@Ronson ale jakiej bramki? Gramy w jakiś mecz? Tysiąc razy powtarzałem, że życie nie jest czarno-białe. Przeczytałem koniec, że film jest dobry. I to pisała osoba negatywnie do niego nastawiona. Nie czytałem bo chcę obejrzeć ten film, a nie chcę spojlerowania To tylko film i tak to traktuję... Obejrzę sam (kiedyś) to się wypowiem. Mnie wystarczyło stwierdzenie, że film nie jest propagandowy i tyle.
Agnieszka Holland zastrzega się, że każda ze scen w filmie ma pokrycie w co najmniej 2 niezależnych źródłach, a ja jej wierzę bo to stara szkoła Kieślowskiego, który zaczynał od dokumentu. Natomiast oczywiście nie jestem tak naiwny żeby sądzić, że film nie był z góry postawioną tezą, bo tak mogło być. I można wybrać najgorsze rzeczy i przedstawić tylko je i bardzo wiele osób tak robi. Tzn twórców. I to też wypacza. Ale dużo znanych, dobrych filmów tak było robionych np. słynna Sprawa dla Reportera czy Spotlight. Postawiona teza - wszystkie autentyczne historie, ale wybrane tylko te najgorsze uzasadniające tezę i robimy film.
Ja w przeciwieństwie do ciebie, Pana Ziobro i Pana Prezydenta jednak wstrzymam się z ocenianiem póki nie obejrzę.
Nie forsuję tezy, wyłącznie stwierdzam fakt zbudowania opinii na innych opiniach.
To jest to samo jakbyś sobie wyrobił o kimś zdanie nie poznając tej osoby, a widząc tylko zdjęcia i słysząc opinie innych.
Czy nawet pozostając przy temacie politycznym, wyrobił sobie opinię o partii politycznej nie interesując się tym co oferuje, a jakimś jednym wystąpieniem czy zachowaniem polityka tej partii
Ja czuję o co Blackowi chodzi. Poczułem w momencie premiery Watch Dogs 1 (2014) a już kategorycznie poczułem w The Division 1 (2016) że rozdziałka 1920x1080 nie pozwala wyświetlać poprawnie wszystkich detali w grze. Po prostu było mydło a w 2560x1440 tak jakby się ubrało okulary. Teraz mam wrażenie, że jesteśmy w momencie kiedy 3840x2160 jest tą nową rozdzialką która powinna być standardem. Gry po prostu potrzebują już takiej rozdziałki aby wyglądać dobrze. Chociaż jeszcze się waham. Tzn na 3440x1440 nie czuję wstrętu póki co. Czyli może jeszcze pare lat 1440p pożyje.