Skocz do zawartości
wariad

słuchawki zamknięte do 900zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie słuchawki polecicie do 900 zamknięte. Głównie do słuchania muzyki i grania w cs go. Posiadam  DAC fiio olympus 2 a także aune t1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.02.2023 o 21:06, wariad napisał:

Jakie słuchawki polecicie do 900 zamknięte. Głównie do słuchania muzyki i grania w cs go. Posiadam  DAC fiio olympus 2 a także aune t1

Mam Beyer Dynamic DT 770 PRO 250 Ohm używane z Creative G6 i mogę je spokojnie polecić.
Dobrze wytłumiają otoczenie.

Uprzedzając pytania, nie jestem w stanie porównać do czegoś innego, to tak naprawdę moje pierwsze słuchawki z prawdziwego zdarzenia, wcześniej tylko coś o niskiej impedancji do telefonów albo gamingowe tandety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może posłuchaj Beyerdynamic dt 770 32 ohm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyślam się jedynie, że oczekujesz dobrego pozycjonowania. W tym wypadku lepsze byłyby słuchawki półotwarte/otwarte ze względu na większą scenę. Mimo to, sam przesiadłem się z AKG K712 Pro na zamknięte Beyerdynamic DT 700 Pro X w połączeniu z Topping DX3 Pro+ i jestem bardzo zadowolony. Przeznaczenie takie same, 90% gry typu CS:GO, 10% muzyka i youtube. Długo szukałem słuchawek zamkniętych, które spełnią moje oczekiwania - co prawda nie jest tak dobrze jak w poprzednich (głównie przez zamkniętą konstrukcję), ale zupełnie nie narzekam.

Co do samych Beyerdynamic DT 700 Pro X - nie są to najbardziej opłacalne i najlepiej brzmiące słuchawki w tej cenie, ale moim zdaniem SUPER wykonane. Jakieś 3 lata temu miałem DT990 600Ohm Edition, potem przesiadka na papierowe AKG K712 Pro i powrót do beyerków - czuć tą jakość wykonania, chociaż może to przez ten plastik z AKG pokochałem jakość beyerków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie musza być nowe, to rozejrzyj się za Beyerdynamic T70, to chyba max jeśli chodzi jakość dźwięku, jaką możesz mieć za tą kasę.

W razie jakby fabryczne strojenie nie pasowało, to zmianą padów można sporo wykombinować :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś zmienił zdanie co do zamkniętych słuchawek to polecam Sennheiser HD560s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.02.2023 o 14:13, plopki napisał:

Jeśli nie musza być nowe, to rozejrzyj się za Beyerdynamic T70, to chyba max jeśli chodzi jakość dźwięku, jaką możesz mieć za tą kasę.

W razie jakby fabryczne strojenie nie pasowało, to zmianą padów można sporo wykombinować :) 

Nie chce używanych ale mogę dołożyć i przeznaczyć nawet 1500zł na nowe słuchawki zamknięte jeśli będą tego warte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.02.2023 o 18:35, wariad napisał:

Nie chce używanych ale mogę dołożyć i przeznaczyć nawet 1500zł na nowe słuchawki zamknięte jeśli będą tego warte

Poczytaj o Beyerdynamic DT 700 Pro X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.02.2023 o 18:22, Dirian napisał:

Poczytaj o Beyerdynamic DT 700 Pro X.

mogę dopłacić i dać za słuchawki zamknięte jednak 2000zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pomyśl o Sundara Closed Back:

https://mp3store.pl/sluchawki/hi-fi-studio/hifiman/2022270933583152727/6925624202446/hifiman-sundara-closed-back

albo Beyerach 1770 DT:

https://www.ceneo.pl/40387663

Przy czym te drugie grają dość studyjnie, więc raczej trzeba je łączyć z cieplejszymi źródłami. Prawdopodobnie z Twoim Aune zagrałyby fajnie, ew. można by wymienić w nim lampkę na jakąś nieco cieplejszą i dostosować sobie dźwięk. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie podałeś zbytnio preferencji, więc ciężko dokładnie doradzić, więc zarzucam co miałem i lubiłem. Od siebie mogę polecić sennheiser hd569. Sporo poniżej budżetu, no i są zamknięte. Może nie izolują totalnie, ale sensownie. W csie dobre pozycjonowanie i ogarnięcie gdzie lezie wróg = fajnie mi się na nich grało. Scena jak na zamknięte przyzwoita. Basik ok, do filmów i muzyki lubiłem na nich działać. Bardzo wygodne nauszniki z pianką pamięciową. Używałem ich kilka lat w połączeniu z budżetowym prodigy cube be z wymienionym opampem na muses02. Jedyny minus, to rysujące się plastiki od samego na nie patrzenia:cool:. Ale ogólnie solidna konstrukcja - spadały mi dziesiątki razy z biurka na podłogę i wytrwały wszystko:szczerbaty:. Myślę, że byłoby ok z olympus 2. Właściwie, to one zagrają z kartolfa nawet, bo są bardzo mało wymagające. No i zawsze możesz zwrócić jak coś w przypadku zakupu przez sieć. 

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, frosti- napisał:

No tak, nie znam innych 700 Pro X :D

Wolę spytać bo niekiedy różnią się Ohm. Jak myślicie dobrze zgrają się z Topping MX5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.09.2023 o 13:50, hopes napisał:

Wolę spytać bo niekiedy różnią się Ohm. Jak myślicie dobrze zgrają się z Topping MX5 ?

To zależy, z Toppingiem to będzie raczej techniczne granie z dość pikantną górą. Jeśli nie jesteś wyczulony na wysokie tony to może być spoko, w innym przypadku raczej rozważyłbym coś gładszego i mniej technicznego, jak np. Zen DAC V2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Dirian napisał:

To zależy, z Toppingiem to będzie raczej techniczne granie z dość pikantną górą. Jeśli nie jesteś wyczulony na wysokie tony to może być spoko, w innym przypadku raczej rozważyłbym coś gładszego i mniej technicznego, jak np. Zen DAC V2.

Myślę że jestem dosyć wyczulony na górę, ale mimo wszystko spróbuję jak zagra. Niemniej topping mx5 zostaje bo nie mam możliwości zwrotu. Może jakieś inne słuchawki polecasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, hopes napisał:

Myślę że jestem dosyć wyczulony na górę, ale mimo wszystko spróbuję jak zagra. Niemniej topping mx5 zostaje bo nie mam możliwości zwrotu. Może jakieś inne słuchawki polecasz?

Jeśli MX5 gra bardziej w stronę Toppinga G5 a nie DX3 Pro+ (a tak czytałem, bo nie miałem okazji słuchać MX5) to myślę, że mimo wszystko można spróbować Beyerów. Kup w sklepie gdzie da się w razie czego bez problemu zwrócić do 2 tyg. Jak nie podejdą to można szukać dalej.

Alternatywnie za 1399 zł masz teraz na mp3store promkę na Sivga SV023, to granie o co najmniej poziom jak nie dwa wyżej od Beyerów - w tej cenie super opcja. Tylko to już słuchawki otwarte, choć wg mnie są bardziej pół-otwarte bo nie wyciekają aż tak mocno jak typowe słuchawki otwarte w stylu Sennków HD650 itp. Z G5 grały mi fajnie.

Podsyłam link jak coś - https://forum.mp3store.pl/topic/219590-sivga-sendy-audio-reaktywacja-specjalna-oferta/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.09.2023 o 12:25, Dirian napisał:

Jeśli MX5 gra bardziej w stronę Toppinga G5 a nie DX3 Pro+ (a tak czytałem, bo nie miałem okazji słuchać MX5) to myślę, że mimo wszystko można spróbować Beyerów. Kup w sklepie gdzie da się w razie czego bez problemu zwrócić do 2 tyg. Jak nie podejdą to można szukać dalej.

Kupiłem i faktycznie przydałoby się ciut cieplejsze źródło. Niemniej wiele zmienia już podbicie bass na +1 chociażby, wtedy brzmi poprawnie i można używać słuchawki godzinami. Do muzy +1 treb / +2 bass najlepiej się sprawdza. W grach jeszcze potestuję. Ogólnie słuchawki mega wygodne mimo że noszę okulary. Dobra izolacja, jak rozmawiam przez mikrofon nie mam uczucia studni bez dna. Wcześniej miałem isk hd9999 i bez porównania jest lepiej.

Z otwartych miałem okazję testować HiFiMAN Deva Pro które super brzmiały na swoim dacu z jedną irytującą wadą. Poza tym po kablu z mx5 porażka według mnie tam wysokie tony dawały. Izolacji brak i potrafiły spadać z głowy. Jestem świadom że otwarte potrafią zagrać o niebo lepiej, ale potrzebuję wygodnych zamkniętych słuchawek. Co chwila ktoś wchodzi i wychodzi albo przy otwartym oknie wszystkie hałasy przeszkadzają. Jeśli w grach dobrze wypadnie to sobie zostawię Beyerdynamic DT 700 Pro X bo póki co jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi