Skocz do zawartości
Passt

MISTRZOSTWA EUROPY - NIEMCY 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh dobra nie będę o to kruszył kopii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sedziemu az kartki wypadly z tornistra xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, larry.bigl napisał:

Kross powinien dostać czerwona za to wejście.

i 2 lata zawieszenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, larry.bigl napisał:

Kross powinien dostać czerwona za to wejście. Generalnie sędzia końcówke ładnie pod Niemców ustawił żeby jeszcze coś ugrali. Mega słabe to było...

Według twittera to Taylor był 12 zawodnikiem Hiszpanii i pomógł im wygrać. Zapatrzeni w siebie Niemcy w swojej bucie nie są wstanie przyznać, że Kross to już powinien wylecieć na początku meczu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, lokiju napisał:

Według twittera to Taylor był 12 zawodnikiem Hiszpanii i pomógł im wygrać. Zapatrzeni w siebie Niemcy w swojej bucie nie są wstanie przyznać, że Kross to już powinien wylecieć na początku meczu. 

Mam skrajnie odmienne zdanie :E zwłaszcza patrząc na ostatnie 3 minuty :E ale ja się nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

— Taką postawą na początku meczu skreślił się już z dalszego sędziowania na tym turnieju — mówi nam wprost były sędzia międzynarodowy i ekspert Canal+ Adam Lyczmański, oceniając zachowanie sędziego Anthony'ego Taylora w meczu Hiszpania — Niemcy.

Cytat

— Sytuacje z Tonim Kroosem sprawiły, że później chaotycznie rozstrzygał pewne sytuacje. Znając jego sposób prowadzenia meczu, to pewnie takich sytuacji by nie odgwizdał. Uważam, że Niemcy powinni grać w "10". Pierwszy faul Kroosa na Pedrim zdecydowanie zasługiwał na żółtą kartkę, a za chwilę mamy klasyczny "stempel", za który obligatoryjnie jest kara indywidualna — dodaje.

Cytat

Lyczmański uważa, że Taylor nie ma nic na swoje usprawiedliwienie. — Nie wiem, czego sędzia się tam doszukiwał. To nie są faule na reprymendę słowną. Rozumiem, gdy przewinienia są na pograniczu, ale nie widziałem tego w tym przypadku. To były zdecydowanie ataki na żółtą kartkę, zarówno pierwszy na Pedrim, jak i "stempel" na Yamalu — podkreśla.

Pierwszy faul na Pedrim, po którym zawodnik Barcelony musiał opuścić plac gry z powodu kontuzji, nastąpił już w ósmej minucie. Czasem arbitrzy nie chcą indywidualnie karać piłkarzy już na początku meczu.

Cytat

— W takich przypadkach możemy mówić o faulach na pograniczu, gdzie dalibyśmy kartkę w 70. minucie, a nie chcemy karać zawodnika już w piątej minucie gry. A tu mówimy o czymś więcej niż nierozważnym faulu. Tu nie ma zmiłuj się, faul był bardzo brzydki. Doszło nawet do przeprostu w kolanie. To faul na coś więcej niż żółta kartka. A tu nawet nie było upomnienia, a dodatkowo Taylor używa dziwnej argumentacji wobec Hiszpanów, pokazując, że wcześniej też faulowali. Ale nie w taki sposób — grzmi były sędzia międzynarodowy i ekspert Canal+ Adam Lyczmański w rozmowie z Przeglądem Sportowym Onet.

Więc patrząc jak kolejny były sędzia komentuje decyzje angielskiego sędziego, to raczej świadczy o tym, że to było beznadziejne sędziowanie, i prędzej powiedziałbym, że pod publikę Niemców, a nie Hiszpanów, po takich a nie innych decyzjach bardziej można powiedzieć, że faworyzował gospodarzy aniżeli Hiszpanów, ale ogólnie mówiąc, jego występ był słaby i beznadziejny. Tu go nic nie uratuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda portugalii...

co prawda ogladalem po pijakiu al nie lubie zabojadow wiecportugalczyhcy lepiej grali :D

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rWVxwYylevtUkbBvIMuOJqQvSbnhkJTn.png

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę uwierzyć, że żabojady są w grupie 4 najlepszych drużyn na Euro. Nie strzelili żadnej bramki z gry. Tylko 3 gole w tym 2 samobóje i 1 karniak. Ten zamaskowany żółw jest strasznie przereklamowany. Powinien więcej grać Giroud.

Mam nadzieję, że dzisiaj polegną Anglicy, a w drugim meczu obudzą się pomarańczowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiej tragedii w pierwszej połowie się nie spodziewałem w porównaniu do wczorajszych meczy ciężko to oglądać. Myślałem, że Szwajcaria będzie bardziej cisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie dobrze mogą tak wygrać całe euro. Mają na to dużą szansę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ghostdog napisał:

Nie mogę uwierzyć, że żabojady są w grupie 4 najlepszych drużyn na Euro. Nie strzelili żadnej bramki z gry. Tylko 3 gole w tym 2 samobóje i 1 karniak. Ten zamaskowany żółw jest strasznie przereklamowany. Powinien więcej grać Giroud.

Mam nadzieję, że dzisiaj polegną Anglicy, a w drugim meczu obudzą się pomarańczowi.

To co , final francja-anglia ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

EMBOLO ✌️
Szwajcaria 1-0.

Ale bramka Saki, 1-1

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znów karne, pfff.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby tylko Anglicy odpadli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wymiotuje:                      :wymiotuje:        

:wymiotuje::wymiotuje:s-l400.jpg

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tego awansu Anglików... cóż teraz może niespodzianka i wygrana Turków 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finał Francja Anglia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na grę Anglików to wolałbym już żeby Holendrzy ze swoją grą dzisiaj wygrali i wtedy spora szansa, że Anglia odpada w następnym meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dwie drużyny z naszej grupy w półfinale 🤧 A mogliśmy grać ambulans jak większość drużyn na tym turnieju po których bym się spodziewał pełnej ofensywy z bilansem bramkowym o mecz +3 JEDNE Z NAJGORSZYCH mistrzostw Europy jakie oglądałem, albo najgorsze. Żadnych fajnych bramek, drużyny z top zawodnikami ospale, jedynie dobrze wspominam Niemcy-Hiszpania. Jedyne drużyny, które mają kokones i nie boją się zagrać agresywnie z full presingiem

Ps. Z tym półfinałem 2 drużyn za bardzo wyszedłem do przodzu 🤣 Mam nadzieję, ze Turcy pokażą klasę i trzymam za nich kciuki 

Edytowane przez psiak91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie może link do video dzisiejszych karniaków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, lokiju napisał:

Finał Francja Anglia?

Liczę, że Hiszpanie pozamiatają Francuzów za te dziadostwo, które pokazują na tym turnieju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi