Dość dziwne, ogólnie jest AM4 na stronie producenta to i powinno być AM5 ale znów takie coś widze
https://allegrolokalnie.pl/oferta/chlodzenie-fortis-3-he1425-v2-mozliwe-am5-tro
Możesz dać sobie Fortis 5
Aha, mądrego to i dobrze posłuchać czasem. To niby tak samo jak z wystawieniem samochodu na OTOMOTO, wedle takiego podejścia samo wrzucenie tam ogłoszenia to już musi być transakcja A podatki należy płacić od samej chęci sprzedaży. Rozumiem
NIE i nie wprowadzaj innych w błąd. Obowiązek raportowania dotyczy transakcji SPRZEDAŻOWYCH a to nie ma nic wspólnego z formą wysyłki, czy odbioru towaru. Na Allegro to jest proste, bo dokonujesz płatności przez system i Allegro wie, czy doszło to "transakcji sprzedażowej". Na OLX kupujący musi dokonać transakcji przez "wysyłka OLX", albo ty musisz zakończyć ogłoszenie i tak wskazać, czy doszło do sprzedaży przez OLX, w innej formie, albo do sprzedaży nie doszło wcale. W pierwszych dwóch opcjach jest pełna jasność co do zaliczenia transakcji, trzecia jest niepewna a czwarta wskazuje jasno na to, że się dla przykładu rozmyśliłeś i do żadnej transakcji nie doszło.
I tak na zakończenie : póki co żaden portal niczego nie raportuje i nie musi tego robić, bo przepisy nie weszły w życie. Zmienił się sejm w międzyczasie i nie ma na razie w planach głosowania nad DAC-7. Są ważniejsze sprawy do ogarnięcia, na całe szczeście.
Z ciekawości spróbuj delikatnie poruszać przewodem w czasie pracy kompa, jeżeli wystąpi problem masz odpowiedź. U mnie wystarczyło dosłownie otwarcie budy, bo przewód delikatnie dotykał szkła drzwiczek. Dzięki temu się skapowałem.
Teraz doczytałem że ten pierwszy raz był zdiagnozowany (luźna wtyczka) , druga zwiecha o może być już coś innego. Dla spokojności posprawdzalbym wszystkie wtyczki czy są dobrze powpinane i czekaj na inne propozycje 🤞