Skocz do zawartości
Magilla1977

Pomoc w doborze chłodzenia wodnego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Posiadam karte palit gtx 1660ti (1w1wentylato.Kromputer posiadam 3 lata.

Cpu i5 9600kf

Gpu palit gtx 1660ti

Chciałbym dobrać chłodzenie wodne z powodu ,gdyż mam wysokie temperatury na gpu (85st )musiałem  zejść z taktowania z 1860 na 1800 i obniżyć napięcie na gpu z 1025mz na 900mz, (74st)pasty wymieniane .Proszę o poradę jakie chłodzenie wodne dobrać i czy podejdzie jakiś model podstawki kraken.

20230605_153647.jpg

Edytowane przez Magilla1977

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to zupełnie nie opłacalne, taniej i lepiej Ci wyjdzie wymienić kartę na taką z lepszym chłodzeniem i przy okazji trochę szybsza. A coś mi mówi że masz obudowę typu piekarnik i jej wymiana też by pomogła (jak nie chcesz np siedzieć z otwartym bokiem). 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź mam jeszcze jedno pytanie od dołu obudowy jest zasilacz z wętylatorem obróciłem kierunek ,teraz wywiera powietrze na zewnątrz bo miałem często brudne lecz nadd tym wentylatorem znajduje się karta graficzna może lepiej mogłem zostawić jak było co myślisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to większego znaczenia a na pewno nie stwarza to takich temperatur jakie masz na tej karcie raczej sam zasilacz ma cieplej niż z wentylatorem do dołu, druga sprawa żę wodowanie 1660ti to jest absurd :) Ten palit to z jednym wentylatorem bodajże pomoże agresywniejsze UV próbuj 0.8v i dobrać do tego najwyższy stabilny zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi