Skocz do zawartości
Krzyn

2x16GB 3200, czy 2x8GB 3600?

Rekomendowane odpowiedzi

Undervolt zrobić, jeśli nie chcesz kręcić cepa :P 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, SirHawk napisał:

Undervolt zrobić, jeśli nie chcesz kręcić cepa :P 

Z tego co wiem, to na B660 nie da się zrobić UV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Spróbować można, tylko przełącz na offset. AC Loadline powinno być jak najbardziej do ruszenia, im wyższa wartość, tym większe podbicie napięcia wraz z większym poborem prądu.

Edytowane przez SirHawk
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niektórych się da (MSI na niektórych poprawiło to w aktualizacji BIOSu), daj mały (negatywny) offset i zobacz czy wydajność pójdzie w dół. Jeśli nie to masz szczęście, jeśli tak to daj spokój.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Undervoling

Fakt faktem płyta Z, ale na tej zasadzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Krzyn napisał:

Głupota i niewiedza ludzka nie zna granic. Teraz jak zmieniłem na profil XMP 1, to nagle w Warzonie mam 170-200 FPS. Czy muszę jeszcze coś zmienić w kwestii napięć itd itp, czy zostawić? 

jeżeli profil xmp sam w sobie jest stabilny to nie :] (zdaża się że nie jest) sprawdz też sobie jakie zegary trzyma ten proc w warzone bo ten konkretnie ciśnie cpu, być może po uv uda ci się utrzymać lepsze bo będziesz się trzymał dalej od limitu i zbijania zegara

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czyli mam zrobić, jak na filmie powyżej? Offset Mode i dać - 0.050? Bo zawsze, szczerze mówiąc, to kupowałem komputer, stawiałem na podłodze i bios był uruchamiany raz na rok, więc dla mnie takie rzeczy są obce. ??(sory za emotke, przypadkowo się kliknęło i na fonie nie mogę jej usunąć w edycji ;D) 

Edytowane przez Krzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba lepiej dać Adaptive i Offset niż samo Offset. Przy samym offsecie to napięcie będzie odejmowane od każdej wartości zegara procesora, natomiast z trybem Adaptive to będzie chyba odejmowało od wartości samego turbo procesora.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc. :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Dzisiaj znowu rano odśnieżanie było, ale dopiero w czwartek ma coś tam padać lekko, u mnie nie ma tego co na południu i na północy kraju, z tego się cieszę, leży z 5cm śniegu i tyle wystarczy, ja najbardziej lubię wiosnę, nie jest za gorącą jak latem, a jest przyjemnie.
    • 3/10. Nie jestem fanem uniwersum ale wszystko jakieś takie za czyste na tych trailerach.
    • Witam, potrzebuje pomocy przy wyborze laptopa głównie do gier, a mianowicie chodzi o to który z tych modeli będzie najlepszy. Jeśli chodzi o gry to assassin's Creed, cs2, wow, Forza, cod warzone. Cena 7k jednak zastanawiam się czy nie dopłacić do legiona slim 7 ale według specyfikacji ma wlutowany ram (jak wyglądała by przyszłościowa rozbudowa) i TDP 115, za to legion z ryzenem 7840hs ma TDP 140 ale mniej wątków rdzeni i 165 Hz i jest ciemniejsza matryca? System posiadam i jego brakiem się nie przejmujemy, w miarę funduszy dysk i ram zostanie wymieniony w najbliższym czasie. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-legion-slim-5-16aph8-16-ips-165hz-r7-7840hs-16gb-ram-512gb-ssd-geforce-rtx4060 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-16irh8-16-ips-240hz-i7-13700h-16gb-512gb-rtx4060-win11-home https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-legion-slim-5-16irh8-16-165hz-i5-13500h-16gb-512gb-rtx4060 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-16aph8-16-ips-165hz-r5-7640hs-16gb-512gb-rtx4060-win11-home  
    • Otóż to, taka zima jest idealna, ale co z tego jak globalne ocieplenie nam ją psuje  pewnie to przez te jety, które leciały na tą konferencję klimatyczną do dubaju
    • Bo to wątek sensacyjno-terapeutyczny   Ekstrema, gdybanie o potencjalnych, lecz mało prawdopodobnych katastrofach są atrakcyjne zarówno same w sobie, jak i użyte jako dźwignia do przeciągania na swoją stronę rzeczywistości (podając jakieś super mocne "argumenty" myślimy że zwiększamy moc wypowiedzi używającej tych argumentów). Fakty/elementy nieekstremalne są po prostu nudne dla ludzi. Nasza psychika jest zbudowana do szukania intensywnych ekstremów, nie zmieniliśmy się zbyt mocno od czasu rycia w błocie za resztkami, wspinania się po gałęziach i życia w mikro społecznościach plemiennych.  W wątku można zobaczyć chyba komplet błędów logicznych, poznawczych, ale nie ma to znaczenia.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...