Skocz do zawartości
Snickers!sss

Stream Deck XL - "brzęczący" problem?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

kilka dni temu kupiłem sobie "mały" gadżet, a mianowicie Stream Deck XL. Urządzenie bardzo fajne, łatwa konfiguracja, ułatwia prace przy komputerze czy zabawę w grach, ale martwi mnie jeden szczegół.

Urządzenie jest podłączone kablem USB 3.0 do komputera. Na początku tego nie zauważałem, ale po podłączeniu kabel ładujący "syczy/brzęczy" przy wtyczce od strony urządzenia. Taki dźwięk ładowania jak w kostce do ładowarki telefonu podłączonej do gniazdka. Urządzenie cały czas emituje taki delikatny dźwięk. Co ciekawe, nawet gdy wyłączę komputer, a klawiatura zgaśnie to energia jest cały czas pobiera i urządzenie delikatnie "piszczy".

I tutaj dwa pytania:

1. Czy ktoś posiada takie urządzenie i również ma podobny problem z "brzęczeniem" podczas ładowania? To normalne działanie czy wada urządzania?

2. Czy w Windows11 jest możliwość wyłączenia działania portu USB, by ten nie pobierał energii, gdy komputer jest wyłączony?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Każda płyta ma wzmacniacz słuchawkowy, najczęściej jakiś OPA typu JRC. W zupełności wystarczający do większości słuchawek do osiągnięcia niezdrowych głośności. Jeśli komuś jest za cicho przy 80 i wyżej dB, to polecam poczytać badania nt. utraty słuchu oraz artykuły o świadomej głośności odsłuchów. Wzmacniacz jest potrzebny natomiast w chwili gdy używa się potężnych słuchawek typu stare orthodynamiki albo dynamiki 600 Ohm z niskim SPLem. 
    • Powodzenia, zaczęło się w D4  
    • Głównym problemem tych integr jest to że na słuchawkach jest po prostu cicho jak nie masz wzmacniacza od lat używam osobnych kart czy daców bo zawsze jechałem na budżetowych płytach, są w ogóle płyty które mają wzmacniacz słuchawkowy?  
    • Hej,  Minęło naprawdę mnóstwo czasu od kiedy składałem komputer. Mój niestety niedawno padł i pozostaje mi złożyć nową maszynę. W tym celu chciałbym jednak skonsultować się z Wami, bo podzespołami nie interesowałem się od wielu lat.    Zastosowanie: praca programisty/renderowanie, sporadycznie AI. Nie będę na nim grał.    Celuję w coś takiego: I7-13700K - ilość rdzeni i wydajność  GeForce RTX 4060 Ti - enkoder AV1 32 GB DDR5 6000 MHz - powinno styknąć na wieki.  WD 2 TB SN770 - myślę że nie ma sensu wkładać szybszych, bo różnica będzie marginalna     Nie mam jednak pomysłu na płytę główną czy chłodzenie cpu. Zestaw nie będzie podkręcany, więc też nie ma sensu szaleć w jakieś super konstrukcje, ale będzie działał wiele czasu na maksymalnym obciążeniu (rendering, kompilacje). Co byście w tym względzie polecili? Czy na zwykłym chłodzeniu powietrzen ten procek się nie sfajczy? Jakiś undervolting można by zrobić.    Nie wiem też co z zasilaczem? 650W styknie?    Komputer powinien starczyć jak najdłużej się da, nie planuje zmieniać przez wiele lat, stąd od razu DDR5 I 4060.   Dzięki! 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...