Skocz do zawartości
Walther

Bose tv solo i creative ZxR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio kupiłem nowy monitor, który niestety nie ma wbudowanych głośników i wpadłem na pomysł aby sprawić sobie coś gabarytowo sensownego i nie wydawać na to sporo kasy...Więc po przeszukaniu używanych soundbarów wpadło mi taki coś jak bose solo tv. Zastanawiam się tylko jak to dobrze zgrać z kartą muzyczna ZxR. Standardowo przez optyka czy analogowo przez chinche. Wydaje mi również, że dźwięk będzie po stokroć lepszy niż przez jakieś gówniane głosniki komputerowe.

Co wy na to ??? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, co do soundbara nie spodziewaj się rewelacji, tego konkretnego modelu nie znam, u znajomego słuchałem soundbar + sub ( nie znam marki, modelu ), i była to przysłowiowa "kaszanka", Edifier R2600 to był Hi - end przy tym.

Parę lat temu poleciłbym Topping mx3 + Melodika BL10 do pc, teraz w temacie nie siedzę więc ciężko zaproponować aktualny sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja się soundbarów nie boję w salone mam sonos playbar i w życiu bym tego nie zamienił na nic innego. Ten bose to stary sprzęt ale za grosze i do gabinetu gdzie stoi PC wydaje mi się że będzie aż nad to plus dodatkowo jest płaski więc będzie można postawić na tym monitor.

f0b8935069db2423fcf6d178d08baf8a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwa razy styczność z sounbarami obstawiam że tanimi i grało to jak najtańsze komputerowe 2.1 od logitecha czy creativa tylko kosztowało x4.

Bass dudnił, mocno podbity bez zejścia, średnicy brak, góra plastikowa i sztuczna bez szczegółów. Bose to dobra marka więc może gra to całkiem przyzwoicie, jednak fizyki się nie oszuka mały głośnik nie zagra jak 15-18cm membrana w drewnianej obudowie ale typowo do użytku w pc może być przyjemne.

Jak lubisz szczegółowy dźwięk to można zerknąć na ofertę aktywnych monitorów studyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka ja się so sounbarow przekonałem dawno temu i to głównie z wygody. Brak plączących się kabli, nie trzeba angażować połpokoju, salonu na monitory etc. Tak jak pisałem wcześniej na tego soundbara wydałem 300 zł i miałem do wyboru inne głosniki komputerowe za 300 zł (ponieważ nie chciałem przekroczyć tej kwoty). Więc wybór dla mnie był oczywisty :E

To ma być od czasu do czasu jak siedzę w gabinecie do gier, muzyki i tyle....... 

;)

Pytanie natomiast jest jak to najlepiej połączyć z kartą muzyczną ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Walther napisał:

Pytanie natomiast jest jak to najlepiej połączyć z kartą muzyczną ? ;)

Na forach audio to jest temat na małą rozprawkę...

Ja bym połączył przez optyka i cieszył się sprzętem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kelero napisał:

Na forach audio to jest temat na małą rozprawkę...

Ja bym połączył przez optyka i cieszył się sprzętem.

Tak jak myślałem ;)

Dzięki ✌️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam więc wróciłem z kontraktu i miałem wreszcie możliwość pobawienia się. Więc  monitor i soundbar spięte.  

Efekt jak za 300 zł urywa jaja ;)

Więc jak ktoś nie chce wywalać sporej sumy kasy na głośniki a Chciałby tanim kosztem nagłośnić wnętrze to z czystym sumieniem polecam takie rozwiązanie.

Bose gra jak Bose - pięknie!

👍

http://fd10d3b7b4e064a4med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Czemu uważasz, że remake'i miałyby być tańsze od nowych gier? To nie remastery, gdzie podbito pewne parametry z istniejących produkcji tylko gry oparte na pierwowzorze, tworzone od podstaw, zwykle przez nowe zespoły.
    • Po prostu niewiedza i głupota. No chyba że przyznamy że ~9% społeczeństwa w Polsce to naziści w dodatku popierający rosję.  To są pozory. Lewica poza tym co wymieniłeś już nic innego nie ma, żeby się wyróżnić, więc w to biją, bo liczą na jeszcze więcej emocji dot. elektoratu żeńskiego. Reszta jej postulatów jest kopiowana przez piss i KO, które mają 10-krotnie większy zasięg. Raczej pod rządami Czarzastego Lewica nie będzie blokować ważniejszych reform, a przebić się ze swoimi feministycznymi bzdurkami i tak nie mają szans. Im gorzej będzie tym bliżej do jednej listy. 
    • Obecnie najdłuższy obiektyw to 100. Chciałbym pobawić się dalszymi ogniskowymi, przez lata zawsze  byłem w centum akcji z 24 i 50, a teraz chętnie bym pocykał rekreacyjnie jakieś pierdoły z daleka. Mazury, Góry, czasem do miasta zabrać. Jeżeli nie masz tych szkieł to masz alternatywę czy zrezygnowałeś z długich ogniskowych?
    • Do sprzedania kilka podzespołów z komputera: 1. Płyta główna Gigabyte GA-B85M-HD3 R4 wraz z procesorem niskonapięciowym Intel Core i3 4130T. TDP procesora tylko 35W. Procesor w wersji box wraz z fabrycznym chłodzeniem Intel. Zainteresowanym mogę sprzedać oddzielnie płytę albo procesor. https://allegrolokalnie.pl/oferta/plyta-gigabyte-gab85mhd3-r4-procesor-i3-4130t 2. Pamięć RAM Geil Value Plus DDR3 8 GB 1600 MHz w dwóch modułach po 4 GB. https://allegrolokalnie.pl/oferta/pamiec-ram-geil-value-plus-ddr3-8gb-1600-mhz-2x4gb 3. Dysk SSD Plextor M5S 128 GB. Dysk jeszcze na pamięciach typu MLC. https://www.olx.pl/824051150/?bs=olx_pro_listing Wszystkie komponenty sprawne, używane do dzisiaj.
    • No, Polska jest obłędnie droga.  Lampiony są tradycyjnym elementem wystroju w tych okolicach. Tak a propos cen, przykładowe, niektóre wyraźnie turystyczne (wyższa z zakresu). 1zł=5400VND, czyli 10000VND to jakieś 1.85zł. mała woda: 3000-5000VND duża woda: 10000-15000VND piwo puszka 0.33 lokalne, w sklepie: 11000-15000VND piwo w knajpie 0.33 butelka, lokalne: 10000 (to już duża rzadkość)-20000VND danie w knajpie dla lokalsów, albo taniej turystycznej: 20000-55000VND to samo w knajpie w centrum starówki, podobno gorszej jakości: 280000VND+tax bánh mì: 20000-35000VND butelka lokalnego, tragicznego w smaku wina (wpływy francuskie): 120000-180000VND butelka wina importowanego: 250000-400000VND przejazd kilkanaście km grabem motocyklem: ~70000VND/osoba przejazd kilkanaście km grabem autem: 180000VND przejazd 120km luksusowym vip busem z fotelami z masażem itd: 500000VND/osoba przejazd 90km prywatnym samochodem przewoźnika, na wypasie: 1200000-1500000VND. Grab to okolice pod 1.8M VND. wejściówka do wybranych z większej puli 5 zabytków (kiepskie) w Hoi An: chyba 120000VND/osoba wejściówki do krypt imperatorów, albo fortecy w Hue: 100000-250000VND niektóre towary potrafią być bardzo drogie, przykładowo: kilogram jabłek w supermarkecie to ~200000VND, kilogram krewetek 200000-400000VND, wszelki sprzęt, kosmetyki importowane z zewnątrz - ceny europejskie, albo wyższe To są stosunkowo wysokie ceny, popandemiczne. Chętni sobie porównają do własnych cen lokalnych Wracając do zdjęć: Wieczorami lampiony i inne światła są zapalane i wtedy jest nawet przyjemnie. Może nie licząc naganiaczy, którzy sprzedają papierowe (banalne) łódeczki ze świeczką w środku do puszczenia na rzekę (koszt: 10000VND, niecałe 2zł). Naganiacze od łódek są głównie aktywni w ciągu dnia, kiedy nie mają klientów. CDN.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...