Dzięki. Oglądałem (dlatego zapytałem wyżej czemu radeony a nie nv), ale wydaje mi się, że musiałbym też zasilacz (550W) wymienić na mocniejszy. W testach które wyklikałem rtx3060 wypada lepiej niź rx6600.
Dzięki. Jak wyżej. 3000pln nie chcę wydawać chyba...
Wrzuciłem stare kości też. 2x8GB 3200Mhz i 2x16 3600. Razem 48GB, wykrywa jako dual channel mimo różnic między nimi. Poszły na 3466Mhz w takim zestawie i CL18, nie kombinowałem z opóźnieniami na ten moment..
DB700 bym odpuścił: ani szczególnie wentylowana, ani wyciszająca (okno), więc do niczego. Też troszkę już archaiczna mechanicznie, co szczególnie boli przy cenie z poziomu, który uzasadnia się tym właśnie. Jak pośpiechu nie ma i tak bequiety podchodzą Ci estetyką, to możesz poczekać na nowości od nich. Zaraz wyląduje flagowiec, a na jesień szykują Shadow Base 800, która dosłownie wygląda na po prostu większą, bardziej pojemną 500DX. Jednak już po filmikach typu poniżej widać, że same skrzynki nie będą niczym specjalnym, do tego z powalonymi cenami względem reprezentowanej wartości, więc nie polecam, a raczej informuję - może wygląd przeważy Ci względy praktyczne. Bo podchodząc praktycznie, już dziś rozjeżdżają je i w sumie cokolwiek na rynku wzorowe Fractale Define 7 i Meshify 2, które masz do tego w pierdyliardzie wersji i rozmiarów.
PC Gamers: GPU Miners are finally over!
AI: Let me introduce myself…
Co z tymi spadkami cen, wymieniłbym swoje leciwe 3070Ti na coś nowszego, ale ceny nadal "chore" A miało być tak dobrze z 40X0, ech