Skocz do zawartości
HedonistaHere

Zablokowane konto na fejsie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem jak to sie stalo, ale po kliknieciu, ze chce zmienic email nagle facebook wykryl to jako nietypowa dzialalnosc na koncie i zablokowal mi konto.

Teraz jak probuje sie zalogowac i odblokowac to pisze, ze jedyna opcja jest podanie kodu z emaila, ktory juz dawno nie istnieje, bo byl zakladany 8lat temu.

I co mam teraz zrobic? Niby taka spopularyzowana firma, a z takiej prostej rzeczy nie wiadomo co zrobic, bo nie pomysleli, ze ktos mogl stracic dostep do emaila.

db8BNxg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałeś tam podanego nr. tel. albo alternatywnego adresu e-mail? Zasada powinna być taka że jak Ci na jakimś serwisie zależy to aktualizujesz dane/używasz ,,nowych" e-maili itp. Ja jak mam na coś wywalone to podaję ,,forumowy email" który jest zawalony spamem, a którego hasło nawet jakby wyciekło to nic się nie stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobnie tyle tylko że email na którym zakładałem konto facebook -domena o2 (tlen)   przejęta przez WP  -1Login i tam też nie mogę odzyskać dostępu do konta . 

przez co  nie mam możliwości wglądu  czy dostałem od facebook  jakieś wiadomości . 

Druga sprawa z tego co mi się wyświetla to nie wiem co mam zrobić i  czy mam możliwość odzyskania konta , 

Z tego co mi sugeruje facebook  to  mam spróbować później  zalogować się do facebooka  z innego urządzenia z którego się kiedyś logowałem  tylko jak

pamiętam to do fejsa logowałem się prawie zawsze  z komputera którego używam od czasu zakładania konta a z smartfonowej   aplikacji facebook korzystam 

od nie dawna (tyle lat nie czułem potrzeby korzystać z aplikacji ) i jest  to smartfon z którego aktualnie korzystam .   

Facebook.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.02.2023 o 17:39, TwisteddJoker napisał:

Nie miałeś tam podanego nr. tel. albo alternatywnego adresu e-mail? Zasada powinna być taka że jak Ci na jakimś serwisie zależy to aktualizujesz dane/używasz ,,nowych" e-maili itp. Ja jak mam na coś wywalone to podaję ,,forumowy email" który jest zawalony spamem, a którego hasło nawet jakby wyciekło to nic się nie stanie.

No wlasnie nie :D Dlatego jestem zdziwiony, ze taki wielki serwis spopularyzowany na calym swiecie top 1, a tak uposledzone dzialanie...

Co ja mam teraz zrobic? Da sie w ogole do nich napisac? Bo wszystko widze jest zautomatyzowane, a nikt nie pomyslal, ze moge nie miec dostepu do emaila.

@VRilsky To i tak masz lepiej, bo u mnie nie ma zadnych alternatyw tylko email, albo adios...

Normalnie dramat mam rozumiec, ze konto ktore mialem od 8lat poszlo sie je...? Pomijajac juz, ze mialem tam wazne konwersacje i nawet jak zaloze nowe konto to znajomi beda myslec, ze ktos sie podemnie podszywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, HedonistaHere napisał:

Co ja mam teraz zrobic?

Ciesz się, żyj, zapomnij. Uwolniłeś się od raka :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krzkra napisał:

Ciesz się, żyj, zapomnij. Uwolniłeś się od raka :]

Tiaaa, rak nie rak ale prawda jest taka, ze w dzisiejszych czasach zeby sie z kims skontaktowac predzej zrobisz to przez messengera niz przez numer telefonu. 

Chcialbym jakos to odblokowac, tylko kurde jak to zrobic, przeciez to jest taka patola, ze nawet nie da sie tam z nikim chyba skontaktowac, bo wszystko jest zaumatyzowane :O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facebook olewa takie prośby w większości przypadków, kuzynce zablokowali konto które miała 11 lat. Kazali dosłać dowód albo paszport, wysyłał już z 4 razy i do tej pory konto zablokowane oraz nawet nie odpowiedzieli na kilka prób kontaktu. Minęło 1,5 roku a konto jak było zablokowane tak jest dalej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Miałem podobny problem, tylko Facebook zablokował mi konto tak z niczego - nic nie zmieniałem, ale właśnie "wykryto podejrzaną aktywność". Oczywiście mail dawno nie istnieje, telefon fałszywy, data urodzenia fałszywa i nie pamiętam jakie podawałem. Różne poradniki na necie przeglądałem i w którymś trafiłem na link do przywracania czy tam resetowania konta (jeden z kilku, inne nic nie dały) i ciach - mogłem zmienić telefon, email, datę urodzenia - wszystko. Konto sobie przywróciłem. Trochę to dziwne z punktu widzenia bezpieczeństwa, bo jakby ktoś obcy z mojego telefonu to odpalił (a przecież niby podejrzana aktywność) to mógł mi pozmieniać wszystkie dane, a hasło zresetować przez nowo podany e-mail. Ale później kolega miał to samo, tylko że wcześniej wylogował się z FB i już link nie zadziałał.

Spróbuj

https://www.facebook.com/help/contact/183000765122339

https://sardynkibiznesu.pl/porady/ile-sie-czeka-na-odblokowanie-konta-osobistego-profilu-na-facebooku/

Jest niby jeszcze opcja odblokowania przez osoby, które dodałeś do zaufanych, na wypadek kradzieży konta, ale u mnie to nie działało.

Edytowane przez ketyow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@ketyow

U mnie jest jeszcze lepiej .Facebook każe mi tak jak na screen-ie abym spróbował się zalogować z innego urządzenia na którym  się wcześniej logowałem .Problem z tym że logowałem się tylko z kompa i smartfona -na jednym i drugim przy próbie wyskakujeznowu ta sama informacja . 

Mogę się zalogować tyle tylko że nic nie mogę zrobić i mam tan screen (patrz wyżej ) w których nie ma żadnych opcji. 

Po wylogowaniu i próbie przejścia opcji z Twojego pierwszego linka aby wysłać skan dowodu przekierowuje mnie znowu do strony logowania i do tego screen-u z tym monitem . Kwadratura koła . 

Dziwne jest to że mam tylko ten screen z tym monitem bez możliwości zrobienia czegokolwiek ,sam monit informuje mnie  co mam zrobić dalej lecz  nie mogę nic zrobić .

Nie wiem  czy mam permamentnego   bana , lub czy  mam jakieś wyjście z tej sytuacji.  

Powiadomienia z tego konta na przykład o urodzinach znajomych przychodzą . 

Edytowane przez VRilsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi