Skocz do zawartości
Jaycob

Dragons Dogma 2 | PC | XSX | PS5 |

Rekomendowane odpowiedzi

Jak będzie jakaś promocja to pewnie się skuszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Odpaliłem grę, jestem w miejscu gdzie mam końcówkę gry, w końcu może skończę grę na normalnym zakończeniu, i powiem, że tutaj w tym miejscu, mam bardzo spoko fps jak na mój sprzęt, ustawienia chyba te "optymalizacyjne", bo miałem już ustawione zapewne z poprzedniej gry. 
DLSS jakość + RT i detale wysokie plus siatka średnie, fps zależnie od miejsca jakieś 48fps najniższy jaki zauważyłem do 70+ - tyle się dopatrzyłem. Nie byłem w stolicy w pierwszej lokacji, więc jak tam dojdę to dam znać jak tam.
Czuć dużo lepszy feeling, mniej stutteru albo wcale nie odczuwałem, nic nie tnie, nie ścina, ten fps nawet jak w 48fps to nie czułem chrupania jak na poprzedniej wersji gry- gram na padzie jak widać.

Patch dodaje DLSS 3.7.10, ja zmieniłem na najnowszy plik 3.7.2 i tryb E.

4lmCy32.jpeg

f29LTa7.jpeg

Edit:

To takie pierwsze wrażenie od dawna kiedy wróciłem do gry, ale pamiętam jak to działa i nawet wystawiłem negatywa tej grze na steamie, pal licho problem z brakiem możliwości skończenia gry, teraz zrobiłem na szybko tego questa, który wtedy u mnie został zablokowany. Jestem w takim miejscu, że nie mogę zwiedzić tej stolicy w pierwszym obszarze gry, mam 1 save, więc nie mogę tam się wybrać. Bo tam było najgorzej, Ja grałem z blokadą na 30fps, bo taka mnie spotkała po załadowaniu się, więc to też świadczy o tym jaka jest różnica.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki @Phoenix. za zwrócenie uwagi, tak chodziło o 3.7. Gra ma 3.7.1, nie zwróciłem uwagi, że źle napisałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promka wydaje sie przyzwoita, warto? Bo widze mieszane opinie o tej grze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy. Mi się podobała. Zdecydowanie warto, jeśli chcesz się skupić na gamepalyu i walce, która jest unikatowa, jakiej nie znajdziesz w żadnej innej grze (poza ofc pierwszą częścią).  Dużo różnych klas do wyboru z ciekawymi umiejętnościami, które dają frajdę w pokonywaniu przeciwników. Natomiast dużym minusem jest bardzo mała różnorodność wrogów.  I dla mnie mogłaby być trudniejsza. 

Fabularnie to gra leży i kwiczy. Widać ewidentnie, że zabrakło środków/czasu na dokończenie, pacing jakby się urywa w drugiej części gry, czuć pośpiech. 

Side questy to głównie kurierka, bez ciekawych side story.  

To jest gra bardziej nastawiona na podróż ze swoimi towarzyszami i eksplorowanie bez wyznaczonych konkretnych celów.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wczoraj chwilę pograłem, bo chyba skończę ten główny wątek, ten babol co mnie spotkał tym razem udało się go ominąć i nie mam zablokowanego głównego wątku zakończenia. Dotarłem do stolicy i tu już nie jest tak różowo i kolorowo, dosyć częstsze jak i grubsze spadki fps w porównaniu do poprzedniej miejscówki- screen wyżej. Nadal mniej NPC na ulicy niż w normalnej grze, ale użycie GPU leci na "pysk" zaś czasem CPU ma ponad 70%+  ale to nic nie poprawia, nie wiem... jak ktoś ma lepsze CPU i ma czas to może to sprawdzić czy jest lepiej czy nadal "kisiel".

Screen dla ukazania jak to wygląda, to wszystko z RT- z detalami ze screena(wyżej) nie sprawdziłem jakby to wyglądało bez RT, czy miało by to jakieś znaczenie, ale w tej grze leży utylizacja CPU, jest lepiej, ale jeszcze sporo do poprawy, a oni wymienili tę grę jako jedną z wielu które dostaną patcha do PS5 Pro, a tam proc.. obstawiam, że pójdzie się powiesić, bo powie co żeście mi kazali robić:E.

Q4cOOHM.jpeg

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przed ogrywaniem 2 jakoś szczególnie wymagana jest znajomość fabuły 1 części? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie ma żadnej korelacji tych dwóch gier. Zupełnie inna oś czasu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja deluxe do wyrwania u mnie już za 130-140zł, może się za jakiś czas skuszę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W kilka miesięcy po premierze dostaliśmy spolszczenie kinowe. Gra oberwała baty za brak spolszczenia i mikro transakcje - większość youtuberów na znak protestu nie streamowała rozgrywki z DD2. Dzisiaj gra, połatana, z napisami, znacząco tańsza niż na premierę - kupiłem, gram i zafascynowała mnie po pierwszych godzinach. Nie wiem co będzie dalej ale zapowiada się dobrze.

Edytowane przez tgolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chyba kupię, ale realnie wtedy jak będę miał czas ograć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tgolik na przyszłość szukaj przez google nazwa gry + forum pclab. Szukajka raczej nigdy nie zostanie naprawiona 🙂

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skusiłem się i mam mieszane uczucia.

Wizualnie ok 6-7 lat do tyłu. Brak locka na przeciwnikach to ponury żart. Dam jej jeszcze szansę, ale ile wytrzymsm to nie wiem..

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi