowniez niska).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam niedawno porównywałem ww. Della i AOC + jeszcze Lenovo Y27qf-30 i w tym zestawieniu wygrał Dell. Swoje odczucia opisałem tutaj: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś tam jednak smuży ten aoc. Ludzie to różnie odczuwają,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przecze, ze pewnie smuzenie jest, ale to dosc subiektywne uczucie, czy komus przeszkadza czy nie. Dla mnie wazniejsza jest bardziej naturalna czern, naprawde nie moglem patrzec na gry w nocy...

Polecam sobie wziac ten monitor i porownac z IPSem, sami zobaczycie ;).

BTW co to za gra ?

Edytowane przez freeebed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

resident evil 4.
Rozumiem. Wiem co to znaczy słaba czerń na IPSie. Niestety coś za coś. Albo ips albo va. Jakieś wady trzeba zaakceptować.

Mnie ciekawi czy prócz G7 są jakieś monitory gdzie mocno zredukowano smużenie. Fast va z jakimś overdrive czy coś.
Ja poszedłem w oleda do gier single player i filmów. A stary IPS do gier online i typowych rzeczy na pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test Ufo wypada bardzo dobrze, ale niestety jest problem gdy szare drobiazgi są na czarnym tle. Tak jak pokazałem wyżej na filmiku. Gdy poruszasz kamerą to detale się ściemniają, po zatrzymaniu rozjaśniają.

Można sobie to tutaj przetestować https://www.testufo.com/blurtrail#foreground=8c8c8c&background=000000&thickness=1&height=480&ppf=0&separation=1000

U mnie szara linia w ruchu praktycznie całkowicie zanika w czerni. Jak zmienimy kolor linii na białą to nie ma problemu.

Jest to nie do akceptowania jak ktoś równocześnie korzysta z IPS i OLED.

Myślałem zatrzymać ten monitor nawet jako 60Hz, ale jednak zbyt dużo siana kosztuje.

22 godziny temu, Keken napisał:

Mnie ciekawi czy prócz G7 są jakieś monitory gdzie mocno zredukowano smużenie. Fast va z jakimś overdrive czy coś.

iiyama G-Master GB3467WQSU-B5

IMG-20230930-224052.jpg

IMG-20231001-094557.jpg

Tylko, że Batman będzie gwarantowany.

Edytowane przez Kris Dee
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Kris Dee napisał:

Test Ufo wypada bardzo dobrze, ale niestety jest problem gdy szare drobiazgi są na czarnym tle. Tak jak pokazałem wyżej na filmiku. Gdy poruszasz kamerą to detale się ściemniają, po zatrzymaniu rozjaśniają.

Można sobie to tutaj przetestować https://www.testufo.com/blurtrail#foreground=8c8c8c&background=000000&thickness=1&height=480&ppf=0&separation=1000

U mnie szara linia w ruchu praktycznie całkowicie zanika w czerni. Jak zmienimy kolor linii na białą to nie ma problemu.

Super, ze robicie te wszystkie testy szukajac slabych punktow paneli - gdyby tego nie bylo, producenci staliby w miejscu.

Ja jednak postawilem IPS vs VA obok i uzytkowalem oba przez tydzien (granie, biurowka, dzien, noc) i zauwazylem smuzenie w ustawieniach windows przy przewijaniu, gdzie czcionka jest biala na czarnym tle. Nie jest to dla mnie deal breaker , bo na IPS, mimo ze tego smuzenia nie bylo i tak nie przeczytalbym tego tekstu przy przewijaniu ;).

Faktem jest, ze grajac wieczorem i nocy prawie caly czas musialem patrzec na czarne mleko w przypadku IPSa i to jest dla mnie deal breaker !

Kontrast tego VA robi robote i monitor ze mna zostaje, patrzac na moje zastosowanie - proponuje kazdemu zrobic podobnie, wziac 2 monitory obok i wyswietlac na obu obraz podczas swojego typowego dnia, a nie bazowac na tych testach jakiejs za przeproszeniem szarej linii na czarnym tle (nie zrozumcie mnie zle - dobrze, ze te testy ktos robi, ale podchodzmy do nich z rozsadkiem...).

Edytowane przez freeebed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iiyama G-Master GB3467WQSU-B5 - już kiedyś była o nim dyskusja. Chciałbym zobaczyć jak wygląda w praktyce przy max odświeżaniu czyli 165Hz i 60kl w grze bez gsynac bo coś tam podobno smuży z nim.

