Skocz do zawartości
SirHawk

DT 990 600 Ohm i Topping Dx3 pro+

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, umarła mi SC808 i szukam solidnej karty na USB, pierwotnie zastanawiałem się też nad Zen V2, ale odkąd cena skoczyła, to przestał być taki atrakcyjny. Wiem, że 990 nie są zbytnio neutralne, wiem też że nie wiem czego oczekiwać, mega mi się podobało brzmienie SC808 na MUSES8820 i 2x2xLME49990, korzystam też z korektora w PeaceAPO, wyrównującego brzmienie.

Ktoś próbował podobnego combo? Ogółem szukam czegoś do 900zł, najbardziej mi zależy na możliwie neutralnym brzmieniu i detaliczności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, Aim SC808 legenda, również swego czasu korzystałem :D

Pare kart zewnętrznych miałem, korzystam właśnie z Topping Dx3 pro+ ale pod ???????????? ?? ??? ??? ? i gra to świetnie (u mnie wybór taki ze względu na chęć tłumienia dźwięku, więc w słuchawkach pół-otwartych/otwartych typu DT990 będzie jeszcze lepiej ze względu na większą scenę). Swoją drogą, DT990 600Ohm też kiedyś miałem, zmieniłem na AKG K712 Pro i kurcze przepaść jeśli chodzi o jakość wykonania na korzyść DT990 :D a wymieniłem bo mi pierw jeden przetwornik padł, a potem oba na raz :D 

W każdym razie z czystym sumieniem polecam Toppinga, szkoda jedynie, że nie ma wejścia na jacka 6.3mm, ale poza tym TOP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, frosti- napisał:

Kurcze, Aim SC808 legenda, również swego czasu korzystałem :D

Próbowałbym ją naprawić, ale były roszady domowe i gdzieś się w chaosie zawieruszyła i nie chce mi się robić wykopalisk domowych :D

W sumie wpadł mi w oko też Topping L30 II, ale to w sumie sam wzmacniak jest, to skreślam.

Edytowane przez SirHawk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topping dx3 pro+ też miałem ,kości ees sabre czyli neutralne granie i moc ,wypożycz i sporawdz,zagadaj do Q21 to ci dobry rabat zrobią okolice 700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.01.2023 o 15:59, SirHawk napisał:

Ogółem szukam czegoś do 900zł, najbardziej mi zależy na możliwie neutralnym brzmieniu i detaliczności.

To DX3Pro+ spełnia wymagania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem, wysuszyłem (było zmrożone :D), odpaliłem - słyszę więcej niż na SC808 :D. Fajne, małe hovienko, jestem zadowolony.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...