Skocz do zawartości
ARTX101

Komputer się zawiesza, resetuje i nie wyświetla obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Na początek podam specyfikację mojego pc :

i7 3770

gtx 1050

ram 8 GB ddr3

płyta główna Asus p8h61-m le

Zasilacz silentiumpc Vero l2 600 w

Dziś napotkałem problem mianowicie komputer działał bez zarzutu po wymianie procesora przez ok 5 dni. Dzisiaj rano odpaliłem kompa i wszystko banglało. Jednak po wyłączeniu go na ok 2 godz i próbie ponownego włączenia na monitorze nic się nie wyświetlało. Próbowałem restartu poprzez odłączenie komputera z gniazdka, wyjmowałem baterię z płyty głównej żeby zrestartować bios ale to to nic nie dało. Dopiero po ok 2 minutach bez prądu po uruchomieniu normalnie się odpalił i wyświetlił obraz, ale dosłownie po chwili ekran się zawiesił, kursor myszy się nie ruszał i komputer sam się zrestartował. Po restarcie wszystko działało do końca dnia i na razie nie widzę tego samego problemu. Więc moje pytanie brzmi: czy coś zaczyna padać w pc czy po prostu to taki jednorazowy wybryk, co mogło być przyczyną tego zjawiska?

Za pomoc dziękuję.

Edytowane przez ARTX101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta nie ma chłodzenia sekcji zasilania ?! Pod i5 2400 miałem lepszą płytę, a tutaj i7 wkładasz w taką padlinę. Może to jest źródłem problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma chłodzenia. Ale pod 1 godzinnym obciążeniem proca na full temperatury na sekcji wynoszą ok 65 stopni. Dodam jeszcze że dzisiaj tez wszystko dział nic się nie zacina więc nie wiem co to mogło być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi