Skocz do zawartości
T800AI

Generować każdy może, trochę lepiej, czasem trochę gorzej…- Czyli obrazki zrobione przez AI Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, daerragh napisał:

Panowie, jak najlatwiej zaczac zabawe z FLUX w ComfyUI i skad brac modele (na civitai jest tylko jeden...)? Potrzebuje tez dobry workflow do ComfyUI z FLUX.

A jesli w ComfyUI sie tego nie ogarnia, to jaka apka?

Modeli jako takich nie ma, są dwa dostępne publicznie, wersja Schnell (coś jak Turbo w SDXL) i Dev, ta druga zajmuje 24GB. Jest też mityczna wersja Pro. Musisz mieć sporo  pamięci, jeżeli chcesz Fluxa uruchomić lokalnie, chyba z 12 GB Vram to minimum. Tutaj masz wersję Schnell do wypróbowania online: - https://huggingface.co/spaces/black-forest-labs/FLUX.1-schnell

xCcXTrs.jpg

zxetQqr.jpg

gmHysNK.jpg

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki @Ryszawy , szkoda tylko, ze dzialam na laptopie ze stopki, wiec mam tylko 6GB VRAM, to sie nie pobawie. Chociaz na SDXL Turbo jakos starczalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, daerragh napisał:

Dzieki @Ryszawy , szkoda tylko, ze dzialam na laptopie ze stopki, wiec mam tylko 6GB VRAM, to sie nie pobawie. Chociaz na SDXL Turbo jakos starczalo...

Tutaj są wersje fp8 - https://huggingface.co/Kijai/flux-fp8/tree/main, mniejsze o połowę, ale to i tak 12GB, może pójdą, nie mam pojęcia

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podoba ten Flux, mozna robić rzeczy o które wcześniej było cięzko

Comfy-UI-00035.png Comfy-UI-00037.png Comfy-UI-00038.png 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.08.2024 o 13:16, daerragh napisał:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzieki @Ryszawy. Uzywam oficjalnego workflow od devow ComfyUI do FLUX. Jakie sa jego najlepsze ustawienia? Chodzi glownie o sampler i scheduler ale moze inne rzeczy tez sa wazne? Aktualnie mam Euler i Simple. I jeszcze jaki jest dobry Guidance? Aktualnie 3.5 mam.

Na laptopie ze stopki generowanie 768x768 w 20 krokach trwa 17 min., wiec da sie. Uzywam FLUX FP8.

Edytowane przez daerragh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie 1:40 to już mordęga :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, daerragh napisał:

Dzieki @Ryszawy. Uzywam oficjalnego workflow od devow ComfyUI do FLUX. Jakie sa jego najlepsze ustawienia? Chodzi glownie o sampler i scheduler ale moze inne rzeczy tez sa wazne? Aktualnie mam Euler i Simple. I jeszcze jaki jest dobry Guidance? Aktualnie 3.5 mam.

Na laptopie ze stopki generowanie 768x768 w 20 krokach trwa 17 min., wiec da sie. Uzywam FLUX FP8.

Zostaw jak jest, jeżeli zależy ci na pseudo realistycznych grafikach, możesz spróbować 3.2, jeżeli bardziej artystyczne, to FluxGuidance na 1.8, jeżeli na anime to więcej niż 3.5. Wypróbuj wersję nf4, powinna być szybsza. Ja używam Euler, Simple, czyli domyślnie. Pamiętaj, że nie ma negatywnego promptu.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawości, sprawdzał ktoś co słychać w modelach do generowania obiektów 3d np. do gier czy do druku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sporo tego, ale praktycznie wszystko we wczesnych wersjach, sporo bugów i jakość jest "taka se". Na reddit w stable diffusion popatrz, chyba najlepsza kopalnia wiedzy. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jesteś sobą, już się bałem bo wcześniej normalne rzeczy zacząłeś generować 😁

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

pomijając oczywiscie kwestie danego silnika i jego mozliwosci dane AI jest tak dobre jak rozbudowany jest dataset (dane szkoleniowe które brały udział w szkoleniu modelu), na tym polu przoduje MIDJOURNEY bo jego datasety są bardzo obszerne i obejmują różne tematyki, natomiast darmowe modele skupiają sie czesto głównie na postaciach (są robione głownie for FUN), dlatego np testując sobie FLUX-a na FREEPIK-u widze od razu ze dataset jaki brał udział w szkoleniu modelu jest bardzo ograniczony choć sam silnik jest dobry, zapewne z czasem sie to zmieni ale na razie tak to wygląda, podobnie jest z modelami do SD jakie sobie mozna pobrać np z civit ai, są bardzo ograniczone (z przyczyn technicznych takze) wiec nie mozna na jednym z nich  tak swobodnie jak np w Midjourney (które zapewne korzysta z wielu datasetów tylko po cichu się między nimi przełącza w zaleznosci od wpisanych poleceń)

Edytowane przez Oldman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, bbandi napisał:

W końcu jesteś sobą, już się bałem bo wcześniej normalne rzeczy zacząłeś generować 😁

Hmmm, ...a chciałem tylko zobaczyć co wyjdzie z wpisania "an alien monster eating burger" z dopiskiem art by Greg Rutkowski, bo ktoś napisał, że ta fraza dalej jest dość silna we Flux, ...a potem to już tak jakoś samo poszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrzut-ekranu-2024-09-26-121031.png

Zobaczcie jak mi odpowiedziała Aria  :E

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi