Skocz do zawartości
Jaycob

Metal Gear Solid 3 Remake | PC | XSX | PS5 |

Rekomendowane odpowiedzi

NO MGS 3 na PS2 pamiętam ledwo zipał ależ to była gra. Nie no zagrałbym w to nawet dziś. Jak z emulacja na PC aktualnie tej gry ? Bo pamiętam ze problemy były z efektami graficznymi.

Ta gra jest epicka, w takie gry chce się grac. Nie w to barachło co dziś produkują.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal chyba nie ma efektów DOF.

Ahh i ten pojedynek z Ocelotem....

I ta muzyka, w tej grze jest tak wybitnie epicki soundtrack ze głowa mała...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Dark Ambient napisał:

Żeby co zrobili? :szczerbaty:

Dzień dziecka był, bądź wyrozumiały :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 1 i 2 też będą rimejkowac ?

Będą polskie napisy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie wiadomo.

Będziesz miał natomiast całą oryginalną kolekcję na PS  (na PC nie podali nic) od 1-3. I biorąc pod uwagę, że będzie to Vol 1 to pozostałe gry także wrzucą.

Tak, wrzucą polskie napisy. Po raz pierwszy w historii.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy oficjalnie potwierdzone:

Może być zdjęciem przedstawiającym gry wideo i tekst „ÛSD METAL GEAR SOLID 1 MASTER COLLECTION BONUS CONTENT METALGEAR Including Û2 GEAR METAL SONS LIBERTY Missions Special Missions + METALGEAR FCversion/ NESversion METAL GEAR SOLID SNAKE EATER SOLIDSNAKÉ Collection version Screenplay Book Master Book Collection version Screenplay Book Master Book 2023.10.24 OUT SWITCH BPSS XBOXSERIESXIS Book/ ÛGS Videos GITAGINOL Videos STEAM® METAI GEAR Digital Soundtrack”

Do szczecią będzie tylko brakowało "4".

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kadajo napisał:

No to mamy oficjalnie potwierdzone:

Do szczecią będzie tylko brakowało "4".

jeszcze odsłony z psp ja tam cieszę ze klasyczna trójka wyjdzie na PC 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynka i dwójka od dawna jest dostępna na PC, nie liczę gog.com bo tam można w poprawione wersje pograć, z kolei stare części to emulacja NES więc Konami niczego nowego tutaj nie pokazuje.

Największa ciekawostka to właśnie odświeżona 3.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za debil będzie chciał grac w te gry na myszce i klawiaturze 🤣
Zresztą 1 i 2 część już na PC były wydane i tego wsparcie tez nie miały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, kadajo napisał:

Co za debil będzie chciał grac w te gry na myszce i klawiaturze 🤣
Zresztą 1 i 2 część już na PC były wydane i tego wsparcie tez nie miały.

A to cos dziwnego, ze ludzie na PC chcieliby zagrac w gre na m+k?? Mysle ze 99% ludzi na PC nie ma pada i miec nie bedzie, tym bardziej go nie kupi dla jednej gry. Wiec jako firma chcaca czerpac jak najwieksze zyski powinni dodac wsparcie, zeby pozyskac nowych graczy.

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic w tym złego, ale płakać z tego powodu to już ograniczenie umysłowe. Bo normalny człowiek ma pada i go użyje jak będzie trzeba. No ale jak wszyscy wiemy PCMR raczej normalne nie jest. :D

Czekam na bojkot Forzy, Mortal Kombat, Street Fightera i platformówek 3D bo nie można w nich sterować myszka, skandal :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, kadajo napisał:

Nic w tym złego, ale płakać z tego powodu to już ograniczenie umysłowe. Bo normalny człowiek ma pada i go użyje jak będzie trzeba. No ale jak wszyscy wiemy PCMR raczej normalne nie jest. :D

Czekam na bojkot Forzy, Mortal Kombat, Street Fightera i platformówek 3D bo nie można w nich sterować myszka, skandal :E

Cos slabo ci wyszlo to lapanie za slowka kiedy mowimy o wsparciu k+m  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czepianie się ze gra nie wspiera m+k jest tak samo głupie jak upieranie się ze "nie będę grał na padzie bo to PC" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, kadajo napisał:

Czepianie się ze gra nie wspiera m+k jest tak samo głupie jak upieranie się ze "nie będę grał na padzie bo to PC" ;)

Wiadomo bo wszyscy co nie maja pada na PC  to wdg ciebie sa nienormalni, a oczekiwac wspacia m+k gry na PC to przeciez trzeba byc wdg ciebie debilem ;)

Ja moge kupic nowa karte graficzna, zeby pograc w nowa gre gdzie na starym gpu niedomaga, ale nie kupic pada tylko po to, zeby zagrac w starocia gdzie 99,9% gier na PC wspiera k+m co jest chyba czyms oczywistym. Konkluza jest taka, ze gdyby gra wspierala m+k to by znalazla wiecej chetnych na zakup, a to sie nie stanie jesli bedzie obslugiwwac dalej tylko pada.

Edytowane przez Phoenix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz się okaże ze nikt nie zagra. ;)

Konkluzja jest taka ze to gry z konsol na których się operuje padami i tyle, niech się ogarną albo idą grac w coś innego, a nie robią zadyme bo nie ma wsparcie myszki i klawiatury.
Konami zresztą tutaj wcale nie lepsze wycofując grę ze STEAM, czego oni się wystraszyli.

Rozumiem jeszcze takie oburzenie z 15-20 lat temu gdzie wsparcie dla padów na PC było mówiąc delikatnie, słabe. Ale dziś... pfff.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam pytanie czy mam czego szukać w MGS3
MGS 2 przeszedłem i mi się podobał, ale wtedy graficznie to był full-nextgen. PS2 na telewizorze pokazywała MOC. Na PC próbowałem wcześniej MGS1 ale grafa wyglądała tragicznie a sterowanie było popsute więc "pograłem" z 10 minut gra wyleciała z dysku :D

W MGS 2:
- podobały mi się walki z bossami mające klimat gier arcade z lat 80/90
- podobała mi się grafa
- wtedy podobała mi się filmowość, bo to było coś nowego

-nie podobało mi się granie  Raidenem,

-nie lubię też mechaniki skradanek 

- ta cała cudnie zakręcona historia.. ee. to chyba nie było dla mnie a dziś po ponad 20 latach  to już całkiem
- dziś nie lubię już cutscenek, choćby nie wiem jak filmowe były. 

I teraz pytanie czy jest sens się w ogóle interesować? Survival i skradanie to dokadnie to, czego nie lubię. Pytanie czy choć zostały te elementy z feelingiem z gierek arcade, czy to skończyło się na drugiej części?
W sumie to od MGS2 i pierwszego Splinter Cell 20 lat temu, nie grałem w żadną skradankę. Może jedną na 2 dekady dam radę znieść ;)

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Najgorsza część Ci się podobała. :E Współczuję wypaczenia ale już nic na to nie poradzisz.

Oczywiście, że masz czego szukać w 3 - to tak naprawdę początek tej opowieści. To jakiej jakości będzie ten remake to druga sprawa, póki nie ma żadnego gameplay'a to można tylko gdybać. Z drugiej strony skradania jest tam sporo więc możesz się odbić dosyć szybko.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi