Skocz do zawartości
bosik23

Nie wykryto WI-FI - problem z połączeniem iphone - ps4

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z połączeniem iPhone 14 pro max, a konsola ps4. Kiedy odpalam grę „wiedza to potęga” na ps4 . Otoz konsola jest podlaczona do internetu przez kabel, zas telefon połączony przez wifi do tej samej sieci. Mimo to w aplikacji na telefonie jest wyświetlany komunikat o tym, ze nie wykryto wifi. Probowalem to juz zrobic na dwoch konsolach z innym internetem. Ponadto 5 znajomych bezproblemowo pobrała aplikacje i grala w gre. Dodam, ze zerowalem ustawienia sieciowe i problem nadal wystepuje. Mimo, ze jestem polaczony przez wifi ciagly problem. Tak jakby aplikacja z automatu zakladala ze nie jestem polaczony z wifi. Co zrobic? Oddac na gwarancje telefon? Siec wifi dziala normalnie, mam dostep do internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czasem nie trzeba sie podlaczyc pod siec wifi ktora jest rzucana przez konsole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ale laczymy sie z tą samą siecią, na poprzednim telefonie wszystko było okej. Ponadto znajomi łączą się tak jak ja i wszystko śmiga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomi mają iPhony czy Androida?
iPhone ma opcję ukrywania urządzenia w sieci WiFi przez generowanie losowego MAC adresu, ale to raczej nie powinno mieć znaczenia. Zobacz czy przypadkiem nie masz ustawionego jakiegoś proxy albo VPNa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, narmiak napisał:

Znajomi mają iPhony czy Androida?
iPhone ma opcję ukrywania urządzenia w sieci WiFi przez generowanie losowego MAC adresu, ale to raczej nie powinno mieć znaczenia. Zobacz czy przypadkiem nie masz ustawionego jakiegoś proxy albo VPNa.

Android oraz ios, moj wczesniejszy iphone bezproblemowo łączył się, zaś teraz przy uruchomieniu aplikacji gry z automatu wyskakuje „nie wykryto wifi”. Gdy gre uruchamiam z innego modelu iphone nie łącząc sie z siecią co ps4 to mimo to w aplikacji gdy klikam „graj” ładuje się kółeczko i po chwili szukania wyskakuje „nie wykryto wifi”. A na moim iphone 14 pro max gdy klikam graj od razu wyskakuje okienko „nie wykryto wifi” aplikacja nawet nie probuje wyszukac urzadzenia ps4. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może iphone ma jakiś tryb gry i odcina wtedy wifi. Android ma taki tryb który przyspiesza osiągi, wycisza dzwonek itd. Może pogrzeb w ustawieniach telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czasem apka nie ma zablokowanej dostepu do sieci z poziomu ustawien?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.03.2023 o 15:44, bosik23 napisał:

Android oraz ios, moj wczesniejszy iphone bezproblemowo łączył się, zaś teraz przy uruchomieniu aplikacji gry z automatu wyskakuje „nie wykryto wifi”. Gdy gre uruchamiam z innego modelu iphone nie łącząc sie z siecią co ps4 to mimo to w aplikacji gdy klikam „graj” ładuje się kółeczko i po chwili szukania wyskakuje „nie wykryto wifi”. A na moim iphone 14 pro max gdy klikam graj od razu wyskakuje okienko „nie wykryto wifi” aplikacja nawet nie probuje wyszukac urzadzenia ps4. 

Kolego udało Ci się rozwiać problem? Mam dokładnie ten sam problem, na 14 pro max nie działa, nawet nie próbuje wyszukać, gdzie na iPhonie 14 i 13 pro działa normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.05.2023 o 22:33, SiwasPL napisał:

Kolego udało Ci się rozwiać problem? Mam dokładnie ten sam problem, na 14 pro max nie działa, nawet nie próbuje wyszukać, gdzie na iPhonie 14 i 13 pro działa normalnie

Niestety nadal mam ten problem, zadna z gier playlink nie chce mi się połączyć, natomiast z modelu 14 pro działa normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up! 
Czy komuś udało się rozwiązać problem? Mam identycznie. iPhone 14 Pro Max. Żona siedząca obok mnie ma ten sam telefon i u niej śmiga wszystko pięknie. U mnie wywala błąd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi