Skocz do zawartości
ThePodrygi

Skradziony One Plus Nord 2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość namierzenia telefonu tylko po numerze IMEI? Mam dowód zakupów i pudełko z numerem IMEI. Telefon został skradziony, a karta SIM zaraz po tym wyrzucona. Jedynie mam numer IMEI. Co mogę z tym teraz zrobić? Zgłaszać na policję? Blokować IMEI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak robilem ale musi byc wlaczony gps itd, imei blokuje tylko siec jak nie splacasz telefonu poza tym to bedzie dzialac, jesli ktos go zflashuje to i tak konta googla nie odepnie, ogolnie to tylko na czesci zamienne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.06.2023 o 18:37, ThePodrygi napisał:

Czy jest możliwość namierzenia telefonu tylko po numerze IMEI? Mam dowód zakupów i pudełko z numerem IMEI. Telefon został skradziony, a karta SIM zaraz po tym wyrzucona. Jedynie mam numer IMEI. Co mogę z tym teraz zrobić? Zgłaszać na policję? Blokować IMEI?

Zainteresuj się na przyszłość taką apką jak Cerberus.

Policja bez problemu by go namierzyła, ale umorzenie masz pewne. Telefonu niestety nie odzyskasz, ale w tym momencie możesz chociaż go zablokować. Zgłoś na policję, a następnie do operatora o blokadę IMEI. Telefon będzie bezużyteczny na terenie Polski, tzn będzie można na nim co najwyżej grać w gry :) 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi