No tak, reku dam na stropie.
Ale chyba nie jako jeden system?
Dlaczego miałbym chcieć jednakową temperaturę we wszystkich pomieszczeniach? Zresztą, co to za problem ze splitem? Przecież ustawiasz jak chcesz na "kondomie". Czy w sypialni, czy w salonie. Nie wiem, o co Ci chodzi. Na pewno przy kanałówce będę chciał mieć tak, jak napisał Kaiketsu, czyli dzielniki i sterowniki, żeby można było schładzać tylko te pomieszczenia, które chcę.
Twoj wybor jak chcesz mies kondony wiszace na scianie i gdzie nie bedzie jednakowej temperatury w pomieszczeniach. Droga sprawa to reku a jak sobie ja wyobrazasz puscis bo ona tez pojdzie pod stropami. Klima + reku polaczone w kanalach w takim wypadku.
Kanaly to wiecej niz 10cm i nie ma sie co oszukiwac, najlepiej ze stali cynkowanej i ocieplane a to w 10cm nigdy sie nie zmiescisz. Nastepna spraw to dobre obliczenie kanalu by nawiew byl jednakowy w kazdym pomieszczeniu a to wlasnie przekruj kanalu.
Ogólnie chyba 6800 i 6800XT z większym naciskiem na XT. Piszczenie możesz trafić w każdej karcie, natomiast co od Radeonów, to jest jednak tego zdecydowanie więcej a o 6800XT to wystarczy że wpiszesz w google. Niektóre nawet piszczą bez obciążenia podczas pracy na pulpicie, w grach jednym pomaga vsync, innym uv, a jeszcze innym nic i po prostu tak zostaje. Nie bez powodu te karty nadal wiszą w sklepach, w "tak niskich cenach" i jeszcze poprzeceniane kiedy taka posucha na rynku GPU. Jak coś to bierz online gdzie masz czas 14 dni na ewentualny zwrot.