Tak, lapek cały czas na zasilaniu z sieci. Profil też na max wydajność. Cały czas mam nakładkę Afterburnera z temperaturami i są one w normie, nawet teraz niższe niż do było jeszcze jakiś czas temu. Wpadłem na pomysł, że to może coś w samym Windowsie, może chodzi o Izolacje Rdzenia. Wyłączę to i pogram jakiś czas.
Cześć, proszę Was o pomoc w wyborze PC i monitora (a jeśli ten dział pozwala tylko na pc, to sam pc).
wymagania (PC)
- 5-6 tys. zł (pc+monitor)
- chciałbym windows 10, ale chyba bedzie cieżko i patrzac długoterminowo i tak zrezygnuję z niego predzej czy później, wiec niech bedzie Windows 11 z zapewnieniem, że sprzet i niżej wymienione gry beda działać normalnie.
- mile widziany procesor Intel
- mile widziana karta od Nvidia
- min. 16 GB ram lub wiecej (zależy jak uznacie)
- dysk SSD min. 512 GB lub wiecej (zależy jak uznacie). Bez HDD.
- dobra obudowa
- możliwość łatwej rozbudowy w przyszłości, gdy wyjdzie GTA 6
- inne niezbedne rzeczy
wymagania (monitor)
Jestem przyzwyczajony do 19", wiec chciałbym żeby był troche wiekszy, ale jednocześnie nadal z tych małych. Może być Samsung, ale nie musi (zależy jak uznacie). Płaski ekran.
inne
Komputer z monitorem będzie używany tylko do poniższych rzeczy:
- przeglądarka Google Chrome
- filmy na komputerze
- na szczęście nie ciagnie mnie w ogóle do nowych gier, wiec ich nie bierzcie pod uwage, ale pograłbym w jakieś stare gry np. GTA 3, GTA Vice City, GTA 4, GTA 5 na full jakości, może jakaś fifa stara lub nowa, Medal of Honor jakiś stary itp.
Jak by ktoś szukał to niemieckiej stronie Creative jest obniżka na AE-5 oraz Z SE. AE-5 plus u Niemca 99,99Euro w polskim Creative 539zł. Oczywiście trzeba korzystać z pośrednika co zmniejsza trochę atrakcyjność.
Kupuj i ciesz się oledem. Sam od miesiąca siedze na aw3423dwf i nie załuje żadnej złotówki. Wcześniej siedziałem na VA QLED od Samsunga (CHG70) HDR600, ale to nie ma porównania. HDR na VA/IPS to zabawka przy HDR z OLED. Choć trzeba uwazać z HDR, bo jak grałem w Dziedzictwo Hogwartu, to az oczy bolały od efektów czarów przy HDR1000, ale wszystko mozesz sobie ustawić pod siebie.
Co do starych gier, to jeszcze nie testowałem nic prócz Twierdzy. 21:9 w Strongholdzie robi robotę ;D
Na YT masz paski czarne, ale ja się do tego przyzwyczaiłem po 5 minutach.