Obecnie kosztuje 2k zł. Trochę drogo i niedrogo patrząc, że G2724D kosztuje 1100zł.

Obecnie jest także najgorszy okres na kupno sprzętu. Drogi dolar i przedświąteczne podwyżki żeby później robić promocje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, freeebed napisał:

Super, ze robicie te wszystkie testy szukajac slabych punktow paneli - gdyby tego nie bylo, producenci staliby w miejscu.

Ja jednak postawilem IPS vs VA obok i uzytkowalem oba przez tydzien (granie, biurowka, dzien, noc) i zauwazylem smuzenie w ustawieniach windows przy przewijaniu, gdzie czcionka jest biala na czarnym tle. Nie jest to dla mnie deal breaker , bo na IPS, mimo ze tego smuzenia nie bylo i tak nie przeczytalbym tego tekstu przy przewijaniu ;).

Faktem jest, ze grajac wieczorem i nocy prawie caly czas musialem patrzec na czarne mleko w przypadku IPSa i to jest dla mnie deal breaker !

Kontrast tego VA robi robote i monitor ze mna zostaje, patrzac na moje zastosowanie - proponuje kazdemu zrobic podobnie, wziac 2 monitory obok i wyswietlac na obu obraz podczas swojego typowego dnia, a nie bazowac na tych testach jakiejs za przeproszeniem szarej linii na czarnym tle (nie zrozumcie mnie zle - dobrze, ze te testy ktos robi, ale podchodzmy do nich z rozsadkiem...).

Test z linią jest przypatny, bo możesz sobie sprawdzić jakie kolory i odcienie jak sie zachowują. Mnie osobiście smużący tekst by nie przeszkadzał, ale zobacz co się dzieje w RE4 na wyżej zamieszczonym filmiku. Powiem ci szczerze, że zakochałem się w tym monitorze i jak zobaczyłem to mruganie, to się totalnie załamałem.

Nie da się tak grać według mnie, a horrory to mój ulubiony gatunek gier.

Przez ostatni rok używałem LG 42 C2 jako monitora, więc mam wysokie wymagania co do jakości obrazu i czasu reakcji pikseli.

2 godziny temu, Keken napisał:

iiyama G-Master GB3467WQSU-B5 - już kiedyś była o nim dyskusja. Chciałbym zobaczyć jak wygląda w praktyce przy max odświeżaniu czyli 165Hz i 60kl w grze bez gsynac bo coś tam podobno smuży z nim.

Obecnie kosztuje 2k zł. Trochę drogo i niedrogo patrząc, że G2724D kosztuje 1100zł.

Obecnie jest także najgorszy okres na kupno sprzętu. Drogi dolar i przedświąteczne podwyżki żeby później robić promocje.

Przy stałym odświeżaniu 165Hz powinna być rewelacja. Widać optymalny tunning z delikatnym overshootem. Ewentualnie jest opcja OD4, ale jak ktoś będzie korzystał z VRR, to niestety zabawa z overdrive.

Jak ustawisz na OD2-3, tak żeby było optymalnie pod 60-90Hz to ci będzie kopcił na czarno przy 165Hz. Z kolei OD4-5 będzie miał strasznego overshoota poniżej 100Hz.

Ja chyba poczekam na jakieś promocję 27GR95QE-B albo AW3423DWF.

Miesiąc temu Alienware był dostępny za £710

Korci mnie jeszcze sprawdzić Cooler Master GA271 i ustawić go na 75-80Hz. Monitor w UK kosztuje śmieszne £138.

Cooler-Master-GA271-Overdrive-60Hz.jpg

Przy 100Hz już wyraźnie smuży na normal, lub ma overshoota na advanced.

Cooler-Master-GA271-Overdrive-100Hz.jpg

Edytowane przez Kris Dee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przekopałem milion recenzji to chyba tylko G7 w wersji 1440p@240 zachowywał dość dobry czas reakcji przy 60Hz i jednocześnie miał dynamiczny overdrive.

Ale nie ma się co oszukiwać wszystko na 60Hz będzie takie sobie bo sample and hold zrobi swoją robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, michaelius33 napisał:

Jak przekopałem milion recenzji to chyba tylko G7 w wersji 1440p@240 zachowywał dość dobry czas reakcji przy 60Hz i jednocześnie miał dynamiczny overdrive.

Ale nie ma się co oszukiwać wszystko na 60Hz będzie takie sobie bo sample and hold zrobi swoją robotę.

Pod tym względem G7 jest spoko, ale to cholerne 1000R zakrzywienie na monitorze 16:9, scanlines i praktycznie gwarantowany Batman😉

Edytowane przez Kris Dee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kris Dee napisał:

Test z linią jest przypatny, bo możesz sobie sprawdzić jakie kolory i odcienie jak sie zachowują. Mnie osobiście smużący tekst by nie przeszkadzał, ale zobacz co się dzieje w RE4 na wyżej zamieszczonym filmiku. Powiem ci szczerze, że zakochałem się w tym monitorze i jak zobaczyłem to mruganie, to się totalnie załamałem.

Nie da się tak grać według mnie, a horrory to mój ulubiony gatunek gier.

Przez ostatni rok używałem LG 42 C2 jako monitora, więc mam wysokie wymagania co do jakości obrazu i czasu reakcji pikseli.

Przy stałym odświeżaniu 165Hz powinna być rewelacja. Widać optymalny tunning z delikatnym overshootem. Ewentualnie jest opcja OD4, ale jak ktoś będzie korzystał z VRR, to niestety zabawa z overdrive.

Jak ustawisz na OD2-3, tak żeby było optymalnie pod 60-90Hz to ci będzie kopcił na czarno przy 165Hz. Z kolei OD4-5 będzie miał strasznego overshoota poniżej 100Hz.

Ja chyba poczekam na jakieś promocję 27GR95QE-B albo AW3423DWF.

Miesiąc temu Alienware był dostępny za £710

Korci mnie jeszcze sprawdzić Cooler Master GA271 i ustawić go na 75-80Hz. Monitor w UK kosztuje śmieszne £138.

Ten cooler master, zerkajac na opinie amazona, ma kiepska QA, ale zawsze mozna za free odeslac.

Ja chcialbym zobaczyc minileda KTC M27T20, ale w zadnym sklepie u nas tego nie ma. Wrzucaja tylko mase IPSow od paru lat, gdzie nic sie tak naprawde nie zmienia. Dobrze, ze rozwijane sa Oledy,  w ktore tez celuje, ale czekam na jakies 4k. Narazie na przeczekanie mam tego VA i jestem happy - fakt, nie gralem w tego RE4 (tylko w CS2, BG3, Witcher i tu bylo wsjo ok). Tez mam C2 ale sluzy mi do filmow, za duzy jest na monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, freeebed napisał:

Ten cooler master, zerkajac na opinie amazona, ma kiepska QA, ale zawsze mozna za free odeslac.

Ja chcialbym zobaczyc minileda KTC M27T20, ale w zadnym sklepie u nas tego nie ma. Wrzucaja tylko mase IPSow od paru lat, gdzie nic sie tak naprawde nie zmienia. Dobrze, ze rozwijane sa Oledy,  w ktore tez celuje, ale czekam na jakies 4k. Narazie na przeczekanie mam tego VA i jestem happy - fakt, nie gralem w tego RE4 (tylko w CS2, BG3, Witcher i tu bylo wsjo ok). Tez mam C2 ale sluzy mi do filmow, za duzy jest na monitor.

Moim zdaniem miniledy są zbyt blisko cenowo OLEDów, żeby się w ogóle opłacało je brać. Algorytmy kiepsko się zachowują w SDR, no i na pulpicie najlepiej w ogóle wyłączyć FALD.

W grach i filmach HDR można się coś pobawić, ale wkurza mnie takie ciągłe przełączanie trybów, no i blooming który jest nieunikniony nawet przy 2000 stref.

W tej chwili wróciłem do 28' IPSa i nawet czerń jest do zaakceptowania jak się nie przekracza 100cd/m. Gram też na padzie z odległości 80cm i wtedy nie widać IPS glow.

Edit

Szkoda, że ten AOC na razie jest tylko dostępny w US

https://www.amazon.com/AOC-Q27G3XMN-Adaptive-Sync-DisplayHDR-Zero-Bright-dot/dp/B0C8ZJKPWC

336 stref, VA, QD i bardzo tani.

Edytowane przez Kris Dee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi