Skocz do zawartości
Petru23

Łóżko z pojemnikiem jaki producent

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić łóżko 140x200 z pojemnikiem o cienkich bokach (ok 5cm) ze względu na ilość miejsca (mam aktualnie ma wymiar i większe się nie zmieści (max 160cm ogółem i ma na ścisk). Co polecacie? W znaczeniu jaki producent? Sklepy typu Agata meble są ok?Jysk?

Spotkałem się z opiniami, aby unikać sklepów wystawiających tylko na allegro a jeśli tak szukać to coś pokroju Koło. Coś ktoś poleci?czegoś unikać?

Nie ukrywam, sprawa pilna, bo się wyro popsuło :red:

Cena tak do 3k. Na materac mam oddzielny budżet.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem dokładnie takie jak w poniższym linku. https://allegro.pl/oferta/lozko-tapicerowane-kontynentalne-bond-140-materac-11944265154

Jestem zadowolony z łóżka, materac mógłby być ciut lepszy. Ogólnie jak dla mnie za te pieniądze jest dobrze. Sporo opinii na ten producent i generalnie bez zastrzeżeń. Fajny system podnoszenia stelaża, ułatwia zakładanie prześcieradła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 cm razem czy z każdej strony? Ja mam łóżko Berke, bardzo solidne, ale to droższy biznes niż to co wkleił Larry. Akurat Berke w standardzie robi łóżka 8 cm szersze niż dedykowany rozmiar materaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, 209458 napisał:

5 cm razem czy z każdej strony? Ja mam łóżko Berke, bardzo solidne, ale to droższy biznes niż to co wkleił Larry. Akurat Berke w standardzie robi łóżka 8 cm szersze niż dedykowany rozmiar materaca.

5cm na bok, czyli przy materacu 140 szerokość całkowita 150cm. 155 jest ma styk.

To mnie zainteresowało bardzo. 

https://www.agatameble.pl/meble/lozka-i-szafki-nocne/lozka-dwuosobowe/fibi-full-rama-lozka-140-200-gr-5cm-magic-velvet2204

Do tego jakiś zagłówek dowolny z paneli, czegokolwiek. I materac ale to oddzielna sprawa

1 godzinę temu, larry.bigl napisał:

Ja zakupiłem dokładnie takie jak w poniższym linku. https://allegro.pl/oferta/lozko-tapicerowane-kontynentalne-bond-140-materac-11944265154

Jestem zadowolony z łóżka, materac mógłby być ciut lepszy. Ogólnie jak dla mnie za te pieniądze jest dobrze. Sporo opinii na ten producent i generalnie bez zastrzeżeń. Fajny system podnoszenia stelaża, ułatwia zakładanie prześcieradła.

Bardzo fajne, o w sumie miglnymnwziac gdyby nie wysokosc sumaryczna. Min 70cm z materacem. Trochę dużo.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, offensive napisał:

4 lata spalem na Dunviku z ikei https://www.ikea.com/pl/pl/p/dunvik-lozko-kontynentalne-vagstranda-srednio-twardy-tussoey-ciemnoszary-s39419704/, tylko w wersji 200x180.
Po 4 latach przy przeprowadzce rozkrecilem i praktycznie w stanie idealnym sprzedalem.

Moge tylko polecic.

Spoko, nawet w cenie się mieści :E

A już się na paliłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny w ikea strasznie podskoczyły w ostatnich latach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Petru23 napisał:

Spoko, nawet w cenie się mieści :E

A już się na paliłem...

Napisales, ze na materac masz oddzielny budzet - tutaj jest cena z materacem.

9 minut temu, Keken napisał:

ceny w ikea strasznie podskoczyły w ostatnich latach.

Zgadza sie, ja sprzedalem to lozko w podobnej cenie w ktorej je kupilem, 4 lata pozniej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, offensive napisał:

Napisales, ze na materac masz oddzielny budzet - tutaj jest cena z materacem.

Zgadza sie, ja sprzedalem to lozko w podobnej cenie w ktorej je kupilem, 4 lata pozniej. ;)

Tak czy inaczej dzięki, zastanowimy się. Wolelibyśmy oddzielnie materac, aby ozna było dopasować pod siebie 

Na razie to z Agaty najbardziej odpowiada i chyba na nie się zdecydujemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Petru23 napisał:

Muszę kupić łóżko 140x200 z pojemnikiem o cienkich bokach (ok 5cm) ze względu na ilość miejsca (mam aktualnie ma wymiar i większe się nie zmieści (max 160cm ogółem i ma na ścisk). Co polecacie? W znaczeniu jaki producent? Sklepy typu Agata meble są ok?Jysk?

Spotkałem się z opiniami, aby unikać sklepów wystawiających tylko na allegro a jeśli tak szukać to coś pokroju Koło. Coś ktoś poleci?czegoś unikać?

Nie ukrywam, sprawa pilna, bo się wyro popsuło :red:

Cena tak do 3k. Na materac mam oddzielny budżet.

