Skoro tylko do neta to możesz mieć problem z czcionkami na OLED 27". Nie każdemu pasuje ich ostrość przez tzw. fringing. Jak brać to tylko z opcją zwrotu.
@SebastianFM nie bijmy się o hałas. Jasnym jest, że sam Twój cooler na test benchu będzie cichszy od ALFIII 360 na tych samych ustawieniach. Będzie jednak słabszy wydajnościowo i to wyraźnie. Dlatego nie kupię AC coolera za 300 zł bo dokładam kapkę więcej i mam b. dobre AIO. Takie jest moje podejście.
2. argument jest taki, że kompa masz w zamknietej obudowie a nie na benchu, więc ileś tam wentyli jednak masz. Może na końcu się okazać, po pomiarze sonometrem, którego posiadam, że nasze pecety nie różnią się za dużo poziomem hałasu w idle/grach.
3. argument to pojemność cieplna AIO i miejsce montażu. Chłodnica nie jest nad GPU. Moje obserwacje AC coolerów, a w tym roku ich kilka miałem, zaowocowały obserwacją, że wierza nad GPU, podnosi mi temperaturę rdzenia graficznego. Do tego sama karta dławi termicznie powietrzny cooler, gdyż ten chłodzi się bezpośrednio powietrzem z nad skcji zasilania GPU. Oczywiście AIO też często chłodzi się powietrzem z obudowy, ale tutaj wkracza pojemność termiczna. U siebie mam AIO na boku, bo mam LL O11 Vision.
4. argument - moja sztuka ALFIII 360 działa na prawdę cicho. Na presecie "silent" albo "standard" w biosie, pompę usłyszysz, jak przyłozysz ucho do bloku. Nie słychać, że ma się AIO w budzie. Słychać ogół wentylatorów - na AIO/na karcie/obudowy.
I najważniejsze - nie namawiam Cię do zmiany coolera, ani do zmiany zdania. Dyskusja to wymiana myśli a nie siłowe wbijanie swoich racji.
edit:
Swoją drogą jestem ciekaw temperatur na D15 z jedbym wetylatorem, przy 13900K i 800rpm.
To nie kwestia wiary. Kiedyś porównywałem te liczby z danymi wywiadu USA i były zbieżne z odchyleniem do paru procentów. Teraz już mi się nie chce ich porównywać
I nie wiem czemu się dziwisz, w Rosji były już 3 mobilizacje, każda po 60-100 tys chłopa. Więc gdzie są ci ludzie? Wojna cały czas trwa.
Wywiad USA też był kłamał, jak porównywałem przedstawiane wartości?