Tyle że "niezwykły" x3d tu wcale nie robi różnicy...czytaj na 7800x3d mam podobny wynik jak na 12600kf Chyba że 12600kf też nie jest "zwykłym" prockiem
@Ronson ale jakiej bramki? Gramy w jakiś mecz? Tysiąc razy powtarzałem, że życie nie jest czarno-białe. Przeczytałem koniec, że film jest dobry. I to pisała osoba negatywnie do niego nastawiona. Nie czytałem bo chcę obejrzeć ten film, a nie chcę spojlerowania To tylko film i tak to traktuję... Obejrzę sam (kiedyś) to się wypowiem. Mnie wystarczyło stwierdzenie, że film nie jest propagandowy i tyle.
Agnieszka Holland zastrzega się, że każda ze scen w filmie ma pokrycie w co najmniej 2 niezależnych źródłach, a ja jej wierzę bo to stara szkoła Kieślowskiego, który zaczynał od dokumentu. Natomiast oczywiście nie jestem tak naiwny żeby sądzić, że film nie był z góry postawioną tezą, bo tak mogło być. I można wybrać najgorsze rzeczy i przedstawić tylko je i bardzo wiele osób tak robi. Tzn twórców. I to też wypacza. Ale dużo znanych, dobrych filmów tak było robionych np. słynna Sprawa dla Reportera czy Spotlight. Postawiona teza - wszystkie autentyczne historie, ale wybrane tylko te najgorsze uzasadniające tezę i robimy film. Natomiast niestety jak się już wtedy słyszało wiele rzeczy było wobec imigrantów robione systemowo i w mojej ocenie źle.
Ja w przeciwieństwie do ciebie, Pana Ziobro i Pana Prezydenta jednak wstrzymam się z ocenianiem póki nie obejrzę.
Nie forsuję tezy, wyłącznie stwierdzam fakt zbudowania opinii na innych opiniach.
To jest to samo jakbyś sobie wyrobił o kimś zdanie nie poznając tej osoby, a widząc tylko zdjęcia i słysząc opinie innych.
Czy nawet pozostając przy temacie politycznym, wyrobił sobie opinię o partii politycznej nie interesując się tym co oferuje, a jakimś jednym wystąpieniem czy zachowaniem polityka tej partii