Skocz do zawartości
parcu

[NOWOŚĆ] AOC Agon AG275QXN

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Ernesto Guevara napisał:

odswieżanie 165 hz , gsync , overdrive  średni (przedostatni w ustawieniach gmenu)

Albo moje filmy to bujda na resorach albo twoje opowiesci to bujda na resorach albo (nie chce byc ofensywny)  oplacony komentarz zeby kupic ten monitor . Sam go zakupiłem po przeczytaniu tego wątku i nagrałem filmik.

Czytający zdecydują  kto jest wiarygodniejszy.  Gra to farcry 6

Nie grałem w FC6, ale nie widziałem na tym AOC’u typowego smużenia VA, które mi zawsze odbierało przyjemność z gry – jak na przykład różne jaskinie, lochy w Skyrimie, czy Wiedzminie 3. Ponad 2 tygodnie go miałem. Chodzi mi o te typowe czernienie jak w tym filmie z Horizon. Miałem tez z nowszych G5 na VA i było to samo. Na filmach z tym Dellem także widać takie samo smużenie. Dlatego dziwne wydało mi się, że napisałeś, że na obu monitorach jest ono na podobnym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przeczytałem całość, od deski do deski i nadal nie wiem czy go brać czy szukać czegoś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, TwisteddJoker napisał:

No i przeczytałem całość, od deski do deski i nadal nie wiem czy go brać czy szukać czegoś innego.

Mam dokładnie tak samo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, pbm13 napisał:

Mam dokładnie tak samo..

Chyba wezmę jakiegoś IPS'a - 2560x1440, 144Hz-165Hz, 27" i tyle.
Teraz siedzę na PLS (IPS) 21,5" 60Hz to powinno być OK, VA nigdy nie miałem więc nie wiem jak się ma do tego co w jakimś tam stopniu znam/akceptuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, TwisteddJoker napisał:

Chyba wezmę jakiegoś IPS'a - 2560x1440, 144Hz-165Hz, 27" i tyle.
Teraz siedzę na PLS (IPS) 21,5" 60Hz to powinno być OK, VA nigdy nie miałem więc nie wiem jak się ma do tego co w jakimś tam stopniu znam/akceptuję.

Ja cały czas na ipsach siedzę, ale czasy gdy grałem w gry „kompetetywne” minęły, wiec szukam jednak czegoś bardziej uniwersalnego. Fajnie gdyby w końcu  pojawił się rzetelny test tego aoca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

I jak z perspektywy czasu zapatrujecie się na ten monitor? Warto zaryzykować i go zamówić? Dodam, że od kilku lat użytkuje jakąś tanią tn-ke

Ostatnio zauważyłem monitor KTC M27T20, mini led, va, ciekawe jak on będzie się sprawdzał

https://www.geekbuying.pl/pl/monitory/3901-monitor-gamingowy-mini-led-ktc-m27t20-27-calowy-2k-165hz-hva-6921958686099.html

Edytowane przez Gradzik18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.03.2023 o 17:26, Gradzik18 napisał:

I jak z perspektywy czasu zapatrujecie się na ten monitor? Warto zaryzykować i go zamówić? Dodam, że od kilku lat użytkuje jakąś tanią tn-ke

Ostatnio zauważyłem monitor KTC M27T20, mini led, va, ciekawe jak on będzie się sprawdzał

https://www.geekbuying.pl/pl/monitory/3901-monitor-gamingowy-mini-led-ktc-m27t20-27-calowy-2k-165hz-hva-6921958686099.html

Kupiłem go(aoc) i jestem zadowolony tym bardziej, że trafiła się sztuka bez badpixeli i innych bolączek. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi