Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Jaycob

Dragons Dogma 2 | PC | XSX | PS5 |

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki @Phoenix. za zwrócenie uwagi, tak chodziło o 3.7. Gra ma 3.7.1, nie zwróciłem uwagi, że źle napisałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promka wydaje sie przyzwoita, warto? Bo widze mieszane opinie o tej grze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy. Mi się podobała. Zdecydowanie warto, jeśli chcesz się skupić na gamepalyu i walce, która jest unikatowa, jakiej nie znajdziesz w żadnej innej grze (poza ofc pierwszą częścią).  Dużo różnych klas do wyboru z ciekawymi umiejętnościami, które dają frajdę w pokonywaniu przeciwników. Natomiast dużym minusem jest bardzo mała różnorodność wrogów.  I dla mnie mogłaby być trudniejsza. 

Fabularnie to gra leży i kwiczy. Widać ewidentnie, że zabrakło środków/czasu na dokończenie, pacing jakby się urywa w drugiej części gry, czuć pośpiech. 

Side questy to głównie kurierka, bez ciekawych side story.  

To jest gra bardziej nastawiona na podróż ze swoimi towarzyszami i eksplorowanie bez wyznaczonych konkretnych celów.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wczoraj chwilę pograłem, bo chyba skończę ten główny wątek, ten babol co mnie spotkał tym razem udało się go ominąć i nie mam zablokowanego głównego wątku zakończenia. Dotarłem do stolicy i tu już nie jest tak różowo i kolorowo, dosyć częstsze jak i grubsze spadki fps w porównaniu do poprzedniej miejscówki- screen wyżej. Nadal mniej NPC na ulicy niż w normalnej grze, ale użycie GPU leci na "pysk" zaś czasem CPU ma ponad 70%+  ale to nic nie poprawia, nie wiem... jak ktoś ma lepsze CPU i ma czas to może to sprawdzić czy jest lepiej czy nadal "kisiel".

Screen dla ukazania jak to wygląda, to wszystko z RT- z detalami ze screena(wyżej) nie sprawdziłem jakby to wyglądało bez RT, czy miało by to jakieś znaczenie, ale w tej grze leży utylizacja CPU, jest lepiej, ale jeszcze sporo do poprawy, a oni wymienili tę grę jako jedną z wielu które dostaną patcha do PS5 Pro, a tam proc.. obstawiam, że pójdzie się powiesić, bo powie co żeście mi kazali robić:E.

Q4cOOHM.jpeg

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przed ogrywaniem 2 jakoś szczególnie wymagana jest znajomość fabuły 1 części? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie ma żadnej korelacji tych dwóch gier. Zupełnie inna oś czasu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja deluxe do wyrwania u mnie już za 130-140zł, może się za jakiś czas skuszę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W kilka miesięcy po premierze dostaliśmy spolszczenie kinowe. Gra oberwała baty za brak spolszczenia i mikro transakcje - większość youtuberów na znak protestu nie streamowała rozgrywki z DD2. Dzisiaj gra, połatana, z napisami, znacząco tańsza niż na premierę - kupiłem, gram i zafascynowała mnie po pierwszych godzinach. Nie wiem co będzie dalej ale zapowiada się dobrze.

Edytowane przez tgolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chyba kupię, ale realnie wtedy jak będę miał czas ograć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tgolik na przyszłość szukaj przez google nazwa gry + forum pclab. Szukajka raczej nigdy nie zostanie naprawiona 🙂

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skusiłem się i mam mieszane uczucia.

Wizualnie ok 6-7 lat do tyłu. Brak locka na przeciwnikach to ponury żart. Dam jej jeszcze szansę, ale ile wytrzymsm to nie wiem..

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z RT nadal jest kicha, dropy, rwanie obrazu, DLSS jakość, balans nic nie daje, zresztą obciążenie CPU jest nawet większe przy balansie i spada fps- tak mi się wydaje, wyłączyłem RT i w natywnym 1440p w jednym miejscu mam 60fps- dla testu, włączenie dlss jakość dało mi bagatela 3-4fps, więc lepiej grać w natywnym bez RT, gra bez RT działa płynniej, responsywniej i powinno być mniej dropów, choć jak obróciłem się postacią i zacząłem biec powrotem to miałem 40fps+  więc nadal nie jest idealnie. RT nadal niegrywalne, ale tak przeszedłem i poza miastem było te okolice 60fps, w miastach zawsze były spadki i teraz nadal występują, więc żadne magiczne patche nie pomogą, ja mam bekę, że oni to wydają na PS5 Pr0, jak obecna konsola ma problemy. Vram nie jest problemem, tylko nadal użycie CPU i jego wykorzystanie przez te dziwne stworzenie jakiś "cyrków" z NPC.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Element Wojny napisał:

Dragon's Dogma 2 z nową aktualizacją. Gracze zauważają znaczącą poprawę wydajności (ppe.pl)

Przez takie rzeczy granie i kupowanie na premierę ma coraz mniejszy sens. 

Gra jest teraz 2x tańsza i chodzi 2x lepiej. 

https://lowcygier.pl/aktualnosci/zagraj-w-dragons-dogma-2-po-polsku-capcom-dodal-tlumaczenie-w-najnowszej-aktualizacji/

Mam rozumieć, że oficjalnie polska wersja również występuję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Reddzik napisał:

Z RT nadal jest kicha,

Odkąd kupiłem 4070 jakieś 1,5 roku, RT użyłem tylko w jednej grze - CP2077. W innych tytułach które gdzieś tam wpadły, RT robiło tylko za zabieracz klatek, który musiałem kompensować jakimiś ulepszaczami i poprawiaczami ekranu. Także w tej grze nie jest mi to do szczęścia potrzebne, a jak bez tego chodzi dobrze, to jest ok. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Element Wojny napisał:

Gra jest teraz 2x tańsza i chodzi 2x lepiej. 

Do tego dodali język polski.

Gra wraca na mój celownik. Jak skończę dodatek horizon forbidden to albo GoT albo DD2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi