Finalnie kupilem:
Dell SE2723DS
I niestety, przynajmniej dla mnie, cos z nim nie tak.
Po 20-30 minutach jestem "zmeczony" korzystaniem z niego.
Zorientowalem sie niestety za pozno, czas na zwrot minal.
Tymczasem na kilkuletnim ekranie IPS lapka - wszystko wzorowo.
Nie jestem zreszta jedyny - np. na reddicie masa osob narzeka na "eye strain" przy nowych monitorach.
Snuje sie rozne teorie, ze to wina: technologii nanoIPS (normalne IPS git) / powlok anti-glare / stosowanego obecnie podswietlenia LED / inne.
Gdyby kogos interesowalo to zakupilem:
HP 430
Przetestowalem chyba lacznie 6 myszy.
HP 430 okazala sie jedyna o slusznym rozmiarze.
(a mam raczej male dlonie jak na chlopa)
Generalnie spoko, ale jakosciowo moglaby byc lepsza. Nie jest to "tandeta", ale tez nie mozna powiedziec, ze wzorowo.
Generalnie przy szukaniu myszy plaga to:
1. zbyt maly rozmiar
2. dziwny ksztalt, np. zbyt plaskie
IMO, jako dorosly chlop, nie warto brac w ogole pod uwage myszy krotszych niz 11 cm.
btw. laczenie z donglem USB jest podobno bardziej niezawodne niz przez Bluetooth
Sprawdzane było czy nie są uszkodzone, czy nie mają nic w środku, miejsca też były zamieniane - to pierwsze rzeczy jakie przychodzą do głowy kiedy coś nie działa..
Nie wiem czy znajdzie odwagę aby to mocniej dokręcić.
A próbował zamienić miejscami dystanse, obejrzał gwinty czy nic tam przypadkiem nie wpadło/przykleiło się i blokuje wkręcenie? Ja miałem taki sam problem i wziąłem to na siłę grzechotką z nasadką i po problemie.
No to jest ten nieszczęsny dystans, którego już bardziej nie idzie przekręcić... Obawia się że z kolejnyn ruchem płyta pęknie albo przekręci gwint bo jest już na maxa.