A ja włożę kij w mrowisko i powiem 4060. Do samego końca wahałem się czy brać 4060 czy 6700xt. Przekonał mnie ktoś z rodziny pracujący w gamedav`e. Oczywiście 12 GB jest fajną opcją ale co po vramie jak gry wychodzą źle zoptymalizowane. Gpu i tak nie wykorzysta tego vramu bo będzie trzeba z detalami schodzić.
Ja co prawda mam monitor FHD (a właściwie 3 do iracing) ale już sam starfield mi pokazał, że FG ratuje tyłek przy obecnie wypuszczanych gniotach. CP77 po patchu tak samo. RT na max (nie overdrive) + DLSS Q + FG i w mieście mam 90-100 fps. 6700XT przy całej sympatii do czerwonych nie zapewni tego buforu wydajności jaki daje FG.
Inna sprawa, że 4060 zaczęły teraz iść w górę
No właśnie nie mogę zarządzać zdalnie tym urządzeniem bo nie mogę wejść na stronę konfiguracyjną jak nie mam podpiętego urządzenia przez kabel ethernet.
Ja od jakiegoś czasu testuje pasty od majfrendów czyli GD-900 i GD-007 i sobie chwalę.
Długo są na rynku, nie wysychają szybko, kosztują grosze, a właściwości podobne do konkurencji.
Ja rozumiem, że autor ma budżet określony, ale branie nieopłacalnej karty to strata kasy. To tak, jakby napisać, żeby brać RTX 4060 Ti 16 GB, bo koleś ma budżet, że mu braknie na RTX 4070, a chce kartę do RT