Skocz do zawartości
barack.obamowski

Sciana kominowa i zapach w pokoju

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Mam problem z zapachem w pokoju gdzie jest ściana kominowa. Podejrzewam, że z czasem w kominie osadziła się smoła itp. i stąd ten zapach. Co zrobić aby pozbyć się zapachu takiej jakby wędzonki? Myślałem nad kuciem ściany i już potem zabezpieczeniem tej warstwy do jakiej się dostanę po kuciu jakimś preparatem aby zapach nie przechodził przez nią i nową warstwą ściany położonej na zabezpieczonej powierzchni.

Aktualnie nie palę piecem węglowym a piecem na gaz.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, barack.obamowski napisał:

Aktualnie nie palę piecem węglowym a piecem na gaz.

Z góry dzięki za pomoc.

No i tu masz odpowiedź na pytanie dlaczego śmierdzi wędzonką. Mieliśmy tak samo jak paliliśmy drewnem w centralnym. Jak palimy w kaflaku drewnem to nie ma tego problemu. 

Potrzebujesz wkładkę w komin z rury nierdzewnej i tą właśnie rurą musisz odprowadzać dym. 

Kaflaka opalasz przez godzinę a centralne przez cały czas, stare kominy nie są dobre do ciągłego opalania 

https://dobrystyl.com.pl/artykul/plamy-na-kominie-skad-sie-biora-o-czym-swiadcza-208501

Tu masz ładnie opisane 

Edytowane przez T0TEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne aktualnie

• Tematy

• Odpowiedzi

• Miałem odpisać wcześniej ale ... To jest takie 50/50% , mogą a nie muszą , Mentzen oświadczył że : jego politycznym celem jest funkcja ministra finansów i uproszczenie podatków w Polsce , "Nie wyobrażam sobie rozmów z kimkolwiek i kiedykolwiek bez tego stanowiska" pytany, czy w przyszłym rządzie on będzie ministrem finansów, a Zbigniew Ziobro - ministrem sprawiedliwości, oświadczył, że "Ziobro będzie za kratkami", a nie w rządzie z nim. Wszystko się okaże po wyborach , czy lub jak bardzo są sprzedajnymi k******.   PS: Przy okazji "Twoje filmy z gier na YouTube" mogą wylecieć z prędkością światła z forum/jutub (MODY) które są udzielane za zasadzie licencji MIT . Nie pytałeś mnie o zdanie (korzystasz z modeli i tekstur mojego autorstwa) i masz w poważaniu licencję , zatem: --> Na Forum nie umieszczamy komentarzy lub odnośników (linków) do stron internetowych, które naruszają prawo, w szczególności: przyczyniają się do łamania praw autorskich --> Art. 2. - [Autorskie prawa zależne] Prawo autorskie i prawa pokrewne 5. Na egzemplarzach opracowania należy wymienić twórcę i tytuł utworu pierwotnego. Dodaj autora/ów modów (forum/jutub - może być to link) i z mojej strony to wszystko , podpowiem ProMods Credits . -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DO MODERACJI forum PClab (w szczególności BlindObserver) - powołując się na Art.54. [Wolność słowa] Konstytucji RP , gdyby kogoś świerzbiła ręka aby usunąć (do póki serwery stają na terytorium RP podlegacie obowiązującemu prawu , Regulamin Forum jest regulaminem który nie stanowi formy prawa). [Wszystkie partie pchają się do UE i są za rozdawnictwem z wyjątkiem Konfy , w sumie "pracuję czy leży 4000 się należy" jest ok - wpuścimy sobie więcej arbuzów/asfaltu który będzie harował a My będziemy mieć na to wy*ebane i wszystkim będzie się żyło lepiej.] Napisałem to w tonie sarkastycznym i najwyraźniej ktoś lub moderator jak widać miał z tym problem. Przez temat przewijają się opinie ludzi którzy mają do tego prawo , a banowanie ich za opinie czy też słowo/synonim/określenie typu "arbuz" , "asfalt" , "kebab" , "czekolada" , "kawa" , "inżynier" , itd. opierając się na gówno znaczących słownikach miejskich/slangu - można sobie włoży w buty , jeżeli pojawi się oficjalna ustawowa lista słów/synonimów/określeń zatwierdzonych jako rasistowskie to wtedy będzie inny temat. Tym samym moderator dopuścił się w moim imieniu naruszenia (za które grozi odpowiedzialność karna): Art.54. [Wolność słowa] Konstytucji RP Art.19. Dz.U.1977.38.167 [Międzynarodowy Pakt Praw Obywatelskich i Politycznych] W którym miejscu naruszyłem: Art.20. Dz.U.1977.38.167 [Międzynarodowy Pakt Praw Obywatelskich i Politycznych] Art. 256. Dz.U.2022.1138 [Propagowanie nazizmu, komunizmu, faszyzmu lub innego ustroju totalitarnego] - Kodeks karny Oczekuję wskazania artykułu (w świetle prawa) który naruszyłem , jeżeli taki nie zostanie wskazany , pozostaje usunięcie punktu ograniczenia i przeprosiny Moderatora BlindObserver .  
    • u mnie  słychać wentylatory dopiero od 60  przy power limit 70 mam 55-58 w grach tylko w tych z RT wstaja wentylatory bo jest 60-63 st silent mam
    • https://proline.pl/koszyk/4fce28aa złożenie w 5 dni za 1zł kodem PROPRO + Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 - 12GB GDDR6X RAM - Karta graficzna (proshop.pl) lub alternatywnie 7900 XT LG 27GN800P-B - Monitory LED 27" (26,5"-28,4") - Sklep komputerowy - x-kom.pl    
    • Z Rxa 580 po długich latach, powróciłęm do NV
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...