Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, pracuje rotacyjnie więc wieczorami nie mam wiele do roboty prócz oglądania. Poszukuje lapka 17", 16GB ram bez systemu. Wiele lapkow się już naoglądalem i nie mam pojęcia samemu co już wybrać. Fajnie jakby dało się na nim odpalić diablo4 czy po prostu jakieś gierki, nie koniecznie na ultra. W ostateczności jeżeli argumenty przemówią mogę pomyśleć o 15.6" ale jednak chyba wolałbym większy ekran. Ładnie proszę o pomoc i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeżeli koniecznie 17" to polecam dołożyć do RTX3060 z 140W TGP w grach w tej cenie to jedna z lepszych grafik

Acer Nitro 5 R5-6600H/16GB/512 RTX3060 144Hz 4999 zł
Jest lekka dopłata, lecz konfiguracja z odświeżonym procesorem. Można dostać ten model z RTX3050ti lecz to sporo słabsza grafika, a cenowo jest to tylko 10% taniej.

Taniej praktycznie ten sam model tylko w 15"
Acer Nitro 5 R5-6600H/16GB/512 RTX3060 165Hz 4499 zł
Dodatkowo posiada lepszą matrycę z 100% pokryciem kolorów.

Edytowane przez Czekoladka2
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Czekoladka2 napisał:

Jeżeli koniecznie 17" to polecam dołożyć do RTX3060 z 140W TGP w grach w tej cenie to jedna z lepszych grafik

Acer Nitro 5 R5-6600H/16GB/512 RTX3060 144Hz 4999 zł
Jest lekka dopłata, lecz konfiguracja z odświeżonym procesorem. Można dostać ten model z RTX3050ti lecz to sporo słabsza grafika, a cenowo jest to tylko 10% taniej.

Taniej praktycznie ten sam model tylko w 15"
Acer Nitro 5 R5-6600H/16GB/512 RTX3060 165Hz 4499 zł
Dodatkowo posiada lepszą matrycę z 100% pokryciem kolorów.

A różnica w matrycach przy tych 2 lapkach jest znaczna? Bezproblemowo zauważę w tym pierwszym brak pełnego pokrycia? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Slyad napisał:

A różnica w matrycach przy tych 2 lapkach jest znaczna? Bezproblemowo zauważę w tym pierwszym brak pełnego pokrycia? 

W tym 17" nie ma informacji o pokryciu kolorów, a może też być na podobnym poziomie. Zależy czego do tej pory używałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Czekoladka2 napisał:

W tym 17" nie ma informacji o pokryciu kolorów, a może też być na podobnym poziomie. Zależy czego do tej pory używałeś.

Aktualnie od 7tyg używam Asus R510j, który ma uszkodzone mobo i co 40min się wyłącza ? ale pewnie każdy laptop powyżej 600zl będzie lepszy. Ale dobra, więc przeboleje te 500 ziko więcej i dopłacę, mam nadzieję, że posłuży na lata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Slyad napisał:

Ale dobra, więc przeboleje te 500 ziko więcej i dopłacę, mam nadzieję, że posłuży na lata. 

W takim razie zobacz sobie jeszcze laptop z ekranem OLED który odwzorowaniem kolorów deklasuje wymienione wyżej propozycje:

ASUS Vivobook Pro 15 R5-5600H/16GB/512/Win11 RTX3050 OLED - 4999 zł

Jednocześnie nadal oferując bardzo dobrą wydajność z RTX 3050 Ti aczkolwiek niższą niż w 3060

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.03.2023 o 21:16, Slyad napisał:

Aktualnie od 7tyg używam Asus R510j, który ma uszkodzone mobo i co 40min się wyłącza ? ale pewnie każdy laptop powyżej 600zl będzie lepszy. Ale dobra, więc przeboleje te 500 ziko więcej i dopłacę, mam nadzieję, że posłuży na lata. 

Który nie wybierzesz gorzej nie będzie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi