Skocz do zawartości
greenhunter911

UPGREATE procesora Lenovo G500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znajomy posiada Lenovo G500 z 2012r. Posiada procesor intel pentium 2020m. Dysk wymieniliśmy już na ssd żeby go przyspieszyć. Moje pytanie, jaki najmocniejszy procesor możemy do g500 wsadzić? I7 3630qm lub 3610qm będzie działał w tym lapku?

Ewentualnie jakieś inne nowsze konstrukcje kompatybilne? Proszę o pomoc i radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się w sposób opłacalny odświeżyć tak starej konstrukcji. Jedyne, co można zrobić to SSD (co już zrobiłeś) i dołożyć RAM do 8GB (jeśli masz mniej). Procka bym nie ruszał, pewnie jest lutowany i będziesz musiał słono zapłacić za jego wylutowanie i wlutowanie nowego.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj mu system który mniej ora cpu dodatkowo na tym ssd bo jak masz jakiś standardowy win8/8.1 czy 10 tam to przy tym cpu jest dramat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego chciałbym zmienić cpu. I myślę, że jest tam normalne gniazdo. Nie lutowane. Na yt są filmy z robiorki tego g500, gniazdo jest normalne. Co do Windowsa to siedzi tam win 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz cpu w sockecie to zakualizuj bios do najnowszego (nie zaszkodzi) i szukaj czegoś co ma takie samo tdp (35w) jak obecny, żeby nie miał wyższego poboru mocy bo chłodzenie może sobie nie radzic, szukaj jakiejś i5 czy i7 z tej generacji z tdp 35w coś co nie jest chore cenowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• No dokładnie, ostatnio wymienialiśmy się sugestiami odnośnie tych przeskakujących/żabkujących animacji niektórych ruchomych obiektów w grze u Ciebie.
    • Nie jesteś odosobniony, ta gra wygląda jakby była robiona na smartfony a nie sprzęt typu konsole/PC. Zresztą większości się ten badziew i tak nie podoba.
    • Umocnienia rosyjskie:   A tutaj mapa ze zdjęciami satelitarnymi: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1rRKs40IEbGRsV0Fhky25l5OkPJ_vUvQ
    • Wydaje mi się ze tutaj ma znacznie ilość godzin jaka spędzamy na jednej sesji. Ja gram relatywnie mało, maksymalnie 2H nawet nie. Jeśli @caleb59 siedzi znacznie dłużej to szansa że trafi na problemy tez się zwiększa. Biorąc pod uwagę moje problemy jakie mam z tym tytułem które tez u wszystkich nie występują myślę ze wcale nie musi oznaczać u niego problemów ze sprzętem. Szczególnie ze tak jak napisał nie było tych problemów wcześniej a niektóre błędy wręcz wróciły.
    • Dopiero obejrzałem filmik z Prince of Persia. Łojezu. Trzeba zrobić sobie kartę bingo - grafa kastrowana pod zabytki, w tym Switcha ✔️ - babska stylistyka ✔️ - wycinankowa stylistyka efektów, bo na świecie moda na anime  ✔️ - generyczne wykonanie animacji  i całość na poziomie kalki z tego co odniosło sukces ✔️ - nowoczesność, więc główna postać nie może być biała itp. i wszystko musi wyglądać jak laleczki z Fortnite'ów ✔️ No i "fajnie", że zachowali klimat muzyczką. Czuć tę atmosferę arabskich baśni, tak jak w PoP z 1989 i Sands Of Time. A nie, czekaj. Słychać jakieś elo-pierdy dla gimbusów. Jeszcze mogli dać głównemu bochatgerowi twarz ubazgraną długopisem na podobę rapowych idoli dzieciarni.  Oby to tylko trailer, ale czy w trailerze nie powinno się czasem pokazywać, że gra ma klimat, jeśli ma? No z taką muzyczką, taką postacią to chyba jedyne co będzie magicznego w tej grze to magiczne zniknięcie zainteresowania czymkolwiek z PoP w nazwie ze strony fanów serii.    Nowym się spodoba. Starsi widzę reagują podobnie: Może jak będzie na promo za 15zł, i jak społeczność dorzuci patcha do 3D, to z braku laku pogram, ale faktycznie - mogli dać inny tytuł, bo to nie ma nic współnego z Prince of Persia. I spoko. Gra od młodego pokolenia, dla najmłodszego pokoleania. Niech sobie będzie. Ale oni to nazwali PoP. Relegowali taką legendarną i pełną potencjału markę do roli popierdółki podrzędnego teamu developerskiego robiącego tanią platformówkę krojoną pod moc konsol sprzed 18 lat (tak, Switch poza RAMem to poziom x360 z 2005) PoP z 1989 to jedna z najfajniejszych gier w jakie grałem. Ta gra oczarowywała. Potem dwójka. Znowu świetny tytuł. Potem długie lata nic i w końcu Sands of Time. Gra przez wiele lat pokazywana jako przykład na to, jak powinno się robić remake'i starych gier. Potem bywało różnie, ale przynajmniej bywały gry bardzo dobre.  A teraz dostajemy takie coś. Tak się czuję jak to widzę:  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...