Czego unikać? Na pewno obicia ekoskórą ale widzę, że to łóżko z Agaty jest "materiałowe". Łóżko powinno być też solidnie poskręcane dlatego warto je zobaczyć na żywo w sklepie. Oparcie z tyłu to must-have. Najważniejszy jest materac dlatego dobrze, że kupujesz go oddzielnie a nie jakiś szajs dorzucony do łóżka. Na tym nie warto oszczędzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Poświęciłem trochę czasu na organoleoptyczną weryfikację rzeczywistości :E

Bylem w Agata, Kielecka fabryka mebli, Dek (taki kompleks meblowy z wieloma producentami i halami), sklep firmowy Koło, dr materac i jeszcze wielu innych lokalnych. Zahaczyłem też o kilak sklepów podczas kursów ck-wawa. I decyzja zapadła taka. Ale zanim powiem to ciekawostka. Przycisnąłem sprzedawców w Agacie i przyznali, że jakość ich mebli jest "sieciowa". Skrupulatnie sprawdziłem kilka łóżek pod kątem konstrukcji i odradzam. Unikać ich łóżek.

Wybor padł na Koło. W cenie 2,5 nie widziałem nic lepszego. Detale, spasowanie, materiały, siłowniki gazowe, stelaże, i możliwości modyfikacji. Dotyczy to każdego ich modelu. Ja za 2,5 bez wezgłowia mam takie 140 całkowitej z +10cm do długości czyli 210cm pow spania i też całkowitej :D Dowolna grupa materiałowa i stelaż brzozowy wymieniony na bonel. Do tego będę miał zniżkę na materac abym spokojnie zmieścił się w zakładanym budżecie z piankowym materacem (bo chce piankę)

https://expertsnu.pl/lozka-box-multisystem/783-117762-tik-korpus-ze-stelazem-drewnianym-w-materiale-tapicerskim-mk-foam-kolo.html#/31-rozmiar-140x200/173-tkanina_lozek_kolo-grupa_1/459-wersja_nog-na_slizgaczach

Znam meble z ikei, konstrukcje mają ok. Ale materiał już różnie bywa z jakością wykończenia detali. W koło? No... Bez problemu, z całym przekonaniem wiem za co dopłacam te kilka stów. Warto. Choćby za poczucie słusznie wydanego pieniądza. W tej samej lub ciut niższej cenie u innych (wymienionych wcześniej) mamy naprawdę odczuwalnie gorszą jakość.

Edit

Rozważamy jeszcze taką opcję z pojemnikiem i zwiększona długością. Ale zajmuje więcej miejsca. Za to materac jest w ramie osadzony i można zmontować bukowe wypasione listwy, gdzie kolo 70kg skakał na nich tyłkiem przy mnie jak szalony. Czyli nie uszkodzę z żoną stelaża w trakcie ;) co fajne, to mimo osadzenia materaca krawedz boku jest cienka, nie odczułem na piszczeli sprawdzając to. Na innych nogi idzie połamać.

https://fabrykasypialni.pl/pl/p/KN-Korpus-nogi-MultiSystem-BOX-MK-Foam-Kolo/3610

Aha. Na zdjęciach są jakieś inne siłowniki. W sklepie były takie masywne lekko beczkowate gazowe france. Aż musiałem się zaprzec aby zamknąć wieko. To Dobrze, bo jak młody lub młoda miałby się zawiesić na otwartym łóżku to by tylko zawisnął. I w łeb by nie dostali

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupione koło TIK N z pojemnikiem i materacem Americanoa Multipocket.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.02.2023 o 21:45, 209458 napisał:

Też mam Berke, łóżko dębowe i nie powiem, pierwsza klasa materiał, wykonanie, stabilność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoje łóżko zamawiałem wysyłkowo w sklepie Manufaktura Łóżek.

Dostawa za pobraniem, transport własny sklepu. Jest to producent, który wstawia swoje meble do sklepów Mania Spania.

Z tym, że bezpośrednio u nich zapłaciłem ponad 1000zł mniej za dokładnie takie samo łóżko jak w sklepie :)

Wersja kontynentalna 140x200 z pojemnikiem, na nóżkach z tkaniną Venus Velvet i wezgłowiem 115cm (jodełka).

Wraz z żoną jesteśmy z niego megaaa zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam sprawdzić okoliczne targowiska. Często wystawiają się tam lokalni rzemieślnicy i można sobie nie tylko kupić coś fajnego, ale i dać zarobić sąsiadom ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mówiłem. Już kupione Koło TIK z materacem za 4200 PLN. Łóżko szerokości materaca, z zabudowanym stelażem drewnianym. Takie Ala kontynentalne. Niskie wraz z materacem, co nas cieszy.

Wszelkie z ramą ponad szerokość materaca odpadają. Piszczel idzie połamać podchodząc i klękając, co często się u nas dzieje. Poza tym dzieci często po łóżku latają i nie nadaje się takie z odstającą ramą.

Materac wybrany po leżakowaniu koło Amerika h3.

Dwie odczuwalnie różne storny, obie bardzo wygodne ale i twardsze. Relatywnie niski,  termoelastyczną oraz pianka HR i sprężyny Multipocket.

0_0_productGfx_4d1743dc0cad6a30ecde36dc1

materac-amerika-multipocket-h2-h3_l.webp

https://materacekolo.com.pl/materace-kolo/materace/materace-kieszonkowe/materac-amerika-multipocket-h2-h3.html

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi