Skocz do zawartości
Under555

Windows 11 - praca na dwóch monitora, skrót/patent do przerzucania kursora myszy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam do Was następujące pytanie:

używam Windowsa 11 na moim laptopie, mam do niego podpięty monitora kablem HDMI i używam Windowsowej funkcji - rozszerz.

Jest jakiś sprytny sposób/skrót do przerzucania kursora myszy z jednego ekranu na drugi? Obecnie muszę przesuwać po prostu myszką w lewo (jak chce z prawego monitora na ten laptopowy się przenieść) a wolałbym jakoś tak ,że klikam coś na klawiaturze i kursor przeskakuje mi od razu na środek ekranu w latopie, klikam ponownie i przeskakuje mi kursor z powrotem na drugi ekran(monitor po hdmi) - usprawniło by mi to mocno pracę bo co kilkanaście sekund muszę przeskakiwać kursorem z jednego ekranu na drugi.

Da się to jakoś zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki, aplikacja robi co trzeba natomiast aż chcę się więcej :)

Powiedz mi proszę (albo ktoś inny także) - jakich funkcji z ww. aplikacji używasz i jak jest sobie na skróty klawiszowe ustawiłeś?

Po głowie chodzi mi tak szczerze przede wszystkim opcja zablokowania kursora na jednym monitorze na sztywno a potem na drugim bo często wyjeżdżam poza ekran laptopa pracując na nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tu ci nie pomogę, bo osobiście nie korzystam.

Tak tylko się złożyło, że gdzieś kiedyś o niej słyszałem, ale musiałem googlować, aby sobie przypomnieć co do dokładnie było i na twoje szczęście udało mi się znaleźć.

Edytowane przez Janke5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi